Vi har besluttet at forkæle os selv med et besøg på én af Danmarks bedste restauranter. Oplevelsen på disse restauranter er nemlig helt ud over det sædvanlige og noget, du vil huske i mange år. Især hvis du – ligesom os – normalvis ikke spiser på Michelin-restauranter hverken hver eller hver anden dag.       

Og med lidt ekstra luft i budgettet efter en sommer hvor mange har sparet penge ved ikke at tage på den helt store udlandsrejse, synes vi, det er tid til at forkæle sig selv lidt.

De danske Michelin-restauranter                                            

Danmark havde indtil coronakrisen 26 Michelin-restauranter med i alt 35 Michelin-stjerner. Enkelte har dog ikke klaret krisen. Men de 6 restauranter, vi har udvalgt som de aller bedste, lever i bedste velgående, og hér får du en helt unik oplevelse.     

Kun én dansk restaurant kan bryste sig af hele 3 stjerner – og dén er selvfølgelig også med på listen. Læs med her og se Danmarks bedste restauranter.

Alchemist, København (2 stjerner)


Restauranten Alchemist er den nyeste restaurant på den danske Michelin-liste. Imponerende nok gik de ved sidste stjerne-uddeling fra 0 til 2 Michelin-stjerner.

Konceptet består af 50 små retter/indtryk. Prisen er 2900 kr. plus vinmenú. Alle retterne er et kunststykke, der stimulerer sanserne ved at bruge elementer fra teater, kunst, videnskab og teknologi.

Bæredygtighed og økonomisk retfærdighed er blandt grundsøjlerne i køkkenchefens Rasmus Munks menu, og målet er at sætte gang i tanker og minder hos gæsten. Man skal ankomme med et åbent sind og nysgerrighed samt være klar til at udvide sin kulinariske horisont.

Alchemist

AOC, København (2 stjerner)


Hos AOC anvendes de lokale råvarer til at ramme så mange af sanserne som muligt: Smag, syn, farve og duft sættes alle i fokus for at højne spiseoplevelsen.

Køkkenchef Søren Selin anvender friske nordiske produkter hentet fra både jord og hav. Deres Tasting Menu koster 1700 kr. plus vinmenu (1250-1550 kr.) eller juicemenu (750 kr.).

Lige nu indgår bl.a. følgende lækkerier i menuen: Limfjordsøsters, kammusling, vagtel i enebær samt syltede grankogler.

Læs her om de 10 bedste oplevelser i København

AOC

Henne Kirkeby Kro, Henne (2 stjerner)


Hos Henne Kirkeby Kro får du en kulinarisk oplevelse ud over det sædvanlige, når de skaber en oplevelse for alle sanserne.

Restauranten ligger på den vestjyske hede, og den 4.000 kvadratmeter store køkkenhave danner basis for de råvarer, der serveres. Men med en engelsk køkkenchef der har sine helt egne regler, er der også plads til overraskelser.

Aftenmenuen fås for 1495 kr. plus drikkevarer og kan bl.a. indeholde lækkerier som: Østers, sorthummer, oksemørbrad og jordbær mille-feuille.

danmarks bedste restauranter

Jordnær, Gentofte (2 stjerner)


I april 2017 åbnede Restaurant Jordnær på Gentofte Hotel. Eric (restauratøren) har tidligere arbejdet på bl.a. NOMA, og han står for et nordisk og bæredygtigt køkken.

Menuen koster 2000 kr. eller 1250 kr. for en ”lille” udgave (plus drikkevarer). Her er det mange af havets lækkerier, der indgår i menuen, som bl.a. kongekrabbe, musling, ørred, jomfruhummer, østers og pighvar.

danmarks bedste restauranter

Noma, København (2 stjerner)


Den kendte restaurant Noma ligger i København. Deres sommermenu tilbydes i år fra d. 9. juli – 3. oktober. Denne sommer består menuen af det bedste, planteriget har at byde på. Du kan også forvente at finde grillet fisk- eller skaldyr og måske et stykke kød på menuen i løbet af det næste stykke tid.

Fra efteråret går de tilbage til deres tre specifikke sæsoner begyndende med Skov- og Vildtsæsonen. Menuen koster 2650 kr. Vinmenu 1450 kr. og juicemenu 950 kr.

danmarks bedste restauranter

Geranium, København (3 stjerner)


Geranium ligger helt i toppen over Danmarks bedste restauranter. 3 stjerner bliver nemligt kun tildelt restauranter, der udviser ekstraordinær køkkenkunst, der er værd at rejse langt efter. Og ekstraordinær køkkenkunst er hvad, du får hos Geranium, hvor den anerkendte kok Rasmus Kofoed står i spidsen. Han har bl.a. vundet Bocuse d’Or i 2011.

Gourmetrestauranten har til huse på 8. etage i Fælledparken i København. Den 18-retters menu koster 2700 kr. Den billigste vinmenu koster 1600 kr. og saftmenu koster 1000 kr.

Retterne er små serveringer i visuelle smukke præsentationer, og der er styr på håndværket.

D. 4. juni 2020 slog de desuden dørene op til Angelika, der er ”lillesøsteren” til Geranium. Angelika er en plantebaseret sommerrestaurant med fuld fokus på vegetariske og sæsonbetonede hverdagsretter. Det er en frokostrestaurant, der holder åbent torsdag-lørdag fra klokken 12-16.  Navnet Angelika er en hyldest til Rasmus Kofoeds mor, der er vegetar, og han har i mange år drømt om at åbne en vegetarisk restaurant.

Danmarks bedste restauranter