Guide: De 20 bedste rejsedestinationer i januar

Leder du efter en liste over de bedste rejsedestinationer i januar? Så har du fundet den! De fleste bruger nok januar på at planlægge en rejse, fremfor faktisk at tage afsted i januar. Der er dog mange fordele ved at pakke tasken og tage af sted i årets første måned. Billigere flyafgange og færre turister, er bare to af dem.

Wanderlust har samlet en liste med de 20 bedste rejsedestinationer i januar. Så lige meget om du er til naturoplevelser, storbyferier, varme eller kolde destinationer, så deler vi her en masse gode muligheder til din rejse i årets første måned.

 

 

Norge

Nordlys ved kysten i Norge

Med den korte afstand mellem Danmark og Norge, er vores naboland slet ikke et dårligt bud til en spontan, naturoplevelse i januar.

Norge er et vinterlandskab uden lige i januar, hvor temperaturerne som regel er et godt stykke under frysepunktet. De mange bjerge og fjeldområder gør Norge til en af vinterens smukkeste destinationer.

Om det er skiferie eller vandreferie du planlægger, er Norge et rigtig godt bud. Og i den nordlige del af landet er der gode chancer for at se nordlys.

Faktisk er Norge også et godt bud som destination til den korte storbyferie. Man får hurtigt tiden til at gå under en forlænget weekend i hovedstaden Oslo. Byen byder på moderne arkitektur og historiske bygningsværker – f.eks. kongeslottet, som er placeret smukt i Oslos gamle bydel. Der er mange gode shoppemuligheder, museer, restauranter og caféer. Derfor er Norge selvfølgelig på listen over de bedste rejsedestinationer i januar.

 

Maldiverne

Strand og vand i Maldiverne

Okay, måske er det ikke kulde og sne du længes efter. Hvis du foretrækker at pakke badetøjet fremfor skitøjet, er Maldiverne et rigtig godt bud.

Du kan rejse langt væk fra kulden i januar og nyde solen og varmen i Maldivernes hovedstad Malé. Her venter lange, hvide sandstrande, palmer og det smukkeste blå vand… Foruden dagtemperaturer på omkring 26-31 grader.

Giv dig selv et ordentligt skud D-vitamin med en januarferie ved Maldivernes strande, eller atoller, som desuden er oplagte til snorkling.

 

Los Angeles

Udsigt over Los Angelas

Det er altid en oplevelse at besøge Los Angeles. Man kan udforske Hollywood, byens klubber og restauranter, eller vandre i bjergene der omkranser byen.

Los Angeles er dog ekstra behagelig i januar, da vejret ikke er varmt, men mildt. Derfor vil mange af os nok overveje en ekstra gang at hoppe ud i bølgerne, ved byens kendte strande, men til gengæld er det et behageligt vejr at gå på opdagelse i storbyen.

 

Slovenien

Lake Bled om vinteren i Slovenien

Slovenien er som regel ikke det land, de fleste rejser til for at stå på ski. Du kan ikke se nordlys, og landet er berygtet for at have meget få solskinstimer i januar.

Når det er sagt byder Slovenien på et smukt vinterlandskab, med rigtig gode skisteder. Dertil er der mulighed for at besøge landets verdenskendte sø Bled, som i sommerhalvåret er nær umulig at nyde pga. de mange turister.

Det er lige ved at søen er smukkest om vinteren, med det sneklædte bjerglandskab i baggrunden og den gamle kirke midt ude på søen.

 

Barbados

Palmer og strand i Barbados. Alt hvad du drømmer om for din rejsedestination i januar

Hvis det er sol og varme du leder efter, er Slovenien selvfølgelig det forkerte sted at rejse hen. Så hvis dine rejsedestinationer i januar skal indeholde sol og varme, er Barbados nok et bedre bud.

Beliggende i Caribien kan du nyde varme og solskinsdage, hvor temperaturen ofte kravler op på de 30 grader. Øen er et sandt paradis, med sine smukke strande, natur og fugleliv. Det er også i januar at Barbados Sailing Week finder sted.

 

Laos

Tempel i Laos

Vi holder fast i de varmere rejsedestinationer, for nu skal vi kigge nærmere på Laos. I januar regner det stort set ikke i Laos og temperaturerne ligger behageligt omkring de 25 grader i dagtimerne.

Her kan du både få varme og kulturelle oplevelser. Du kan besøge nogle af de mange templer, eller tage på en vandretur i bjergene. Når mørket falder på, kan du slentre gennem natmarkederne i nogle af landets store byer, såsom hovedstaden Vientiane og den smukke, historiske by Luang Prabang.

 

Centralamerika

Centralamerika er en oplagt rejsedestination i januar

Hvorfor kun besøge ét land, når du kan besøge tre? Januar til marts er de bedste måneder at rejse til Centralamerika og opleve landenes kulturer og historie. Derfor nøjes listen ikke kun med et land, men foreslår at du tager på en rejse gennem Nicaragua, Honduras og El Salvador.

Lige meget om du er på jagt efter din næste store natur-, kultur- eller madoplevelse, så er de tre lande rigtig gode bud på dine rejsedestinationer i januar.

Landenes ældgamle historie byder nemlig på unikke kulturer, som har haft indflydelse på alt fra kunst, arkitektur og maden.

 

 

Vietnam

Klippeøerne i Vietnam er en oplagt rejsedestination i januar

Ligesom nabolandet Laos, er Vietnam et sikkert bud på en varm rejsedestination på grund af vejret.

Selvom at januar er en oplagt måned at opleve Vietnam, er antallet af turister forholdsvis lavt i årets første måned. Det betyder, at du kan opleve landets smukke natur og store turistattraktioner, uden at det bliver en alt for turistet oplevelse.

Vietnams klippeøer er noget af den smukkeste natur i verden, og hvis det ikke er nok grund til at rejse til Vietnam, bør landets streetfood kunne overtale dig. Hvis ikke, er der heldigvis mange andre gode rejsedestinationer på listen…

 

 Sri Lanka

Toget til Kandis i bjergene i Sri Lanka

December til marts er uden tvivl de bedste måneder at opleve Sri Lankas bjergområde. Vejret er ikke for varmt, det er solrigt og det regner næsten ikke. Fordelen ved at vente med at rejse i januar, er at de fleste turister besøger Sri Lankas bjergområde i december.

Du kan derfor nyde de smukke landskaber, med langt færre turister, end hvis du besøger landet en måned før.

Bjergområdet byder også på historiske byer, hvor du kan dykke ned i landets kultur og besøge muséer, autentiske restauranter og markeder.

 

Panama

Panama er en oplagt rejsedestination i januar

Okay, hvis du alligevel overvejer en rejse til Centralamerika, så kan du også vælge at rejse til Panama. Kombinér Panama med de andre centralamerikanske lande på listen, eller besøg Panama alene.

Hvis din rejse går til Panama, er det en god ide at besøge Panamakanalen – et af verdens største menneskeskabte bygningsværker.

Derudover har landet flere attraktioner på UNESCOs verdensarvsliste. Uden for storbyen kan du udforske San Blas-øerne og nyde sandstrandene og det varme badevand.

 

Her er de resterende destinationer på listen

  • Babypingviner i Antarktis
  • Papegøjer i Peru
  • Fuglekiggeri i England
  • Europæisk los i Polen
  • Kæmpe gnuflokke i Tanzania
  • Den internationale dragefestival i Indien
  • Up Hella Aa i Skotland
  • Kiruna Snefestival i Sverige
  • Nytår i Australien

Rejsetilbud

Langtidsrejse til Tenerife
Lifeguard hut in South Beach, Miami
Spaophold på Kurhotel Skodsborg

I samme kategori

sommer harzen
ferie i Gøteborg
Hohe Salve
Magiske destinationer i London

Mest læste

troldejagt i Danmark
Salzburg
Verdens største byer
De største lufthavne i verden

Forsiden netop nu

sommer harzen
Hohe Salve
ferie i Gøteborg
ø-ferier
Magiske destinationer i London
Hohe Salve
Weissenhaeuser Strand
byer uden tursiter

Mest læste

Danmark

Danmark
Aktiv ferie
Kirsebærtræer
Dansk gastronomi

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

Aktiv ferie
Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge

Rejsetilbud

Japan
strandresort
Sejltur i Grønland
Flyrejsen
Weissenhaeuser Strand
Flyvemaskine
Havila

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)