Sponsoreret indhold:

Efter snart to års ventetid, har USA endelig åbnet op for muligheden for at danske statsborgere igen kan rejse ind i USA. Dette har mange ventet længe på og nu hvor der netop er gået så lang tid med at vente, er det ret sandsynligt også vigtigt lige at få genopfrisket de ting der er vigtige at huske, når man ønsker at rejse til USA fra Danmark.

Få frisket reglerne for indrejse til USA op

De sidste par år har været fyldt med delte meninger om den meget omtalte pandemi, men uanset om man har været for eller imod de forskellige restriktioner, så er det nu ved at løsne en smule op igen og især det område der omhandler lukning og åbning af landegrænser har vores interesse. USA har været læge om at åbne op igen og det er ret sikkert også derfor at vi allerede nu har set en stor interesse i at flyve dertil.

Men ligesom det er med alt andet, så er der ting der er gået i glemmebogen når man ikke har haft noget at gøre med det i lang tid og det samme gælder altså reglerne for at rejse ind i USA. Der har altid været nogle regler der skulle overholdes, også inden den globale pandemi lukkede grænserne, men disse regler kunne helt sikkert godt bruge en opfrisker og du kan som altid se hvad der er gældende på ESTA.

Lad dig inspirere af andres oplevelser

Det er egentlig ikke fordi at det tager en masse forberedelsestid fra dig, når du skal rejse til USA, hvis bare du ved hvordan den vante procedure skal foregå. Det er dog denne procedure der måske skal have en opfrisker igen, fordi det netop er så længe siden at vi sidst har skulle se på hvordan det hele skal forløbe sig, når vi som danske statsborgere vil rejse ind i USA.

Du kan i forbindelse med dine overvejelser allerede have gjort dig tanker om hvornår du ønsker at rejse og hvor du ønsker at rejse hen i USA. Der er noget for enhver smag i USA afhængigt af hvor du bevæger dig hen, men hvis du ingen kendskab har til USA og de forskellige destinationer på forhånd, kan det kun anbefales at du finder en god rejseblog der uddyber de forskellige steder.

En god rejseblog er lavet af en blogger som du kan identificere dig selv med. Det vil sige at hvis du har planer om at rejse afsted med hele familien, så vil det give mening at se på en blog der er skrevet af en person der også har rejst afsted med familien. På denne måde sikrer du dig at de gode oplevelser passer på lige præcis din situation også.

Pas og ESTA er et must at have for at kunne rejse ind i USA

Noget af det første du bør kigge på når du har en idé om hvor og hvornår du vil rejse er, som med stort set alle udenlandsrejser, at du skal tjekke op på om dit pas stadig er gyldigt og om det er gyldigt for hele perioden du ønsker at være i USA. Hvis dit pas ikke er gyldigt til du kommer hjem til Danmark igen, så skal du et smut forbi borgerservice og have fornyet det inden at du foretager dig andet.

At forny et pas kan tage alt fra dage og op til uger. Det er forskelligt hvor længe der præcist vil gå for det afhænger meget af om der er travlhed på paskontoret eller om de fint kan klemme dig og din fornyelse ind i deres program med det samme. Heldigvis skal du ikke længere forbi en fotograf for at få taget et pasbillede for de fleste borgerservice-kontorer kan nu selv klare denne del for dig, men sørg for at være tidligt ude så du er sikker på at have dit nye pas inden du skal rejse til USA.

Dit nye pas skal du bruge for at komme videre i teksten. Du skal nemlig som dansk statsborger huske at ansøge om en elektronisk rejsetilladelse og denne tilladelse vil ende ud med at skulle registreres på dit pas. Det er derfor meget vigtigt at du ikke starter med at søge om dit ESTA, for det pasnummer du skriver i din ansøgning, er det pasnummer hvor dit ESTA vil blive registreret og dit ESTA vil altså ikke flyttes med over på det nye pas.

Dit ESTA søger du om online og det tager som regel ikke mange timer fra du har ansøgt, til du modtager en e-mail med en kvittering på at du har fået dit ESTA registreret på dit pas. Det siges dog at du skal forvente en behandlingstid på op til 48 timer, så det er altså langt fra at anbefale at du klarer den del forberedelserne på vejen til lufthavnen.

Danmark er et visumfrit land

Måden hvorpå du søger om dit ESTA sker som skrevet online, hvor du bliver bedt om at udfylde en masse informationer omkring din rejse og dig selv. Der skal søges om et ESTA for alle de rejsende – også børn skal have et ESTA. Når informationerne er givet, så vil du skulle betale for ESTA og herefter skal du egentlig bare vente på at modtage en kvittering på den mail du også har skulle oplyse i ansøgningen. Din kvittering på mail behøver du ikke udskrive til et fysisk eksemplar, for det er blot en kvittering på at dit ESTA er registreret på dit pasnummer.

Man kan ikke få lov til at rejse til USA uden et ESTA og det er derfor vigtigt at du allerede ved boarding er sikker på at du har ESTA registeret på dit pas, for det er her at lufthavnspersonalet vil scanne dit elektroniske pas og de vil kunne se om du har et ESTA. Når de har scannet dit pas og de kan se at den er god nok, så vil du først derefter kunne få lov til at boarde flyet til USA.

ESTA lyder måske en smule besværligt, men det er intet bøvl taget et konventionelt visum i betragtning. Danmark er heldigvis et af de visumfrie lande i forhold til USA og man kan derfor som dansk statsborger nøjes med den elektroniske rejsetilladelse, som er nødvendig for at holde et vist sikkerhedsniveau i forhold til indrejsende.

Restriktioner i forbindelse med Covid-19

Når du har et ESTA, så har du tilladelse til at opholde dig i USA i op til 90 dage ad gangen, men der er faktisk mulighed for at benytte sig af det samme ESTA igen, hvis bare du rejser indenfor den samme 2-årige periode og at du ikke i mellemtiden fornyer dit pas.

Når du har styr på pas, ESTA og ved hvor og hvornår du skal afsted, så er der nogle ekstra regler der er kommet til i forbindelse med Covid-19. Disse regler omhandler vaccine, test og isolation og her kan det også være en fordel at være i god tid med at tjekke op på reglerne, særligt i forhold til vaccinationskravene for er du ikke færdigvaccineret, så er der regler for hvor hurtigt du kan få de 2 doser efter hinanden.

Reglerne der handler om Covid-19 er ikke kun regler du bør være tidligt ude med at have styr på, men de kan også ændres fra dag til dag og det er derfor vigtigt at du tjekker op på dem igen kort før du skal rejse.