Stor kåring: Danmarks bedste campingpladser er fundet

Campingbranchen fejrede sig selv fredag d. 25. februar 2022, hvor Dansk Camping Union for 5. gang forestod prisuddelingen Danish Camping Award. Det festlige show fandt sted i forbindelse med Ferie for Alle i MCH Messecenter Herning, og hér blev prisen uddelt til Danmarks bedste campingplads.

Længere nede i artikelen kan du se alle de nominerede og læse mere om vinderne i de 3 de kategorier:

 • Årets danske campingplads, klassisk
 • Årets danske campingplads, resort
 • Årets danske campingplads, outdoor

I alle 3 kategorier finder du nogle virkelig gode danske campingpladser, som du næsten må kende, hvis du holder af camping. Og det er der mange danskere, der gør. Vi danskere elsker rent faktisk camping. Danmark er ligefrem det land i Europa, som har flest campister i forhold til indbyggertal. Intet mindre end 700.000 danskere betegnes som campister. Og der er da heller ikke noget som at tage på camping i et solbeskinnet Danmark, hvor forårsblomsterne pibler frem, eller hvor sommeren viser sig fra sin bedste side.

Men der er endnu flere årsager til, hvorfor vi bare ikke kan få nok af camping. En undersøgelse blandt nuværende campister og folk, der drømmer om at blive campister, viser, at de værdier, som danskere forbinder med campinglivet, er afslapning, familieferie, hygge og socialt samvær. Desuden sætter campisterne stor pris på dén fleksibilitet og frihed, der er ved campinglivet samt dét, at man er helt tæt på naturen.

De skønne campingpladser i denne artikel ligger i vidt forskellige landsdele, så hvis der er et bestemt område i Danmark, du drømmer om at opleve, kan I tage afsæt i én af disse fantastiske campingpladser. De ligger nemlig i naturskønne områder med uanede muligheder for udflugter og oplevelser. Så måske skal din sommerferie stå i campingens tegn?

 

Camping Vestkysten, Danmarks bedste campingpladser

 

Hvidbjerg Strand Feriepark: Vinder i kategorien “Danmarks bedste campingplads – resort”

Hvidbjerg Strand Feriepark er Danmarks største luksuscampingplads. Hos Hvidbjerg Strand Feriepark får du alt, hvad du kan ønske dig af din campingferie. Her er både wellnessafdeling, indendørs legeland, indendørs badeland, 3 restauranter, supermarked og lækker fiskebutik.

Der bydes på et væld af aktiviteter, som bl.a. ridning, svampetur, vadehavsvandring, cykelture, underholdning med livemusik og helstegt pattegris, snobrød over bål og poolparty. Og så ligger pladsen kun et stenkast fra vandet.

Som noget helt nyt er der nu også kommet et helt nyt trampolinland på 600 m2 på pladsen, som ungerne kan boltre sig i.

Hos Hvidbjerg Strand Feriepark er der mange forskellige overnatningsmuligheder. Du kan fx komme i egen campingvogn, autocamper eller telt. Du kan også bo i hytte, strandvilla eller på strandhotel.

De øvrige finalister i kategorien “Danmarks bedste campingplads – resort” var:

 • Henne Strand Camping og Resort
 • Ribe Camping
 • Feddet Strand Resort
 • Bryrup Camping

 

Hillerød camping

 

Hillerød Camping: Vinder i kategorien “Danmarks bedste campingplads – klassisk”

Hillerød Camping ligger i gåafstand til alle byens populære attraktioner, cafeer, gågaderne med shoppingcentre med mere. Og ønsker man at udforske naturen, er der også perfekt mulighed for dét. Der er gode muligheder for cykelture i de nærliggende skove eller at tage nordpå til de dejlige nordsjællandske strande.

Campingpladsen ligger 10 minutter fra centrum i gåafstand. Så du kan lade bilen stå og opleve Hillerød i eget tempo. Eller tage S-toget direkte fra Hillerød til København eller Helsingør på en halv time.

Hillerød Camping har ny servicebygning og er yderst autocamper-venlig. Det er fx lettere for vognene at manøvre rundt, og der er god plads. Pladsen råder også over skønne hytter med bad og toilet. 

Mange, der besøger Hillerød Camping, bliver gerne flere dage ad gangen og kommer tilbage år efter år. De besøgende kan godt lide at bo på campingpladsen, bl.a. pga. beliggenheden og den hyggelige atmosfære på pladsen.

 

De øvrige finalister i kategorien “Danmarks bedste campingplads – klassisk” var:

 • Dronningmølle Strand’
 • Mariager Camping og Hytter
 • Horsens City Camping
 • Grønnehave Strand Camping

 

 

Danmarks bedste campingpladser

 

Camp Møns Klint: Vinder i kategorien “Danmarks bedste campingplads – outdoor”

Camp Møns Klint. Midt i den vilde, danske natur, ligger Danmarks bedste outdoor campingplads. På pladsen og i naturen omkring findes der uendelige muligheder for at realisere drømmene om unikke oplevelser i naturen.

Det er dog en seværdighed i sig selv at bo på den sceniske campingplads, hvor det kuperede terræn fra istiden har sat sit eget præg. Her opleves naturen ikke blot på nært hold, man bor også i den. 

Hos Camp Møns Klint er det en kunst at turde fare vild – for derefter at finde sig til rette, midt i al vildskaben. Her kan du tænde bål, sætte et telt op eller plukke vilde bær i skoven. Del historier over lejrbålets knitrende flammer, imens du stirrer op på den sorte nattehimmel og de tusinde blinkende stjerner.

De øvrige finalister i kategorien “Danmarks bedste campingplads – outdoor” var:

 • Nysted Strand Camping
 • Tranum Klit Camping
 • Skyttehusets Outdoor Camp
 • Blokhus Natur Camping

Rejsetilbud

Mount Blanc
lissabon
Blomsterkrydstogt til Holland

I samme kategori

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Mest læste

Nimb Rooftop København
troldejagt i Danmark
Klippeøerne i Vietnam
f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)