Artiklen er skrevet i samarbejde med Store Verden.

Vil du gerne ud at rejse, men har du svært ved at vælge mellem en storbyferie i Cape Town eller safari i Sydafrika? Det er faktisk muligt at kombinere Cape Town og safari. Rejseselskabet Store Verden tilbyder netop sådan en kombinationsrejse. Det er rejsen for dig, der både vil opleve storbyen Cape Town, der år efter år vinder priser som én af verdens bedste storbyer at besøge, og som samtidig drømmer om en unik luksussafari.

Havnefronten er det perfekte sted at slappe af med en god frokost og sydafrikansk vin efter spændende shoppingoplevelser. For de eventyrlystne er der bl.a. mulighed for at komme på hvalsafari. Eller hvad med at dykke med hvidhajer eller surfe ved nogle af verdens bedste strande? Hvis du har svært ved at vælge imellem byens mange tilbud under sit ophold i Cape Town i forbindelse med din kombinerede ”luksussafari og Cape Town-rejse”, så læs med herunder. Vi har oplistet nogle af byens højdepunkter.

 

Cape Town

 

Table Mountain

Table Mountain er ét af New7Wonders of Nature. Det har været et beskyttet område i over 100 år. Det er hjemsted for over 1460 fynbosarter (en særlig vegetation), som er en del af Cape Floral Kingdom – et UNESCOs Verdensarvssted. Den hurtigste vej op er med Table Mountain Aerial Cableway. Eller for de mere eventyrlystne er det en vandreture til toppen.

 

Kirstenbosch

Cape Towns 102 år gamle have beliggende på skråningerne af Taffelbjerget (Table Mountain). Det er hjemsted for omkring 7000 arter af flora. Tree Canopy Walkway er en tømmerbro, der snor sig gennem og over træerne og tilbyder en storslået udsigt over halvøen.

 

Cape Point

Én af ​​de mest maleriske adresser i byen. Det er et sted med betagende natur, der ligger på Afrikas sydvestligste spids. Med en fascinerende historie, to fyrtårne, en tur på Flying Dutchman Funicular (en kabelbane) og den smukke Two Oceans Restaurant er dette sted et absolut must på din ferie.

 

V&A Waterfront

Et detail- og underholdningsområde i verdensklasse, der tilbyder mere end 80 spisesteder, 450 butikker, museer, vandaktiviteter og sjove oplevelser. Det nye Silo Precinct er en spændende ny udvikling, der bliver hjemsted for Zeitz MOCAA, to nye hoteller, butikker og restauranter.

 

Robben Island

Et UNESCOs Verdensarvssted og ét af de mest betydningsfulde historiske steder i Sydafrika, hvis ikke i hele Afrika. En tidligere politisk fange fungerer som din guide og fortæller interessante historier om øen og de berømte tidligere indsatte som Nelson Mandela, Walter Sisulu og Govan Mbeki.

 

Groot Constantia

Sydafrikas ældste vinproducerende ejendom med uafbrudt vinproduktion siden starten i år 1685. Der er både museum, vinsmagning, kældertur og andre unikke oplevelser på stedet. 

 

Boulders Beach

Ét af de få steder i verden, hvor de truede afrikanske pingviner kan observeres på tæt hold. Her vandrer de frit rundt i et beskyttet naturmiljø. Stranden er omgivet af 540 millioner år gamle, store granitblokke, små stenbassiner og små bugter i nærheden af ​​de søde pingviner. 

 

Cape Town CBD 

Et pulserende område med mange steder af historisk og kulturel betydning. Herunder museer, gallerier, markeder, kirker, pladser, haver og restauranter. Du kan bevæbne dig med et kort og indtage området på egen hånd, deltage i en guidet tur eller gå med på én af ​​de månedlige City Walk-lørdage. 

 

Kvarteret Bo Kaap

Genkendes på de berømte lyse regnbuefarvede huse og brostensbelagte gader. De ses ofte på postkort og billeder. Kvarteret Bo Kaap er det åndelige hjem for Kap’s muslimske samfund og et sted med en historie, der går mere end 360 år tilbage. 

 

Strande i Cape Town

Strandene er smukke og store. Der er hele 72 strande at vælge imellem og en kyststrækning, der strækker sig mere end 300 km langs vestkysten, Cape Peninsula og False Bay. Cape Town er også hjemsted for 9 Blå Flag-strande, herunder Bikini, Camps Bay, Mnandi, Strandfontein, Muizenberg, Llandudno, Clifton 4th og Melkbosstrand.