Vi har samlet de 10 bedste vinterdestinationer i Europa til dig.

Vinteren kommer i mange afskygninger. I det nordlige polar er der store mængder sne og solløse uger, mens du finder dvælende solskin i det milde Middelhav og hyggelig cafékultur med julestemning i centrum.

Det er en inspirerende tid at besøge storbyer og charmerende landsbyer. Du kan med de færre køer presse mere ind i din rejseplan, og overnatningspriser uden for sæsonen gør europæiske rejser tegnebogsvenlige i november, december, januar og februar.

 

Rovaniemi, Finland

Rovaniemi er julemandens ”officielle” tilholdssted, hvilket gør det til en helt særlig vinterdestination i Finland. Alle er glade for den skæggede mand, og han er til at finde i en grotte, hvor det er gratis at besøge ham. Sne og rensdyr er der også nok at finde, og de tilføjer en festlig stemning til hele området. Du kan også gå på opdagelsesrejse på Arktikum-musset, der giver et indblik i, hvordan livet leves på disse breddegrader.

Husk at have det varme vintertøj med i kufferten, graderne kan sagtens ryge under nulpunktet.

 

top 10 destinationer i europa

Du kan komme endnu mere i julestemning ved at besøge et af de fantastiske julemarkeder i Tyskland eller Østrig.

 

Julemarkeder i Tyskland og Østrig

I december måned dukker mange romatiske og historie markeder op over hele Tyskland, Østrig og andre centraleuropæiske lande. Du kan forvente boder med sødesager, der sælger alt fra honningkager til kaneklokker. Der er masser af godt humør, og du kan varme dig på et glas dampende glühwein – a la den gløgg som du kender herhjemme. Du kan måske være fristet til at besøge, de berømte markeder i Köln, Wien og München, men det kan være værd at opsøge markeder i mindre byer.

Athen, Grækenland – en mildere vinterdestination 

Vinteren i Athen gør det muligt for dig at få et billede af Parthenon uden hundredevis af mennesker, som skygger for den flotte arkitektur. Generne, man kan opleve i sommerens travle turisttid som høje priser, intens varme og trængsel, forsvinder med den milde temperatur. Grækenlands Athen bliver derfor en fantastisk vinterdestination. Gennemsnitstemperaturen i vinteren er omkring 13 grader. Det er et oplagt tidspunkt at udforske landets gamle arv og komme til at opleve den lokale kultur. Du kan med fordel tage på ø-hop, men du skal være opmærksom på, at de fleste overnatningssteder lukker om vinteren.

 

København, Danmark

Når vi taler om en eventyrlig europæisk vinter, så er det svært at komme udenom København. Det er en helt oplagt destination om vinteren i Europa. Glem de typiske turistattraktioner som den lille havfrue, og begiv dig i stedet ud i byens hyggelige gader, som er fyldt med barer og caféer, der nok skal give dig julestemning. I hjertet af København finder du Tivoli, som er et fantastisk sted omkring juletid med den hjertevarme belysning og hyggelige juleboder. Hvis du har spenderbukserne på, så kan du se, om du kan få en plads hos restaurant Noma. Der er kåret til verdens bedste restaurant.

 

rejser i europa december

Det flotte nordlys i Sverige er en vidunderlig naturoplevelse, der er værd at rejse langt for.

 

Abisko, Sverige – rejseoplevelse med lysshow 

Abisko i Lapland finder du nordpå – næsten så langt nordpå som du kan komme med tog i Europa. Solen står ikke op i flere uger i december og januar, men mørket gør det til et af verdens bedste steder at se det majestætiske nordlys. Andre attraktioner omfatter langrend langs stier i nationalparken og husky-mushing. Du kan eventuelt også stoppe ved det nærliggende Kiruna for at se det berømte Icehotel.

 

Budapest, Ungarn

Par der skøjter hånd i hånd, og den frostklar luft som giver røde kinder. Der findes intet bedre sted end den ungarske hovedstad, hvis du har lyst til at slå dig løs på en enorm udendørsskøjtebane. Hvis du har brug for at få varmen bagefter, eller du bare er på jagt efter selvforkælelse, så har Budapest nogle af de smukkeste termiske bade. Du kan varme dig i det varme vand udenfor ved de vedbevarede badeanstalter, imens den frostklare lyst stadig gør dine kinder røde.

 

Jasná, Slovakiet 

I Slovakiet finder du skiløb af høj kvalitet til overkommelige priser. Du kan finde overnatning med mad som er indenfor rimelighedens grænse, og en venlighed som ikke mangler noget. Jasná er det bedste slovakiske feriested med lange nedkørsler flankeret af snefyldte grantræer, beliggende i de barskt dejlige Tatrabjerge.

 

Andalusien, Spanien

Dele af Andalusien i Spanien er længere sydpå end den afrikanske kyst. Det betyder, at du skal forvente milde temperaturer om vinteren. Du finder en billig indkvartering, og menneskemængden er mindre ved de iøjnefaldende attraktioner som Granadas Alhambra og Sevillas katedral. De lækre tapas steder og nattelivet i byerne er mere tillokkende end nogensinde.

 

transylvania europa

Gå i de samme gange som Dracula, når du besøger Transylvania.

 

Transsylvanien, Rumænien – en uhyggelige vinterdestination

Et besøg i Draculas hule er ikke optimal på en solskinsdag. Prøv hellere med stålgrå himmel, nøgne træer og en smule sne. Braşov og Sighişoara er to smukke middelalderbyer med forskellige forbindelser til Vlad Ţepeş, den historiske Dracula. Selvom det kan lyde tvivlsomt, hvorvidt han nogensinde har sat sine ben på sit såkaldte slot. Bram Stoker, forfatteren til Dracula, har aldrig besøgt Rumænien, så forvent ikke mange paralleller med bogen eller filmene.

 

Venedig, Italien

Venedigs Karneval er et europæisk højdepunkt, når det i februar måned løber af stablen. Kunstneriske kostumer og uhyggelige masker bringer kanalbyens farverige historie til live. De flotte udklædninger kan være dyre, men du kan sagtens deltage i alle festlighederne med en maske købt på gaden. Du skal dog være forberedt på, at der er meget trængsel mellem menneskene.