I mandags blev der endnu engang uddelt Michelin-stjerner til restauranter i de nordiske lande. Dette betyder, at Danmark nu i alt huser:

  • 2 restauranter der har 3 Michelin-stjerner
  • 6 restauranter der har 2 Michelin-stjerner (plus 1 restaurant på Færøerne der også har 2 stjerner)
  • 18 restauranter der har 1 Michelin-stjerne

4 af disse danske restauranter fik hermed deres første Michelin-stjerne. Og restauranten Kong Hans Kælder efter 38 år sin anden Michelin-stjerne. Den modtog som den første restaurant i Danmark en Michelin-stjerne i 1983.

I alt har Danmark derfor nu 38 Michelin-stjerner fordelt på 27 restauranter.

Vi har set nærmere på Danmarks bedste restauranter med enten 2 eller 3 stjerner. Så hvis du vil forkæle dig med den ultimative gastronomiske oplevelse, så læs med her og vælg din favorit blandt disse danske Michelin-restauranter.

 

Kadeau Copenhagen (2 stjerner)

Oprindeligt fandtes der kun én restaurant Kadeau i Danmark, og den lå på Bornholm. Men i 2011 fandt bagmændene på, at det var på tide også at dele solskinsøens herligheder med københavnerne. Ligesom sin søsterrestaurant på Bornholm er menukortet også her inspireret af bornholmske specialiteter og danske råvarer. 

Lige siden er der blevet serveret gastronomi i særklasse i restauranten på Christianshavn, som undergik en stor ombygning i 2016. Det betød færre pladser og mere fokus på hver enkelt gæst. En ombygning, der efter bornholmernes egne ord, “fører dem tættere på deres maks”.

Menukortet skifter efter sæsonen. I skrivende stund, i september 2021, er prisniveauet således:

Menu: 2500 kr.

Vinmenu: 1700 kr.

Alkoholfri mostmenu: 900 kr.

 

Kong hans

 

Kong Hans Kælder (2 stjerner)

Denne elegante restaurant ligger i en intim, historisk og vidunderligt stemningsfuld kælder, hvor et charmerende team tager sig af alle dine behov.

Madlavningen er forankret i fransk gastronomi med sine luksusingredienser og rige smag. Men kokken sætter også sit eget præg på de gennemførte, fantasifulde retter.

Prisniveauet er på 1700 kr. for Kong Hans Signatur Menu.

Alchemist, København (2 stjerner)

restauranten Alchemist består konceptet af 50 små retter/indtryk. Prisen er 3500 kr. plus vin- eller alkoholfri menu. Alle retterne er et kunststykke, der stimulerer sanserne ved at bruge elementer fra teater, kunst, videnskab og teknologi.

Bæredygtighed og økonomisk retfærdighed er blandt grundsøjlerne i køkkenchefens menu, og målet er at sætte gang i tanker og minder hos gæsten. Man skal ankomme med et åbent sind og nysgerrighed samt være klar til at udvide sin kulinariske horisont.

Alchemist

 

AOC, København (2 stjerner)

Hos AOC anvendes de lokale råvarer til at ramme så mange af sanserne som muligt: Smag, syn, farve og duft sættes alle i fokus for at højne spiseoplevelsen.

Køkkenchef Søren Selin anvender friske nordiske produkter hentet fra både jord og hav. Deres Tasting Menu koster 2500 kr. plus vinmenu (1200-2000 kr.) eller juicemenu (600-800 kr.).

Lige nu indgår bl.a. følgende lækkerier i menuen: Kongekrabbe med lardo & kombu, muslingebolle med søpindsvin, vagtel i enebær & lyng og syltede grankogler.

AOC

 

Henne Kirkeby Kro, Henne (2 stjerner)

Hos Henne Kirkeby Kro får du en kulinarisk oplevelse ud over det sædvanlige, når de skaber en oplevelse for alle sanserne.

Restauranten ligger på den vestjyske hede, og den 4.000 kvadratmeter store køkkenhave danner basis for de råvarer, der serveres. Men med en engelsk køkkenchef, Paul Cunningham, der har sine helt egne regler, er der også plads til overraskelser.

Aftenmenuen fås i skrivende stund for 1495 kr. plus drikkevarer og kan bl.a. indeholde lækkerier som: Dampet rødspætte, kantareller, druer & Vin Jaune, oksemørbrad, røget marv & skalotteløgspuré.

danmarks bedste restauranter

 

Jordnær, Gentofte (2 stjerner)

I april 2017 åbnede Restaurant Jordnær på Gentofte Hotel. Eric (restauratøren) har tidligere arbejdet på bl.a. NOMA, og han står for et nordisk og bæredygtigt køkken.

Hos Restaurant Jordnær koster menuen 2700 kr. + drikkevarer. Her er det mange af havets lækkerier, der indgår i menuen, som bl.a. kongekrabbe, norsk kammusling, fjordrejer, jomfruhummer og røget blåmusling.

danmarks bedste restauranter

 

Noma, København (3 stjerner)

Den kendte restaurant Noma med hele Michelin-stjerner ligger i København.

I skrivende stund (fra d. 23. september 2021 – 18. december 2021) tilbydes en vildt- og skovmenu, hvor efterårets rige smage fejres. Og det er den periode på året, hvor kød spiller en hovedrolle på Noma. Forvent masser af grønt og blomster, som de har sanket og præserveret i løbet af sommeren, sammen med svampe, bær og alt, hvad skoven har at byde på.

Menu: 2.800 kr.
Vinmenu: 1.800 kr.
Juicemenu: 1.000 kr.

 

danmarks bedste restauranter

 

Geranium, København (3 stjerner)

Ekstraordinær køkkenkunst er hvad, du får hos Geranium, hvor den anerkendte kok Rasmus Kofoed står i spidsen. Han har bl.a. vundet Bocuse d’Or i 2011.

Gourmetrestauranten har til huse på 8. etage i Fælledparken i København. Aftenmenuen koster 2800 kr. + drikkevarer. Den billigste vinmenu koster 1800 kr. og drikkemenu uden alkohol koster 1000 kr.

Retterne er små serveringer i visuelle smukke præsentationer, og der er styr på håndværket.

 

Danmarks bedste restauranter