Small Danish Hotels

De 8 bedste vandreruter i Italien

Italien er en oplagt destination, hvis du finder roen på vandretur. Under corona-tiden kom danskerne ud at gå lange ture. De 10.000 skridt om dagen blev en mission, som mange var på. Nu hvor grænserne igen er åbne, får du her 8 bud på de bedste vandreruter i skønne Italien.

Cammino di Santu Jacu på Sardinien

Forskellige ruter på tværs af øen, 1500 km

Santu Jacu var oprindeligt brugt af pilgrimme på vej mod den nordvestlige del af øen for at krydse til Spanien til Santiago de Compostela. Santu Jacu viser Sardiniens vilde indre og varierede kyst, men har også historiske og kulturelle oplevelser at tilbyde. Her kan du se fønikiske, græske og romerske ruiner og romanske kirker. En krævende strækning krydser Supramontes kalkstensmassiv med huler og kløfter, mens en sydlig del fra Cagliari byder på en flot kystudsigt.

Her kan du bo

Agriturismo Pranu nær Nuoro er et bondehus på 46 hektar skov drevet af Meloni-familien, som også opdrætter racerene arabiske heste.

Antica Casa Pasolini i Mandas er et historisk hus beliggende midt i vinområder nord for Cagliari med synlige stenvægge, pejse i massevis og gamle træ- og smedejernsmøbler.

Her kan du spise

Su Gologone i Oliena har lavet traditionelt sardinsk mad i årtier. Prøv spidstegt kød med hjemmelavet fladbrød.

Osteria Sa Domu Sarda i Cagliari er et beskedent sted med sardinske culurgiones (fyldt pasta). Stedet er tæt på byens hovedbanegård.

sardinien

Cammino nelle Terre Mutate Marche: Solidaritetsstien i Italien

Fabriano-L’Aquila, 257 km

Ruten er kaldt Italiens første “solidaritets ”-sti. Denne vandring forener mennesker og projekter dedikeret til genopbygning efter jordskælvet i 2016. Efter brudlinjen forbinder den to nationalparker, Monti Sibillini og Gran Sasso, og fremhæver naturens vidundere. Du kan også opleve følgerne af naturkatastrofen.

Her kan du bo

B&B Palazzo Rustici i L’Aquila er en lille ”bed and breakfast” i en bygning fra det 18. århundrede med fire værelser (to med balkoner), sød indre gårdhave og lejligheder med plads til to eller fire.

Her kan du spise

Bar Trattoria Marcocci, Filetto, nær L’Aquila er et lille, fyrretræsklædt bjerg-trattoria med fantastisk hjemmelavet pasta. Spaghetti carbonara og lammekoteletter kan varmt anbefales.

 

Cammino di San Benedetto gennem Umbria og Lazio i Italien

Norcia-Montecassino, 304km

Denne sti fra Umbriens Sibillini-bjerge, via Abbey of Subiaco til Montecassino, følger Saint Benedicts liv. Han blev født i Norcia, hvor klosteret, der bærer hans navn, stadig bliver genopbygget efter jordskælvet i 2016. Stien fører dig forbi andre benediktinerklostre, plus bakkelandsbyer, skove og enge i Appenninerne.

Her kan du bo

Colle del Capitano i Monteleone di Spoleto: Vandrevenligt spot nær grænsen mellem Umbrien og Lazio med god hjemmelavet mad og gratis teltpladser til pilgrimme.

La Corte d’Ivi i Collepardo: Elegant ”bed and breakfast” ligger blandt bakkerne og er to dages vandretur fra Montecassino, hvor gæster er velkomne til at bruge køkkenet

Her kan du spise

Ristorante La Panarda i Subiaco: God, lokal mad og vin, plus hjemmelavede svinekødsprodukter (til picnics) fra butikken oppe ad vejen.

Il Girasole i Trevi nel Lazio: Familiedrevet trattoria en dags gåtur fra Subiaco med specialiteter såsom lam, kanin og vildsvin.

 

Via degli Dei gennem Emilia Romagna og Toscana

Bologna-Florence, 130km

Denne vandrerute, også kaldt The Way of The Gods, fører fra Piazza Maggiore i centrum af Bologna til Firenzes berømte Piazza della Signoria di Firenze. Det er en af Italiens mest populære gåture. Det er også nok den ældste: nogle strækninger stammer fra etruskisk tid, og det blev allerede kaldt gudernes vej i romertiden. Dette er ikke en pilgrimsrejse, men en virkelig gammel rute over Appenninerne.

Her kan du bo

Bed & Breakfast Nova Arbora i Sasso Marconi: Dette B&B er en dags nem gåtur fra Bologna. Det er placeret i midten af en botaniske have i naturreservatet Contrafforte Pliocenico. Haven har dedikerede rewilding-områder, der har til formål at beskytte truet flora og fauna, og har en giftig plantesektion med adskillige mandrakes.

Relais Luce i Firenze: Design-B&B med seks værelser i en historisk bygning i gåafstand fra stationen. Her finder du en morgenmadsterrasse med klassisk florentinsk udsigt over katedralen og Giottos klokketårn.

Her kan du spise

Salumeria Zivieri i Monzuno: Gå ikke glip af et stop ved denne historiske butik i den lille by Monzuno. Det er kendt i hele Italien for sine prisvindende pølser og kød, som er perfekt fyld til en panini.

Hosteria di Badolo i Badolo: Et gammelt herberg, lige hvor ruten begynder at stige mod Appenninerne, der byder på klassiske bolognesiske retter. Noget værd at prøve er en af de sæsonbestemte vilde svamperetter.

italien

Via Francigena fra Alperne til Lazio i Italien

Saint Bernard Pass–Rome, 1,006km

Denne middelalderrute løber faktisk fra Canterbury til Rom – og til sidst Jerusalem. Den italienske hovedsti starter i de vestlige alper og krydser derefter Po-dalen og går gennem Toscana og ind i Lazio. Her kan pilgrimme helbrede trætte lemmer i gamle varme kilder.

Her kan du bo

B&B La Romea i Lucca, Toscana: En bygning fra det 14. århundrede, der tilbyder luksuriøs morgenmad i en spisestue med marmorgulv.

Il Vecchio Mulino i Aosta: En restaureret vandmølle fra 1768 med seks individuelle værelser og masser af genvundet træ.

Her kan du spise

Cantine Bernardini i Lucca: Ombygget vinkælder med årstidens specialiteter såsom tordelli (rund ravioli), gode veganske og vegetariske valg samt hjemmebagt brød og tiramisu.

 

Cammino di Oropa gennem Piemonte i Italien

Santhià-Santuario di Oropa, 62km

Denne rute løber fra flade rismarker nær Vercelli til Biella-alperne i fire korte ben med stigninger, til en basilika i Oropa. Dette er hjemsted for en sort madonna, der angiveligt er udskåret af St. Luke og bragt hertil i det fjerde århundrede. Med frodige græsgange og gamle skove blev stien designet til lav miljøbelastning, men også for at være tilgængelig for synshandicappede vandrere. Et højdepunkt er Viverone-søen i Serra-bakkerne.

Her kan du bo

La Casa del Movimento Lento i Roppolo: Gæstehus nær Viverone-søen i Slow Ways-bevægelsens hovedkvarter med masser af hjælp og information til vandrere og cyklister.

Future is Nature campingplads i Sala Biellese: Ud over campingpladser udlejer denne plads hængetelte, trækugler og hængekøjer og sørger for vaskeægte fordybelse i naturen.

Her kan du spise

Ristorante Rolle i Roppolo: Traditionel restaurant med udsigt over søen fra terrassen. Her er ferskvandsfisk og lokalt kød på menuen.

Ristorante il Barbamatto i Sala Biellese: Pizzeria med bar og regelmæssig livemusik. Denne restaurant er nabo til Future is Nature campingplads.

 

Cammino Celeste: en himmelsk vandretur gennem Italien

Barbana-Monte Lussari, 237km

Denne “himmelske vandretur” er en italiensk rute, der strækker sig ind i Østrig og Slovenien, og konvergerer på en pilgrimskirke nær Tarvisio. Den starter ved havoverfladen nær den romerske by Aquileia. Den stiger til 1.760 meter gennem skiftende landskaber og er fyldt med mad, sprog og kultur. Her kan du opleve en kulturblanding af italiensk, friulisk og slovensk.

Her kan du bo

Hotel Patriarchi i Aquileia: Familievirksomhed som er en restaurant og et pizzeria i en historisk bygning.

Hotel Locanda Al Trivio i Castelmonte: Nyd en panoramaudsigt fra denne kro, som ligger 1 km fra landsbyen og pilgrimsrejsestedet Castelmonte.

Her kan du spise

Baita Botton d’Oro i Sella Carnizza: Rustik stenbygget bjergrestaurant, som er et fantastisk at prøve frico resiano. Dette er en bagt oste-specialitet.

Rosenwirth Hutte i Monte Lussari: Nyd fantastiske udsigter fra denne lille hytte. Her fås vegetariske muligheder såsom gnocchi med vilde svampe og cjarcions (halvmåneformet fyldt pasta).

 

Via Peuceta Puglia, Basilicata

Bari-Matera, 170km

Denne rute, som er en del af Cammino Materano-netværket, passer til mindre erfarne vandrere. Ruten løber tværs over det centrale Puglia til “Lucania” (nu Basilicata). Uendelige olivenlunde, stenmure samt ege- og fyrreskove, er hvad øjet møder. Vandrere kan på vejen smage sprødt Altamura-brød med fåre- og gedeost, mens de går mellem gamle landsbyer og klippeudskårne kirker. Dette er ikke en rute til årets varmere måneder.

Her kan du bo

La Dimora di Federico i Altamura: Prisvenligt B&B mellem Altamura og Gravina. Stedet har enkle værelser og morgenmad af lokale murgiana-produkter.

Masseria la Fiorita i Picciano: Faren til nuværende ejer, Maria Laura, var en pioner inden for økologisk landbrug i Basilicata. Gården har i dag også et herberg, campingplads og B&B-værelser samt fælles køkken til gæster.

Her kan du spise

Pecora Nera country pub i Cassano delle Murge: The Black Sheep pub, 25 km fra Bari, er et stykke væk fra landsbyen, men berømt blandt vandrere for sine øl og deres braiserede svineskank.

Rejsetilbud

Luksusrejse til USA
Luksusrejse til USA: Boston, New York og Washington
Se rejsetilbud
kirgisistan
Kirgisistans bjerge og nomader
Se rejsetilbud
hafjelltunet
Skiferie i hytte i Norge
Se rejsetilbud

I samme kategori

Italien
Harzen
Oktoberfest
Julemarkedsrejse

Mest læste

troldejagt i Danmark
krydstogt rhinen
Italien
De største lufthavne i verden

Forsiden netop nu

Halloweenoplevelser
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Weekendophold
Hindsgavl slot
rejser efter baeredygtighed

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark
Harzen

Rejsetilbud

porto-343487_640
Julemarkedsrejse
imgonline-com-ua-CompressToSize-DknBXQbqlP
imgonline-com-ua-convertv6H1m65qGtwx
Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)