Top-10: Bedste campingdestinationer i Europa

Hvis camping er noget for dig og familien, eller du måske overvejer at tage på din første campingferie, kan du læse med her, hvor vi afslører de 10 bedste campingdestinationer i Europa.

Med inspiration fra Momondo rejser vi igennem det robuste Skandinavien, rider på bølgerne i Portugal og kommer tæt på Dracula i det landlige Rumænien. Uanset om du er en back-to-basic rejsende eller foretrækker ”glamping” (glamourøs camping), er der noget for enhver smag på denne liste.

 

Kälsviken, Sverige

Sveriges “allemansrätten” eller retten til offentlig adgang betyder, at du kan campere næsten overalt, så længe det ikke er i nogens baghave. Tag til bugten Kälsviken i Skuleskogen National Park på den robuste svenske højkyst. En campingplads, der er på stedet, tilbyder ligeledes vand, badeværelser og bålpladser, men resten skal du selv medbringe. Det er et perfekt valg til de varme sommerdage.

Udforsk de lokale omgivelser for bronzealderstenhøje, gamle skove og utrolige geologiske fænomener. Book en kajakekspedition på Østersøen for at opleve et andet syn på dette fantastiske område.

 

Bedste campingdestinationer i Europa

 

Fannefjorden, Norge

Nyd friluftslivet og slå et telt op på Kviltorp Camping i Fennefjorden nær Molde på Norges vestkyst. Med elektricitet, Wi-Fi, badeværelser og en kiosk kan campingpladsen servicere dig året rundt med de fornødenheder, du og din familie har brug for under jeres ophold. Du kan også opgradere jeres besøg med en malerisk shoresidehytte, der leverer en sublim udsigt over bjergkæden, og hvor der samtidig er nem adgang til vandet.

Udforsk den nærliggende fiskerby, den snoede bjergvej med navnet ”Troldestien” og Romsdal Museum – et folkehistorisk vidunder. Du kan også tage familien med ud til Veoya Island, vandre ad ruten Hjertoya Nature Trail eller cykle gennem de grønne bakker.

 

Vila Nova de Milfontes, Portugal

Behersk bølgerne med et ophold i Vila Nova de Milfontes på Portugals surf-elskende sydvestlige kyst. Med sit middelhavsklima og varme vand er det den ideelle ferie for naturelskere. Her finder du uberørte strande med fantastiske muligheder for at surfe. Derudover findes også frugthaver, vinmarker og små traditionelle landsbyer, der leverer en charmerende, naturskøn oplevelse.

Tag fx lektioner på Altentejo Surf Camp, sejl op ad Mira-floden i kajak eller slap af på Praia da Franquia. Uanset om du foretrækker at tilbringe dine nætter i et mobilhome, et telt eller en tipi, er der masser af campingpladser at vælge imellem i området.

 

Sardinien, Italien

Sardinien er den billede-perfekte ø og én af de bedste campingdestinationer i Europa. Sant’Antioco, en lille ø i det sydlige Sardinien, er tilgængelig via dæmningsvejen og er ét af de mindre turistede områder.

Vælg mellem 150 teltpladser og nyd en flot udsigt over det mousserende hav. Svømning og solbadning er kun begyndelsen. Sant’Antioco har en rig historie, der spænder over fønikerne, romerne og franskmændene, og her kan du udforske historiske steder som Forte Su Pisu og Villaggio Ipogeico

 

 

campingdestinationer i Europa

 

Blåvand, Danmark – Én af de bedste campingdestinationer i Europa

Med sine skove, kyster og meget flade terræn er Danmark skabt til camping. Her kan du ikke bare slå et telt op hvor som helst, men der er til gengæld mange gode campingpladser rundt omkring. Prøv Hvidbjerg Strand Feriepark, en high-end campingplads tæt på en 40 km. lang hvid sandstrand, der grænser op mod Nordsøen.

Du kan campere under stjernerne eller afprøve ”glamping” i én af de private hytter på stedet. Vandet er roligt, mens det uberørte sand på stranden er ideelt til at lede efter rav. Derudover rummer stedet også et vandland, wellness-center og børneaktiviteter – det er altså en lyksalig mulighed for hele familien.

 

Versailles, Frankrig

Blandt disse bedste campingdestinationer i Europa tilbyder Huttopia Versailles-campingpladsen dig en back-to-nature-oplevelse. Lej en hytte, et telt eller en campingvogn. Versailles-paladset, med sine smukke haver, ligger blot et stenkast derfra, og du kan tage en dagstur til Paris med RER-toget.

Andre must-see steder inkluderer Petit Trianon, Marie Antoinette’s tidligere ejendom; Chateau de Malmaison, engang hjemsted for Napoleon og Det Nationale Arkæologiske Museum, der har til huse i et middelalderligt slot. Det vrimler med museer, gallerier og kapeller, mens grønne områder som Parc de Saint-Cloud og Arboretum de Chevreloup leverer et velplejet strejf af naturen.

 

Mazury, Polen

Vil du opleve en ferie uden mødet med andre turister? Så skal du tage til Mazury, også kendt som Polens ”grønne lunge”. Denne frodige, uberørte region er dækket af søer og har tusindvis af små, maleriske byer – og ikke mindst masser af steder at slå lejr.

Tag fx til landsbyen Tumiany og nyd et ophold på Tumiany Resort Centre, et roligt sted for naturelskere, champignon-plukkere og fiskerientusiaster. Tag dig tid til at vandre gennem skovene og holde øje med det lokale dyreliv. Eller tag en bus til en større by som Giżycko eller Ełk for at se marinaen og opleve forskellige vandsportsmuligheder.

 

campingdestinationer i Europa

 

Bran, Rumænien

Kombiner historie med mytologi og slå lejr i Rumæniens Bran-region. Det er et berømt hjemsted for det imponerende 1400-tals ”Dracula’s” slot. Bran tilbyder også mange andre uhyggelige vartegn, som du og familien kan tjekke ud.

Udforsk det lille Bran Village Museum, den ”hjemsøgte” Castelul Groazei, det sortdækkede lokale kloster og den uhyggelige, forkullede sorte kirke. Det vrimler med slotte, befæstninger og andre gotiske seværdigheder i området, men naturen har også meget at byde på. Fx Omu-toppen i Bucegi-bjergene, Peştera Liliecilor-hulen og Libearty Bear Sanctuary. Bliv fordybet i det hele ved at booke en plads på Vampire Camping, en familievenlig campingplads med telte, campingvogne og hytter.

 

Det finske øhav, Finland

Det fjerntliggende finske øhav spænder over Finlands vestlige og sydlige kyster og har 20.000 uberørte øer. Her finder du en nationalpark, utrolige kajak- og vandremuligheder, og så er der fyldt med campingpladser.

Planlæg din egen pilgrimsrejse til det smukke Bengtskär Fyrtårn, der er ét af de højeste i Skandinavien med sine 46 meter. Book et krydstogt for at udforske den utrolige mangfoldighed af dette naturlige vidunder. Du kan også tage et ”overlevelses”-kursus, så du kan forberede dig til vild camping i denne bemærkelsesværdige region. Det er oplagt for litteraturelskere at udforske Pellinge-øerne, som har været en inspirationskilde for den elskede finske børneforfatter Tove Jansson.

 

Bayern, Tyskland

Campingpladsen Hopfensee ligger i nærheden af Füssen i de maleriske bayerske alper og tilbyder en hundevenlig og aktiv oplevelse. Med udsigt over én af de varmeste søer, Hopfensee, og kun et stenkast fra eventyret Neuschwanstein Castle, er det perfekt placeret til rekreation og sightseeing.

Her kan du tilbringe dine dage med vandreture, cykling eller svømning og afslapning i hotellets saunaer og dampbade. Hvis du har tid så tjek det overdådige Linderhof Palace og det gotiske Hohes Schloss, som huser et museum for lokal kunst. Vil du have noget helt andet? Så tag nord på til Berlin og prøv indendørs camping på Hüttenpalast. Beliggende i en gammel fabrik er det en charmerende “campingplads” af farverige campingvogne og hytter i én af byens mest kunstneriske distrikter.

Rejsetilbud

Glamping hos Marsk Camp
Rejse til Istanbul
Rejsetilbud Island

I samme kategori

Aktiv ferie
Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge

Mest læste

troldejagt i Danmark
Salzburg
Verdens største byer
london-3078109_640

Forsiden netop nu

sommer harzen
Hohe Salve
ferie i Gøteborg
ø-ferier
Magiske destinationer i London
Hohe Salve
Weissenhaeuser Strand
byer uden tursiter

Mest læste

Danmark

Danmark
Aktiv ferie
Kirsebærtræer
Dansk gastronomi

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

Aktiv ferie
Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge

Rejsetilbud

Japan
strandresort
Sejltur i Grønland
Flyrejsen
Weissenhaeuser Strand
Flyvemaskine
Havila

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)