De bedste byer i Europa til juleshopping

Juletiden er på vej! Røde lys dekorerer allerede træer, sne er forventet overalt i mange af de smukkeste byer i Europa. Hver europæisk destination er klædt med sine fineste dekorationer. Julekugler og julelys oplyser de romantiske julemarkeder. På juleshopping i Europa vil du få minder for livet og de bedste traditionelle julegaver med hjem. Læs mere om de bedste juledestinationer i Europa til juleshopping her. 

 

Julemarked i Budapest, Ungarn

advent basilika Budapest
Billede: adventbazilika.hu

Fra 18. november 2022 til 1. januar 2023

Adventsbasilikaen, vinder af prisen for bedste julemarked i Europa i 2020 og 2022, er uden tvivl en af ​​de smukkeste julemesser i Europa. Her kan din juleshopping bestå af udvalgte håndlavede varer og du kan spise og drikke med økologisk bevidsthed.

I eventyrhytterne kan besøgende på pladsen bladre gennem næsten 80 håndværkeres bemærkelsesværdige produkter. Finde unikke, håndlavede værker af folke- og brugskunst, tekstil- og lædervarer, keramik og smykker samt designertøj og tilbehør, eller værker af fotografer og grafikere.

Du kan få et glas gløgg, mens du smager på det unikke kulinariske udvalg. Entusiaster af den traditionelle stil kan smage håndlavet chokolade, honningkage eller skorstenskage.

Gourmanderne kan vælge mellem en bred vifte af unikke og overraskende versioner af streetfood-klassikere som hotdogs, sandwich og burgere. Affald vil blive indsamlet til genbrug, og der vil kun blive brugt specielle biologisk nedbrydelige kopper, tallerkener og bestik.

 

Advent i Zagreb, Kroation

26. november 2022 – 7. januar 2023

Mange løftede øjenbrynene, da Zagreb blev kåret som det bedste julemarked i Europa af European Best Destinations, men de kendte var forberedte på et sådant resultat. Og for at bevise, at det ikke var nogen engangslykke, blev Zagreb igen kåret som bedste julemarked i Europa året efter. Og året efter det. Tre år i træk.

Den kroatiske hovedstads adventsprogram udvidede sig hurtigt og nåede alle hjørner af byen med et rigt program af begivenheder, koncerter, gastronomi, skøjteløb, børneaktiviteter og mere, alt smagfuldt oplyst med festlig belysning. 

Duften af ​​gløgg og lokale delikatesser fyldte luften. Latter og romantik på hvert hjørne, mens lokale og turister går på gaden for at nyde dette kærkomne livspust i de mørkere vintermåneder.

 

 

Julemarked i Basel, Schweiz

Fra 24. november til 23. december 2022

Basel har en dybt rodfæstet tradition som Schweiz’ smukkeste og største juleby, og er et besøg værd hvert år. Ikke kun den velbevarede gamle bydel stråler i det varme julelys, men butikkerne og facaderne på mange bygninger glitrer med et gyldent skær

Særligt anbefalelsesværdigt er julemarkedet, som afholdes midt i byens centrum og i hjertet af den festpyntede gamle bydel. Basel julemarked kan findes på Barfüsserplatz og på Münsterplatz – en af ​​de smukkeste pladser i Basel. Et storslået juletræ står på Münsterplatz med ornamenter af den kendte dekoratør Johann Wanner.

I 2022 vil omkring 130 handlende og håndværkere tilbyde deres varer til salg i små, rustikke træhytter. Enhver på juleshopping, der stadig leder efter gaveideer, kan søge inspiration i det brede udvalg og fortryllende atmosfære. 

 

Julemarked i Bruxelles, Belgien

Juleshopping i Bruxelles
Billede: plaisirsdhiver.be

Fra 25. november 2022 til 1. januar 2023

Med sine 2,5 millioner besøgende er Winter Wonders den uundværlige afslutnings-begivenhed i Bruxelles. Den varme og glade atmosfære i Winter Wonders vil omgive besøgende fra hele verden: magiske lys fra det store nord, kulturelle og sjove aktiviteter, originale gaveideer og andre nyheder venter. 

De store klassikere venter alle på dig. Storslået lyd og lys på Grand-Place. Det majestætiske træ og den naturlige krybbe. Skøjtebanen. De forskellige udstillinger, der præger begivenheden… og sidst men ikke mindst julemarkederne! Der sprudler med skatte, som vil glæde nysgerriges øjne og gourmeters smagsløg.

 

Julemarked i Metz, Frankrig

Fra 18. november til 24. december 2022

Kom ind i festens ånd og nyd den varmeste velkomst, når du besøger julemarkederne på byens vigtigste pladser. Find håndlavede gaver i julepyramiden og smag på de fineste honningkager. Stig op over hustagene på City Skyliner, og varm derefter kolde hænder op omkring en gløgg eller varm chokolade.

Lad belysningen jage de mørke vinterdage væk, og nyd traditionelle lækkerier som karusellen, en gåtur gennem den magiske “Sentiers des Lanternes” med animerede træer eller benyt chancen for at fylde op på gastronomiske julevarer i byens markedshal.

Butikkerne har åbent de 4 søndage før jul, så du kan nyde seværdigheder, dufte og smage på din juleshopping helt til sidste øjeblik. Hvis du er her den 3. og 4. december, så gå ikke glip af St. Nicolas-festlighederne!

 

Julemarked i Wien, Østrig

Julemarked Wien

 Fra 19. november til 26. december 2022

 Fra midten af ​​november til jul forvandles Wiens smukkeste pladser til magiske julemarkeder. Duften af ​​julebagværk og varm gløgg skaber en dejlig julestemning.

Et af de mest kendte julemarkeder er det traditionelle “Vienna Magic of Advent”, som gør Rådhuspladsen til et skinnende eventyrland. Julegaver, træpynt, slik og varmende drikkevarer venter på dig samt en karrusel og sjove juleværksteder for børn. 

Et andet hot spot inden juleaften er kultur- og julemarkedet foran Schönbrunn Slot. Det tilbyder ren og skær romantik foran en kejserlig kulisse og omdannes til et nytårsmarked efter jul. Det stemningsfulde marked byder på traditionelt kunsthåndværk, håndlavet julepynt, julekoncerter og et omfattende børneprogram, herunder juleværksted.  

 

Julemarked i Edinburgh, Skotland

Fra 25. november 2022 til 3. januar 2023

 De verdenskendte Edinburghs julefejringer spreder festlig jubel over den skotske hovedstad. Fra veganske grise i tæpper til Harry Potter-tema gaver til lokale håndlavede produkter – det fantastiske julemarked i East Princes Street Gardens byder på lækkerier til alle! 

Endnu en gang er East Princes Street Gardens vært for et af Storbritanniens mest fantastiske julemarkeder, der tilbyder en række håndværks- og mad- og drikkeboder samt forlystelser og attraktioner, alt sammen på baggrund af det ikoniske Edinburgh Castle.

Markedets forlystelser inkluderer blandt andre den berømte 60m høje Star Flyer med spektakulær 360° udsigt over byens centrum. Derudover det mest Instagrammable julested i Edinburgh, Christmas Tree Maze , gøgleri – Helter Skelter og, for de ivrige små rejsende, Santa Train!

 

Julemarked i Düsseldorf, Tyskland

Juleshopping i Düsseldorf

Fra 17. november til 30. december 2022

 Fra den 17. november til den 30. december – en længere periode end nogensinde før – inviterer julemarkedet besøgende til bymidten med et stort udvalg af juleverdener i forskelligt udseende. Der er flere julemarkeder i Düsseldorf, alle beliggende i den gamle bydel (Altstadt).

 I løbet af festsæsonen vil Düsseldorf have masser af atmosfæriske nyheder. I den nordlige ende af Königsallee, direkte ved siden af ​​Hofgarten og Kö-Bogen, vil besøgende i år kunne nyde en 1.700 kvadratmeter stor skøjtebane på Corneliusplatz.

Lige ved siden af ​​inviterer et nyt Eventyrmarked alle besøgende, og især familier med børn, til at opleve julemagien. Børneprogrammet er samlet set udvidet, så der i år for eksempel vil være et børneaktivitetstelt på Jan-Wellem-Platz med show hver dag. 

Masser af juleshopping venter dig overalt i Europa. Så tag fat i dine kære og sørg for at komme i den festlige julestemning!

Rejsetilbud

Rejse til Peloponnes
Fjordgaarden
faeroeerne-torshavn-kirkjuboeur-960

I samme kategori

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
nationalparker i Europa
Design uden navn-15

Mest læste

troldejagt i Danmark
f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Verdens mindste lande
Verdens største lande

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)