Det kan være svært at udpege de bedste strande i Europa, men Lonely Planet har endnu en gang givet deres bud på en liste. Ikke overraskende er lækre strande i Grækenland, Spanien og Italien med på listen, men vidste du, at Dueodde strand på Bornholm nu også er anerkendt som én af Europas bedste strande?

Her er Europas bedste strande.

 

Haukland Beach, Norge

I den norske øgruppe Lofoten ligger den smukke strand Haukland Beach. Her finder du også hvidt sand og klart vand. Nyd udsigten ud over vandet med de omkringliggende øer, smukke omgivelser og muligheden for at få fantastiske naturoplevelser, som at se marsvin tæt på stranden. 

Norge gør naturen tilgængelig for alle, og det er også muligt at campere på stranden. Stranden er smuk og har fint, hvidt sand. Vandet er køligt og rent. Der er mulighed for at gå dagstur op til Himmeltinden, som er vanvittig flot. Der er gode toiletforhold, som bliver holdt rent dagligt. Tak til Norge for at gøre naturen så tilgængelig for alle.

 

Lofoten Norge - De bedste strande i Europa

 

Cala Goloritzé, Sardinien

Da der efter et jordskred i 1962 blev skabt en strand på Sardinien, havde man nok ikke forestillet sig, at den ville blive så populær, som den nu er. Cala Goloritzé er en stemningsfyldt strand med turkisblåt og krystalklart vand, som tiltrækker mange – både italienske og udenlandske turister. 

Kendt for et højdepunkt på 143 meter over bugten og en naturlig bue, der åbner stranden, er det ikke en nem destination. Man skal enten med båd til stranden eller gå omkring 1,5 time ad en sti med en næsten lodret skrænt, fra Golfen til bugten. 

Denne strand er muligvis én af de mest anpriste strande i Europa, og Sardinien har et stort udvalg af fantastiske strande. Heldigvis er Cala Goloritzé beskyttet mod overdreven forurening fra turister med tiltag, som beskytter den nærliggende kyst mod bustrafik. 

 

Sardiniens bedste strande

 

West Beach (Berneray), Skotland

Med en flere kilometer lang strand af hvidt sand bestående af knuste skaller er West Beach i Skotland et vidunderligt syn. Den næsten frodige strand følges parallelt med en græsslette. Det er et ideelt tilflugtssted for dyrelivet, og engsnarren (en fugl) er da også at spotte i blandt dem. I sommermånederne blomstrer græssletten flot og byder på forskellige vilde blomster som bl.a. sjældne orkideer.

Du behøver ikke rejse langt for at opleve klart, lækkert vand og hvidt sand. West Beach byder på en strand med alt det, du søger. Foruden den flotte havudsigt giver West Beach og området i Berneray også en flot udsigt til det smukke skotske bjerglandskab. 

 

Skotland strand - De bedste strande i Europa

 

Palombaggia strand, Korsika

Endnu en strand, der gentagende gange er kåret som én af de bedste strande i Europa, er Palombaggia. Det er heller ikke overraskende, når stranden byder på hvidt sand, turkisblåt og krystalklart vand og ikke den mindste lille sten. 

Når solen skinner, og det bliver over 35 grader, kan du nyde en svalende og dejligt tempereret svømmetur. Palombaggia strand er også perfekt for børnefamilier, der kan nyde de blide, blå bølgeskvulp. Det er en populær strand, og derfor kan du også finde både spisesteder og liggestole og forvente god service. 

 

Palombaggia strand

 

Ses Illetes-stranden på Formentera, Spanien

Playa Illetes eller Ses Illetes-stranden er én af hovedattraktionerne på øen Formentera. Både besøgende og rejseguides har kaldt stranden for én af de bedste i Europa. Den er så populær, at turister valfarter hertil på ferie, dagsrejer eller sejlende i deres milliondyre yachter. 

Den lange hvide sandstrand byder også på krystalklart, azurblåt badevand. På den nordlige del af stranden er der mere roligt, og derfor kan man trække sig væk fra de andre turister her. Denne del af Ses Illetes-stranden er også flittigt brugt af nudister.

Den store popularitet er ikke kun skidt. Det resulterer også i et udbud af flere restauranter på stranden samt aktiviteter på stranden og i vandet. 

 

Playa Illetes - De bedste strande i Europa

 

Barafundle Bay, Wales

En kurvet strand af karamelfarvet sand og charme. Omkranset af klitter og fyrretræer på den ene side og det blide klare turkisblå vand på den anden side. Det er måske den bedste strand i Wales. Barafundle Bay topper ofte i afstemninger omkring Storbritanniens fineste strande, og i denne omgang er den med som én af Europas bedste strande.

Hvis du undgår travle sommerweekender og besøger stranden i dets rolige timer, vil du også forelske dig i Barafundle Bay. Stranden er isoleret, og alt hvad du ønsker at medbringe, må du slæbe med tilbage over klipperne. 

 

Barafundle Bay - Wales bedste strand

 

Praia da Arrifana, Portugal

Algarvekysten i Portugal byder på et vildt landskab. Her har vinden pisket landskabet i form, og bølgerne er store og kraftige. Den vilde natur har skabt et fantastisk landskab, og strande der er værd at besøge. Alligevel er her ikke store menneskemængder, og du kan derfor nyde Praia da Arrifana i ro og fred. 

Stranden bugter sig som en halvmåne af gyldent sand. Du finder både en ødelagt fæstning, en restaurant og gode vilkår for en god surftur. 

 

Praia Da Arrifana Portugal

 

Cala Macarella, Menorca, Spanien

Igen er Cala Macarella på Lonely Planets liste over de bedste strande i Europa. Her kan du søge tilflugt fra de nærtliggende og mere turistede strande på Mallorca og Ibiza. Nyd det fine sand og turkisfarvet vand.

Denne Instagram-værdige strand kan tilgås enten til fods, via en ca. 3 km lang sti, eller du kan tage bilen fra Ciutadella og følge Sant Joan de Missa-vejen. Herfra vil der være skiltning.

Når du ankommer, har du to muligheder for parkering. En gratis parkering 900 m. fra stranden og en betalingsparkering 300 m. fra stranden. Hvis du skal have plads på gratisparkeringen, så skal du stå tidligt op!  

 

Cala Macarella, Menorca, Spanien

Navagio Beach, Zakynthos, Grækenland

Denne strand er også kendt som ”Shipwreck Beach” grundet det store skibsvrag, der ligger halvt begravet på stranden. Selvom denne liste drejer sig om Europa, kunne denne strand sagtens figurere på en liste over bedste strande i verden. Måske derfor er det ikke overraskende, at Navagio Beach er på Lonely Planets liste over Europas bedste strande igen i år. 

Omfavnet af gigantiske kalkstensklipper er denne strand et syn, du næppe glemmer. Det er dog ikke nødvendigvis fra strandbredden, at du får det flotteste billede af omgivelserne. Det er fra toppen af én af klipperne.

Stranden kan kun tilgås via båd. Du er derfor nødt til at købe en billet hertil. Disse kan købes via flere turistselskaber. Et godt tip, hvis du skal besøge denne perle, er at tage den tidligste afgang. Så slipper du for alt for mange turister.

Køb ture og billetter til Navagio Beach her.

 

Navagio Beach, Zakynthos, Grækenland - bedste strande i Europa

 

Dueodde Strand på Bornholm, Danmark

Længe har Odden, på Bornholms sydspids, været kendt som en dejlig strand. Nu har Lonely Planet også opdaget den og tilføjet den til deres liste over de bedste europæiske strande.

Stranden strækker sig flere kilometer, så den er sjældent overrendt. Nyd en spadseretur i det fine sand, træd ud i det klare rene vand og find læ og ro i én af de mange klitter og gyder. Sandet er så fint, at det endda tidligere blev brugt i timeglas.

Få en flot naturoplevelse eller en romantisk aften ud af besøget på Dueodde Strand og bliv der til mørket falder på. Det eneste lys, man ser på Dueodde i mørketimerne, er stjernenes skær og blink fra det historiske fyrtårn. 

 

Dueodde Danmark - de bedste strande i Europa