Smukkeste søer i Danmark: Her er top 10

Ud af over 120.000 søer, hvilke er så de smukkeste søer i Danmark? Vi har samlet 10 søer, som ligger forskellige steder i landet. Du kan opleve alt fra bævere, kødædende planer til den største sø og længste å.

 

1. Oplev bævere i Klosterhede Plantage

bævere
Foto: Henrik Muusmann Jørgensen, Danmarks Naturfredningsforening

 

Indtil 1999 var bæveren udryddet i Danmark, men så blev der udsat 18 bævere i Klosterhedens Plantage. Nu lever der over 200 bævere i Klosterhedens søer og vandløb!

For at opleve bæverne, er din bedste chance at tage på vandretur om morgenen eller aftenen, da bæverne sover det meste af dagen. Her kan du vandre fra Møllesøen op langs Flynder Å.’

Bævere er ikke de eneste dyr, du kan opleve her. Klosterhede Plantage er hjem til 400 krondyr, og hvis du går op i fugletårnet, får du ekstra godt udsyn over de mange fugle. Fugletårnet står ved Ællebæksøerne.
Der er både lejr- og teltpladser, som du kan overnatte ved og udvide besøget med en dag.

 

2. Se elge blandt de smukkeste søer i Danmark ved Tofte Sø

Den største sø omkring Lille Vildmose i Nordjylland er Tofte sø. Her kan du få en skøn naturoplevelse. Det er nemlig det eneste sted, du kan opleve elge i Danmark. De bor bag et hegn, men det er fantastisk at betragte det store dyr. Derudover er mosen det sted i Danmark, hvor du har størst chance for at opleve kongeørnen!

Biodiversiteten er i top ved Tofte sø- der vokser et væld af planter i og omkring mosen. En kødædende plante ved navn Soldug holder blandt andre til her. Det er formentlig en af grundene til, at stedet er det største fredede naturområdet. Der er både cykelruter og sheltere i området.

 

 

3. Den dybeste sø i Danmark: Furesøen

smukkeste søer i Danmark
Foto: Nina Bach Ludvigsen, Danmarks Naturfredningsforening

 

Blandt de smukkeste søer i Danmark finder man Furesøen. Furesøen er den dybeste sø i Danmark med sine 37,7 meter. Grundet dybden er søen ikke altid varm nok til at bade i, da solen tager længere tid om at varme så dyb en sø op. Til gengæld er det tilladt at sejle både kano, kajak og robåd på søen. Og så er der mange forskellige fisk i søen, som man kan spotte på sin sejltur, heriblandt gedde, aborre og ferskvandskvabbe.

 

4. Danmarks længste å: Gudenåen

Gudenåen render gennem syv forskellige kommuner i Danmark, heriblandt Randers og Silkeborg. Den er 106 kilometer lang og er dermed den længste å i Danmark. Også her er sejlads tilladt flere steder på de 106 kilometer.

På turen bliver man beriget med naturoplevelser, da der er masser af liv i åen. Der er over 80 forskellige plantearter i søen, og mange fisk. Det er tilladt at fiske med fiskeritegn. Kigger du derimod op i luften, kan du se forskellige fugle. Du vil kunne se både en isfugl, vandstær og en fiskehejre.

 

 

5. Blandt de smukkeste søer i Danmark findes Stubbe Sø

Stubbe Sø er omgivet af skov, og mange steder går træerne helt ud til vandkanten. Også her kan man være heldig at spotte mange fugle. Området omkring søen huser blandt andre fiskeørne, havørne, vandstære og muligvis isfugle. Ovenikøbet er oddere blevet set ved Stubbe Sø! Søen er placeret i den nordøstlige del af Mols Bjerge. En tur til Stubbe Sø kan beskrives som værende magisk.

 

6. Nors Sø: en speciel sø

smukkeste søer i Danmark
Foto: Steen Hænder, Danmarks Naturfredningsforening

 

Det specielle ved Nors Sø er, at den ligger i en fordybning i kalkgrunden. Det vil sige, at Nors Sø er en sjælden søtype. Det gør, at vandet er meget klart, og at søen har mange sjældne vandplanter.

Gennem det klare vand er det nemt at få øje på fiskene: aborre, ål og gedde heriblandt. Derudover er badning tilladt, så det er bare med at komme hen til badepladsen!

 

7. Arreskov Sø: Søen for dig, der kigger på fugle

Arreskov sø ligger på Fyn. Søen er stor i areal, men ikke ret dyb. Til gengæld er der observeret 224 forskellige slags fugle, hvoraf nogle af dem er havørn, rørdrum, grågås og hvepsevåge. Et godt tip er at stille sig op i fugletårnet på søens vestside for det bedste udsyn. Herfra kan du både spotte en masse fugle, se søen og smukke Arreskov Slot.

 

8. Tissø er bestemt blandt de smukkeste søer i Danmark

Blandt de smukkeste søer i Danmark skal Tissø nævnes. Til trods for sit sjove navn, har Tissø en alvorlig historie bag sig. Det har været en transportvej for vikinger på Sjælland. Der er gjort fund, som tyder på, at der er blevet gjort offerhandlinger fra Kristi Fødsel tid. Hvert år er der vikingemarked ved Tissø omkring oktober.

Derudover opfatter fuglene søen som et hav. Det vil sige, at det er muligt at observere fugle, som man ellers kun kan se på havet. Både dværgternen og fjordternen yngler ved søen.

 

9. Susåen er Sjællands længste å

smukkeste søer i danmark
Foto: Kristoffer Gudbrand, Danmarks Naturfredningsforening

Bliver vi ved Sjælland, må Susåen også nævnes som en af de smukkeste søer i Danmark. Åen er 83 kilometer lang og gør sig særligt egnet til kanotur.

Hvis ikke du er en af dem, der har din egen kano at tage med, kan du leje en 385kr. for en dagstur. Der er både campingpladser og shelterpladser flere steder langs åen, hvis du skulle have lyst til at udvide turen med en overnatning.

 

10. Danmarks største sø: Arresø

Arresø ligger i Nordsjælland og kan med sine 40,72 kvadratkilometer kalde sig Danmarks største sø. Du kan benytte dig af naturstierne, som ligger rundt om søen. Her kan du cykle rundt om den kæmpe sø og opleve fugle og muligvis slå dig ned på en af de mange lejrpladser. Du må sejle i kano på søen, og har du fisketegn, er det bare at medbringe fiskestangen!

Rejsetilbud

Rejse til Indien
Sandtrand i Curacao
Jørgensen Hotel

I samme kategori

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Mest læste

Nimb Rooftop København
troldejagt i Danmark
Klippeøerne i Vietnam
london-3078109_640

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)