5 højdepunkter på en campingferie i Kärnten

Artiklen er skrevet i samarbejde med Kärnten Werbung.

 

Østrig er ét af de bedste steder i Europa at tage på camping. Landet er nemlig kendt for sit landskab, der er spækket med naturoplevelser, vandre- og cykelruter. Især regionen Kärnten, der er den sydligste delstat i Østrig, har mange gode campingdestinationer. Og planlægger du en campingferie i Kärnten, har du over 100 campingpladser at vælge imellem. De ligger i de mest naturskønne områder. Ved badesøer, flodbredder og for foden af bjergene.

Kärnten grænser op til Italien og Slovenien i syd og sydøst. Med sin beliggenhed er klimaet derfor mildt, og sommeren er lun. Regionen byder på masser af afveksling, og campinggæster kan lære området at kende på mange forskellige måder. Køl af i én af ​​de over 200 søer eller gå på vandreture i Hohe Tauern National Park.

Læs med herunder hvor vi har samlet nogle af højdepunkterne, som du bør opleve på en campingferie i Kärnten.

 

Østrig
©Kärnten Werbung, fotograf: Tine Steinthaler

 

1. Udsigtstårnet Pyramidenkogel

Pyramidenkogel er et storslået udsigtstårn. Det er verdens højeste udsigtstårn af træ, og herfra får du en enestående udsigt over det smukke landskab og Wörthersee. Du kan se helt til både Slovenien og Italien. Tårnet er arkitektonisk også meget smukt, og det har en rutsjebane, som man kan tage turen nedad oppe fra tårnet! Der er et fint parkeringsområde med souvenirbutik og restaurant, og herfra skal man gå det sidste stykke op til tårnet.

 

2. Nationalparken Hohe Tauern og Østrigs højeste bjerg

I Kärnten er der masser af bjerge. Lige fra mægtige 3000-meter høje bjerge til blide bakkedrag. Det højeste bjerg er Großglockner, der troner 3798 meter op i luften.

Hohe Tauern National Park strækker sig omkring bjerget Großglockner. Det ligger på grænsen mellem Kärnten og Østtyrol. Fra Kaiser-Franz-Josefs-Höhe i Heiligenblut har du en fantastisk udsigt over det 3.798 meter høje bjerg og den ca. 9 kilometer lange gletsjer Pasterze. Det er Østrigs største gletsjer, og den ligger for foden ad Großglockner.

Tag også en tur op ad Østrigs højeste pasvej, Großglockner Hochalpenstraße. Det var tidligere én af de vigtigste nord-syd-ruter i Europa. I hjertet af nationalparken Hohe Tauern fører den 48 km lange pasvej dig op til en fascinerende naturverden med grønne bjergenge, farvestrålende blomsterenge, løse klippesten, is og sne.

 

3. Befind dig i 3 lande på samme tid

Der findes omkring 176 internationale trelandsgrænser. En trelandsgrænse er et grænsepunkt, hvor tre landes grænser mødes. På en ferie i Kärnten kan du besøge en sådan trelandsgrænse. En vandring til Dreiländereck gør dig i stand til at have den ene fod i Italien, den anden i Slovenien og en hånd i Østrig!

 

campingferie i Kärnten
©cykling ved Ossiacher See, Martin Steinthaler

 

4. Vandring og cykling

Den netop omtalte Dreiländereck ligger på Alpe-Adria-ruten, der er en langdistance-vandrerute med 43 etaper på mere end 750 kilometer. Ruten forbinder Kärnten med Slovenien og det nordlige Adriaterhav i Italien. På Alpe Adria-stien kan du vandre fra Großglockner i Kärnten via Slovenien til det italienske Adriaterhav.

Hvis du foretrækker at cykle frem for vandring, kan du anvende cykelruten Alpe-Adria-Radweg. Denne går gennem Kärnten langs Millstatt-søen til den italienske grænse.

Kärnten er i det hele taget et ægte cykelparadis. En helt særlig tur sender dig afsted langs Kärntens vigtigste flod, Drava. Cykelruten langs Drava er i alt 366 kilometer lang og har 6 etaper, der bringer dig fra Toblach i Sydtyrol til Maribor i Slovenien. Langs ruten ligger 50 restauranter, som ud over et lækkert måltid mad også kan hjælpe dig med fx et punkteret dæk.

 

5. Kärntens søer

Mange af de mere end 200 søer i Kärnten har drikkevandskvalitet. Den største og mest berømte sø i Kärnten er Wörhersee. Klagenfurt, hovedstaden i Kärnten, ligger på den vestlige bred af søen og er bestemt et besøg værd. Mindre søer som Ossiacher See, Weissensee og Millstätter See er også populære feriedestinationer i regionen. Mange campingpladser ligger lige ved vandet og tilbyder en vidunderlig udsigt over netop vandet og de omkringliggende bjerge. Takket være den sydlige placering af Kärnten, er søerne her blandt de varmeste i Alperegionen. De inviterer dig til at svømme, sejle og tage på kanosejlads.

 

Flere højdepunkter på din campingferie i Kärnten

  • Besøg byen Spittal an der Drau. Hjertet i denne livlige by er Renæssanceslottet Porcia. En international korkonkurrence finder sted her hvert år, og slotensemblet opfører komedier hele sommeren. 
  • Carinthian Summer Music Festival: Denne sommerfestival har fundet sted i regionen fra Ossiach til Villach i 50 år. Kulturelskere kan opleve koncerter, forestillinger og udstillinger. 
  • Kärnten Card: Som de fleste delstater i Østrig har Kärnten også et rabatkort til gæster. Med kortet får du gratis adgang eller rabatter på attraktioner og lokal offentlig transport. Du får gratis entré til mere end 100 udflugtsmål. Derudover er der 60 bonuspartnere. Besøg bl.a. ørnearenaen på borgen Landskron, planetariet i Klagenfurt, svømmehallen i Mallnitz med saunaanlæg eller tag på en sejltur på Ossiacher See.

 

Rejsetilbud

Rejsetilbud Mallorca
tyskland-cochem-960_1
Rejse til Grønland

I samme kategori

Hohe Salve
Hohe Salve
hohe salve
Salzburg

Mest læste

troldejagt i Danmark
Salzburg
Verdens største byer
De største lufthavne i verden

Forsiden netop nu

sommer harzen
Hohe Salve
ferie i Gøteborg
ø-ferier
Magiske destinationer i London
Hohe Salve
Weissenhaeuser Strand
byer uden tursiter

Mest læste

Danmark

Danmark
Aktiv ferie
Kirsebærtræer
Dansk gastronomi

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

Aktiv ferie
Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge

Rejsetilbud

Japan
strandresort
Sejltur i Grønland
Flyrejsen
Weissenhaeuser Strand
Flyvemaskine
Havila

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)