De farligste lande er blevet fundet i en ny undersøgelse.

Et nyt rejseår er gået i gang, og covid-19 restriktionerne er stadig en del af vores hverdag – både herhjemme, men også i udlandet. De er med til at gøre det vanskeligere for at os rejse. Der er dog andre forhold, du skal have for øje, når du skal i gang med at planlægge din næste rejse.

Læs med her og få gode råd til, hvilke lande du skal – og ikke skal – besøge i 2022.

 

Afghanistan, Syrien og Libyen er blandt de farligste lande

En ny undersøgelse af International SOS, et sundhed- og sikkerhedsfirma, viser, hvilke lande der er de farligste i verden.

De farligste lande, du kan besøge i 2022, er Afghanistan, Syrien, Libyen, Den Centralafrikanske Republik og Irak.

Ifølge undersøgelsen er de på listen, fordi der er vurderet en høj risiko for blandt andet vold, uro og trusler. Derudover er der i disse lande også en stor risiko for covid-19 restriktioner, og større chance for at du kommer til at opleve rejseforstyrrelser.

Afghanistan er det land på listen, der rangerer højest. Det er målt ud fra netop manglende statslige kontrol og manglende offentlig sundhedspleje.

Du skal derfor overveje, hvilke forbehold du vil gøre dig, hvis du vil rejse til et af disse lande. Det er altid en god ide at læse om hvert enkelt land på deres officielle hjemmeside. Derudover kan det være en god ide at læse Danmarks rejsevejledninger fra Udenrigsministeriet.

 

farligste lande

 

De sikreste lande er i Europa 

Undersøgelsen har også udpeget de sikreste lande, som du kan rejse til i 2022.

De fem lande med mindst risiko er alle i Europa. Øverst på listen er Norge, som er det sikreste land at rejse til, da der ikke er stor risiko for vold eller lignende. Derudover er covid-19 restriktionerne til et minimum.

På listen finder du også Finland, Schweiz, Danmark og Luxembourg over de sikreste lande.

Covid-19 restriktionerne ændrer sig jævnligt, og det er derfor stadig en god ide at tjekke op på hvert enkelt land, inden du sætter dig i flyveren.

 

  • Hvis du gerne vil læse mere om det sikreste land, kan du læse mere om Norge her.