Vi har fundet de bedste oplevelser i Grønland, og dem vil vi gerne dele med dig. Når du læser med her, er vi sikre på, at det vil krible i dine fingre for at opleve dette fantastiske land. Med inspiration fra Planetware Top-Rated Tourist Attractions in Greenland har vi nemlig sammensat en liste over nogle af de aller bedste oplevelser i Grønland.

Med mindre end 60.000 indbyggere er Grønland det tyndest befolkede land og den største ikke-kontinentale ø i verden. Grønland kan til tider være en overset feriedestination men har meget mere at byde på, end hvad du måske går og regner med.

Hvis du søger en mere aktiv ferie, er Grønland et godt sted at starte, eftersom kørsel med hundeslæde og snescooter, vandreture i landskabet og bådture i farvandet er blandt de bedste oplevelser i landet.

Læs med og få inspiration til din næste ferie

Ilulissat is-fjorden


Dette er Grønlands mest besøgte område og har været et UNESCO World Heritage Site siden 2004. Det er en kyststrækning i Disko bugten, hvor store gletsjere ”kælver”. Dette er et udtryk, der betyder at dele af et isbjerg brækker af og flyder ud i havvandet.

Én af de bedste oplevelser: Hvalsafari


En af topattraktionerne i Grønland er hvalsafari. I juni og juli er fjorden smeltet, og her er det muligt at sejle iblandt de mange isbjerge og holde øje med hvalerne i vandet langs den betagende kyst.

Oplevelser i Grønland

Nuuk og det Grønlandske nationale museum


Nuuk er Grønlands hovedstad, der huser omring 16.000 indbyggere. Byen er især kendt for det nationale museum, hvor du kan gå på opdagelse i jagtudstyr, kajakker, udskæringer og vikingefund.

På museet kan du også finde 500 år gamle mumier af kvinder og børn, der er så velbevarede, at nogle af tatoveringerne i ansigterne og farverne fra tøjet stadig kan ses.

Uunartoq Hot Springs


Du kan finde hot springs rundt omkring i Grønland, men på den ubeboede ø Uunartoq kan du finde badevenlige hotsprings. De naturlige små kilder bliver forvandlet til små pools. Her kan du fordybe dig i det varme vand, mens du nyder det smukke bjerglandskab.

Qaqortoq Museum


Qaqortoq er en fiskeby bygget op på et klippelandskab. Qaqortoq Museum viser artefakter fra Dorset, Thule og nordiske kulturer, hver med sine separate udstillinger og fortolkning.

Vikingeruiner


Blandt de mest populære oplevelser i den sydlige del af Grønland er efterladenskaber af Eric den Rødes tusind år gamle nordiske kolonier. Her kan du besøge et område, hvor du straks flyver tilbage i tiden.

Den gamle eskimo-by på Grønland


Omkring to kilometer fra byen Ilulissat finder du den gamle eskimo-bosættelse. Bosættelsen blev først udgravet i begyndelsen af det 20. århundrede og har nogle af de mest velbevarede efterladenskaber af indfødte eskimokulturer i Arktis.

Det bedste på Grønland: Nordlyset


Nordlyset bliver ofte refereret til som det største lysshow i verden, og hvis du har mulighed for det, når du alligevel besøger Grønland, er det altså et must. Hvis du udelukkende rejser for at opleve dette naturfænomen, skal du besøge Grønland i løbet af vinteren.

Nordlys Grønland

Udforskning af Grønland med båd og færge


Den bedste måde hvorpå du kan udforske den Grønlandske natur er med båd eller færge. Du kan opleve en kort bådtur om eftermiddagen blandt gletsjere og isbjerge, eller du kan tage på et cruise, der strækker sig over flere dage.

Tasiilaq, det østlige Grønland


På trods af de kun 2.000 indbyggere, er Tasiilaq den største by på det østlige Grønland. Denne by bør være højt på listen over besøgssteder på Grønland, eftersom den er beliggende midt i en betagende natur på en fjord omgivet af skyhøje bjerge og gennemskåret af en lille flod.

Vandring på iskappen fra Kangerlussuaq


Kangerlussuaq er en lille by med 500 indbyggere, og der er to grunde til, hvorfor du skal besøge denne by. Det er absolut ét af de bedste steder at starte vandreturen på den nordlige polarcirkelsti, der er hele 200 km lang, og så har den også den nærmeste adgang til den grønlandske indlandsis.

På tur med hundeslæder og snescootere


En oplevelse, der er et must for turistbesøgende på Grønland, er at drage ud og opleve det vilde landskab. Den bedste måde at gøre det på er ved at tage på tur med hundeslæde eller snescooter. I hvert fald i vintermånederne, eftersom det meste af landskabet er dækket til med sne på denne tid af året. De mest populære områder at udforske er Disko bugten, Tasiusaq fjord, Qaanaaq og Thule.

Oplevelser i Grønland