Uge 27 og 28 har været en våd, kold og blæsende affære. Noget der har fået mange til at rette blikket sydpå mod danskernes favoritrejsemål, nemlig de græske øer. Man havde måske indstillet sig på en sommer under danske himmelstrøg, men det har mange taget op til genovervejelse. For en sommerferie, der vejrmæssigt mest af alt minder om en efterårsferie, er noget, der ødelægger det gode feriehumør.

Og dét kan mærkes hos ét af Danmarks største rejseselskaber Bravo Tours. Peder Hornshøj, Direktør for Bravo Tours fortæller, at Spanien og Grækenland lige nu er populære blandt danskerne. Det er især danskernes favoritrejsemål fra tidligere, der også topper nu, når vi bestiller vores sommerferie sydpå. Nemlig Mallorca, Costa del Sol og de græske øer Kreta, Rhodos og Zakynthos. Grækenland er især populær, da landet ikke har været hårdt ramt af Coronavirus.

Bravo Tours

Kreta – Danskernes favoritrejsemål


Kreta er det rejsemål, danskerne aller helst vil til lige nu. Den uforglemmelige kalkstensø er den største af de græske øer, og øen strækker sig over hele tre klimazoner, hvilket bevirker, at Kreta både har palmestrande og snedækkede bjergtoppe. Øen har både store badebyer, der normalt er fyldt med trængsel og mange småbyer med autentisk charme.

Der har ikke været mange Coronatilfælde på øen, og man kan være tryg, når man bevæger sig rundt, da der er et stort fokus på hygiejne og afstand. På hotellerne vil man opleve ansatte med mundbind eller visirer, og ved buffeten og i restauranten vil man opleve stor hygiejne og megen afspritning. På Kreta følger man altså stadig retningslinjerne nøje.

Hvis du tidligere har været på Kreta, vil du måske spekulere over, hvordan det dog kan lade sig gøre at holde afstand med de mange turister og fyldte badestrande, som er en del af Kretas charme her i sommeren. Svaret på dette er meget simpelt. Der er nemlig ikke særlig mange turister på Kreta i år. Så det er nemt at holde den påkrævede afstand.

Der er masser af plads på både restauranterne, på stranden og i butikkerne, hvor man er vant til at skulle mase sig igennem folkemængden. Du vil stadig kunne opleve, at nogle af restauranterne og de små supermarkeder er lukkede. Men fordelen er, at du (næsten) har Kreta for dig selv i år. Og hvornår får man lige chancen for dét igen?

Lige nu står solen højt på Kreta. Så hvis du er træt af det danske grå efterårslignende vejr, kunne det være, at du skulle tage til danskernes favoritrejsemål Kreta?

danskernes favoritrejsemål