Forår i luften: De 10 bedste forårsdestinationer i Europa

Ligesom foråret begynder at spire frem, spirer rejselysten også frem efter en lang og kold vinter. Men hvilke forårsdestinationer er smukkest at opleve i Europa?

Hotels.com har udvalgt 10 storbydestinationer, som egner sig perfekt til en forårsrejse. Hvis du rejser i påskedagene, har du desuden mulighed for at opleve, hvordan højtiden fejres i stor stil rundt omkring i Europa.

Stort set alle rejsemålene byder på et lidt mildere klima end Danmark og dermed højere temperaturer i marts, april og maj. Noget de fleste af os sætter stor pris på! Skulle du være så uheldig at vælge en regnfuld weekend, har disse storbyer også et rigt udvalg af museer, restauranter og andre indendørs seværdigheder.

God rejselyst!

Paris – Romantisk forårsferie i den franske hovedstad

Forårsdestinationer i Europa
Foto: Jardin du Luxembourg

Paris er en populær destination året rundt, men kærlighedens by er muligvis allermest romantisk i forårsmånederne. Mens vejret stadig kan været gråt og koldt i Danmark, byder Paris på varmere temperaturer. Særligt april og maj er ideelle måneder, hvis du drømmer om en forsmag på sommeren i romantiske rammer.

I løbet af foråret vågner de charmerende fortovscaféer op efter vinterens kulde, og storbyens mange parker og haver springer ud. Gå en tur i Monceau Park, Jardin des Plantes eller Jardin du Luxembourg for at beundre de farverige forårsblomster, eller køb dine egne med hjem fra blomstermarkedet Marché aux Fleurs, der ligger på øen Île de la Cité.

Rom – Oplev påskens højtideligheder i Den Evige Stad

Forårsdestinationer i Europa

Rom er uden tvivl en af de bedste forårsdestinationer i Europa, da vejret allerede i marts måned begynder at blive varmere. April lokker med en gennemsnitlig makstemperatur omkring 20° – dobbelt så varmt som i Danmark, men alligevel til at holde ud, så man stadig kan opleve en masse. Varmen er en fremragende undskyldning for at spise store mængder cremet italiensk gelato, mens du slentrer rundt blandt Roms historiske seværdigheder. Lige fra Trevi-fontænen til Pantheon.

Derudover er påsken en vigtig begivenhed i Rom og Vatikanstaten, som udgør epicenteret for den romersk-katolske kirke. Går påskeferien til Rom, må du ikke gå glip af den traditionelle påskeprocession fra Colosseum til Palatinerhøjen. Sørg dog for at komme tidligt, hvis du vil have et glimt af paven – det stemningsfulde optog tiltrækker tusindvis af mennesker.

London – Indtag de kongelige parker på en smuk forårsdag

Forårsdestinationer i Europa
Foto: St. Pauls Cathedral

Indbyggerne i London flokkes til byens parker og haver ved det første tegn på forår. Og der er en masse af dem, fra Kensington Gardens og Regent’s Park til Hampstead Heath nord for centrum. Særligt de lyserøde kirsebærtræer er et smukt syn, når de blomstrer mellem marts og maj. Du finder dem blandt andet i Kew Gardens og omkring den imponerende St. Paul’s Cathedral.

Selvom London kun er en kort flyrejse fra Danmark, arter vejret sig ofte bedre i forårsmånederne med en højere gennemsnitstemperatur. Selv hvis det skulle regne, er det umuligt at kede sig i London. Se en musical i West End, slå dig ned på den lokale pub, eller tilbring en regnvejrsdag på nogle af verdens bedste museer.

Wien – Tag på et weekendophold i kulturens tegn

Forårsdestinationer i Europa
Foto: Hundertwasserhaus

Wien viser sig ofte fra sin bedste side i forårsmånederne, og særligt april og maj er oplagte tidspunkter at besøge den østrigske hovedstad på. Hvis vejret er til det, kan du med fordel leje en cykel og udforske byens kulturelle udbud på to hjul. Sæt kurs mod Schönbrunn Slot, og gå en tur i den imponerende blomstrende slotshave, mens du nyder, at vinteren ligger bag dig.

Lige øst for centrum finder du forlystelsesparken Prater Wien. Parken gennemskæres af den fire kilometer lange Prater-Hauptallee med smukke kastanjetræer på begge sider – perfekt til en gå- eller cykeltur. Foråret er desuden et ideelt tidspunkt, hvis du vil opleve de elegante lipizzaner-heste på Den Spanske Rideskole. Hestene flyttes nemlig til en anden stald om sommeren.

Berlin – Nyd foråret i en traditionel tysk biergarten

Forårsdestinationer i Europa
Foto: Brandenburger Tor

Det er aldrig en dårlig idé at besøge Berlin, men især om foråret hviler der en særlig stemning over den tyske hovedstad. Når temperaturerne stiger i april og maj, er det skønt at cykle rundt til Berlins mange historiske seværdigheder med sol i ansigtet og vind i håret. Alternativt kan du beundre Berliner Dom fra vandsiden på en hyggelig sejltur langs Spree-floden, der løber gennem centrum.

Den enorme park  Tiergarten med gangstier og søer er også et oplagt udflugtsmål, når solen kigger frem. Et andet must i Berlin er de traditionelle biergartens – ølhaverne – som byder velkommen til en kold fadøl i forårssolen, typisk ved hyggelige borde og bænke under trækronerne. Så bliver det ikke bedre!

Amsterdam – Lad dig betage af forårets blomstrende farveeksplosion

Forårsdestinationer i Europa

Der er særligt én god grund til at besøge Amsterdam i foråret – tulipanerne. Hollands berømte nationalblomst springer ud mellem midten af marts og midten af maj, og det er bestemt værd at rejse efter. På din tur gennem centrum kan du lægge vejen forbi det flydende blomstermarked Bloemenmarkt ved Singel-kanalen og købe en buket med hjem i din yndlingsfarve.

Hvis du virkelig vil opleve Hollands tulipaner i fuldt flor, er en dagstur til den smukke blomsterhave Keukenhof et must. Her blomstrer flere millioner farvestrålende tulipaner, som er smukt arrangeret i mønstre og rækker. Det er et unikt syn, som kun kan opleves i løbet af disse måneder. Keukenhof ligger omkring 40 kilometer fra centrum af Amsterdam, og adskillige udbydere arrangerer busture dertil.

Barcelona – Få sol på næsen i Sydeuropa

Forårsdestinationer i Europa

En forlænget weekend i Barcelona er det perfekte valg, hvis du vil drage fordel af forårets mange ekstra helligdage og rejse lidt længere væk. Alt efter hvornår du rejser, kan Barcelona byde på decideret sommervejr, så du til fulde kan nyde den catalanske hovedstads lange bystrand, Barceloneta.

Indbyggerne i Barcelona lever livet udendørs, hvad enten de tilbringer dagen på stranden, i den smukke Ciutadella Park eller med deres yndlingsbeskæftigelse – samlet med venner og familie om et udendørs måltid. Slut dig til dem, og bestil lidt af hvert fra det fristende tapaskort. Skulle det alligevel blive køligt, har mange spisesteder både varmelamper og tæpper, så du kan drikke sangria eller cava til sent ud på aftenen.

Stockholm – Besøg den svenske skærgård i forårsmånederne

Forårsdestinationer i Europa
Foto: Hötorget, Stockholm

Når foråret melder sin ankomst i Stockholm, er der liv og glade dage i den svenske hovedstad. Skinner solen fra en skyfri himmel, bør en tur ud i Stockholms smukke skærgård stå øverst på programmet. Der afgår dagligt ture fra havnen til de mange tusind øer, klipper og skær, som udgør skærgården. Et andet populært udflugtsmål er forlystelsesparken Gröna Lund, som slår dørene op til en ny sæson i slutningen af april.

Ligesom i Danmark kan det svenske vejr være ustadigt i forårsmånederne, så det er bedst at have en nødløsning, hvis vejrguderne ikke er med dig. En plan B kunne være at udforske Sveriges søfartshistorie på Vasamuseet, at få en guidet rundvisning på Stockholms Slot, eller at lufte kreditkortet i det elegante stormagasin, Nordiska Kompaniet.

Budapest – Udforsk den ungarske hovedstad til fods

Forårsdestinationer i Europa
Foto: Fiskerbastionen Halászbástya

Budapest har uden tvivl fortjent sin plads på listen over de bedste forårsdestinationer i Europa. Den østeuropæiske by udforskes bedst til fods på begge sider af Donau-floden og gerne i behageligt forårsvejr. Den mægtige flod krydses af adskillige historiske broer, der forbinder de to bydele, Buda og Pest. Nyd udsigten over floden og Ungarns imponerende parlamentsbygning fra terrasserne på fiskerbastionen Halászbástya.

Kun få minutters gang derfra finder du promenaden Tóth Árpád Sétány, der er smukt flankeret af blomstrende kirsebærtræer om foråret. Hvis du besøger Budapest i april eller maj, kan du også være heldig at ramme Budapest Forårsfestival – to stemningsfyldte uger med musik, dans, kunst og kultur på programmet.

Prag – Læg vejen forbi et påskemarked i den tjekkiske kulturhovedstad

Forårsdestinationer i Europa
Foto: St. Vitus Cathedral

Foråret starter lidt tidligere i Prag, og du kan være heldig at nyde varmere temperaturer allerede i april måned. Den tjekkiske hovedstad er fyldt med hyggelige grønne områder, heriblandt den idylliske bypark Vojanovy Sady og den elegante barokhave Vrtbovská Zahrada. Eller hvad med en sejltur på Vltava-floden, som naturligvis kommer forbi Karlsbroen?

Prag er et mekka for øl-entusiaster, som kan stille tørsten med kolde tjekkiske øl på en varm forårsdag. Byens udendørs udskænkningssteder er meget populære, og de åbner typisk i april. Under og omkring påsken kan du desuden udforske Prags påskemarkeder på Prags gamle torv, Staroměstské Náměstí, og Wenzelspladsen. Med alt fra kunsthåndværk til tjekkiske delikatesser kan de sagtens måle sig med julemarkederne.

Rejsetilbud

I samme kategori

interrail
Påskerejser
Bedste billige byer i Europa
Europa om sommeren

Mest læste

troldejagt i Danmark
Ferie med børn
Verdens største byer
Kør-selv ferie

Forsiden netop nu

Kirsebærtræerne
Forår i Europa
Dansk gastronomi
interrail
Romantiske hoteller i verden
Caribien
Grønland
Solorejsens opvågning

Mest læste

Danmark

Dansk gastronomi
Naturoplevelser i Danmark
Outdoorshow
Dansk Golfshow

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus

Rejsetilbud

belgium-3590656_640
Naturoplevelser i Danmark
Skotlands højdepunkter
Backpackerdestinationer
khiva-198684_640
dykke med hajer
Påskerejser

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)