Det kan være svært at udpege de bedste strande i Europa, men vi har alligevel forsøgt at samle et udpluk af dem. Grækenland, Spanien og Italien er som forventet repræsenteret, men vidste du at der bl.a. gemmer sig en smuk sort strand på Island?


Navagio Beach, Zakynthos, Grækenland


Denne strand er også kendt som ”Shipwreck Beach”, grundet det store skibsvrag, der ligger halvt begravet på stranden. Selvom denne liste hedder bedste strande i Europa, kunne denne strand sagtens figurere på en liste over bedste strande i verden.

Omfavnet af gigantiske kalkstensklipper, er denne strand et syn du næppe glemmer. Det er dog ikke nødvendigvis fra strandbredden, at du får det flotteste billede af omgivelserne, det er fra toppen af én af klipperne.

Stranden kan kun tilgås via båd, du er derfor nødt til at købe en billet hertil. Disse kan købes via flere turistselskaber. Et godt tip til hvis du skal besøge denne perle, er at tage den tidligste afgang, så slipper du for alt for mange turister.

Køb ture og billetter til Navagio Beach her.

Navagio Beach, Zakynthos, Grækenland - bedste strande i Europa


Cala Macarella, Menorca, Spanien


Beliggende på den solblegede sydvestlige kyst på Menorca, kan du søge tilflugt fra de nærtliggende, og mere turistede, strande på Mallorca og Ibiza. Her finder du ultrafint sand og turkisfarvet vand.

Denne Instagram-værdige strand kan tilgås enten til fods, via en ca. 3km. lang sti, eller du kan tage bilen fra Ciutadella og følge Sant Joan de Missa-vejen. Herfra vil der være skiltning.

Når du ankommer, har du to muligheder for parkering: en gratisparkering 900m. fra stranden, og en betalingsparkering 300m. fra stranden. Hvis du skal have plads på gratisparkeringen, så skal du stå tidligt op!  

Cala Macarella, Menorca, Spanien


Durdle Door Beach, Dorset, England


Med sine enorme kalkstensklipper og sit bløde og gyldne sand, er Durdle Door Beach uden tvivl én af de mest maleriske og naturskønne strande i Europa.

Foruden at være utrolig smuk, er denne strand velegnet til både badning og fiskeri, takket være sin høje vandkvalitet.

Denne strandbred er desuden en del af den ca. 155km. lange Jurassic Coast, som figurerer på UNESCOs Verdensarvliste, grundet sine mange spektakulære geologiske syn.

Durdle Door Beach, Dorset, England - bedste strande i Europa


La Concha Beach, San Sebastian, Spanien


Stranden beliggende i Concha-bugten er ofte refereret til, som værende den bedste bystrand i Europa, ja den er faktisk også nummer 1 på TripAdvisors liste over de mest populære strande i Europa.

Med sit pulserende byliv i baggrunden, fine og gyldne sand, og ikke mindst rolige og azurblå vand, er La Concha Beach svær at komme uden om, når man laver en liste over de bedste strande i Europa. Foruden dette, kan dens imponerende størrelse nævnes – den måler nemlig 1.350m. i længden og ikke mindre end 40m. i bredden. Du behøver altså ikke stå tidligt op, for at finde en plads her.


Kleftiko Beach, Milos, Grækenland (Kykladerne)


Flere af strandene på Milos hører til på en liste over de bedste strande i Europa, men helt særlig er Kleftiko. Denne græske perle, der ligesom resten af øen er af vulkansk oprindelse, ligger på Milos’ sydvestlige spids, og er kun tilgængelig fra vandsiden. Du bliver derfor nødt til at tage en turbåd herud.

Oplev de imponerende klippeformationer, som stråler op fra havet og danner de eventyrlige laguner og grotter, som området er kendt for.

Er du nogensinde på Milos, bør Kleftiko uden tvivl være på din to-do liste over seværdigheder.

Kleftiko Beach, Milos, Grækenland - bedste strande i Europa


Black Sand Beach (Reynisfjara), Vik, Island


Selvom du måske ikke forbinder Island med strandsenge og badeluffer, så er Black Sand Beach på Island en betagende strand. Den barske natur på Island har gennem tiden formet en usædvanlig strand bestående af sand så sort som olie og majestætiske klippeformationer. Disse utraditionelle strandbrede kan takke de islandske vulkaner for deres udseende.

Der ikke er meget at komme efter i byen Vik, men denne strand er bestemt et besøg værd, hvis du er på eventyr på Island.

Black Sand Beach (Reynisfjara), Vik, Island


Praia Da Rocha, Portugal


Lige syd for den næststørste by på Algarvekysten, Portimão, finder du ferieområdet med tilhørende strand, Praia da Rocha. Stranden har fået tilnavnet ”Dronningen” blandt Algarves strande. Det har den fordi at den var hyppigt besøgt af de royale og velhavende turister i slutningen af 1800-tallet.

Med sine 2km. i længden, gyldne klipper og fine sand, er Praia da Rocha et sandt ferieparadis.

Tæt på stranden har du et livligt byliv, som inkluderer restauranter, caféer, barer og natklubber, og selvfølgelig et udvalg af lejligheder og hoteller, som glædeligt tager imod turister.

Praia Da Rocha, Portugal


Marasusa Beach, Tropea, Italien (Calabrien)


Marasusa Beach er en af de bedste strande i Italien. Stranden er beliggende i den calabrianske by Tropea, og er ikke mindre end et syn for Guder, bogstaveligt talt. Stranden ligger placeret på kystlinjen ved navn ”La Costa degli Dei”, som kan oversættes til Gudernes kyst.

Denne guddommelige strand har det hele: lækkert sand, klart vand og masser af sol – en ganske udmærket opskrift, hvis du spørger os.

De gode forhold indbyder til aktiviteter som snorkling, bådture, eller andre vandaktiviteter. Er du ingen vandhund, kan du nyde en kold drink på en af de nærtliggende caféer eller barer.

Marasusa Beach, Tropea, Italien - bedste strande i Europa

Vi har også prøvet at kigge ud over Europas grænser, og kigget på nogle af verdens bedste strande.