Vi danskere elsker camping – både at rejse på campingferie sydpå, men også camping under de danske himmelstrøg. Der er ikke noget som at tage på camping i et solbeskinnet Danmark, hvor forårsblomsterne pibler frem, eller hvor sommeren viser sig fra sin bedste side. Danmark er faktisk det land i Europa, som har flest campister i forhold til indbyggertal. Intet mindre end 700.000 danskere betegnes som campister.

Der er mange gode grunde til, hvorfor vi bare ikke kan få nok af camping. En undersøgelse blandt nuværende campister og folk, der drømmer om at blive campister, viser, at de værdier, som danskere forbinder med campinglivet, er afslapning, familieferie, hygge og socialt samvær. Desuden sætter campisterne stor pris på dén fleksibilitet og frihed, der er ved campinglivet samt dét, at man er helt tæt på naturen.

Størstedelen af de danske campister er børnefamilierne og derefter par uden børn. Børnefamilierne elsker det, fordi børnene er underholdt og møder nye legekammerater. Og vi ved jo alle, at, når børnene har det godt, så nyder forældrene ferien og kan slappe af.  Parrene uden børn nyder campinglivet, fordi de sætter pris på fleksibilitet og frihed til at kunne tage lige præcis derhen med sin campingvogn, hvor man lige har lyst til.

Hvad enten I er rutinerede campister eller er nye i ”faget”, så vil ingen af disse 5 danske campingpladser skuffe jer. Det er nemlig nogle af Danmarks absolut bedste pladser med et væld af aktiviteter og faciliteter, og de har noget for hele familien.

De ligger tilmed i vidt forskellige landsdele, så hvis der er et bestemt område i Danmark, I drømmer om at opleve, så kan I tage afsæt i én af disse fantastiske campingpladser. De ligger nemlig også alle i naturskønne områder med uanede muligheder for udflugter og oplevelser. 

Camping Vestkysten, Danmarks bedste campingpladser

Hvidbjerg Strand Feriepark


Hvidbjerg Strand Feriepark er Danmarks største luksuscampingplads. Hos Hvidbjerg Strand Feriepark får i alt, hvad I kan ønske jer af jeres campingferie. Her er både wellness-afdeling, indendørs legeland, indendørs badeland, tre restauranter, supermarked og lækker fiskebutik.

Der bydes på et væld af aktiviteter, som bl.a. ridning, svampetur, vadehavsvandring, cykelture, underholdning med livemusik og helstegt pattegris, snobrød over bål og poolparty. Og så ligger pladsen kun et stenkast fra vandet.

Som noget helt nyt, er der nu også kommet et helt nyt trampolinland på 600 m2 på pladsen, som ungerne kan boltre sig i.

Hos Hvidbjerg Strand Feriepark er der mange forskellige overnatningsmuligheder. I kan fx komme i egen campingvogn, autocamper eller telt. I kan også bo i hytte, strandvilla eller på strandhotel.

Camping Vestkysten – Oplevelser i nærheden af Hvidbjerg Strand Feriepark


Blåvand ligger ca. 2 kilometer fra campingpladsen. Det er en charmerende lille ferieby med masser af små, hyggelige butikker. Ved Blåvand ligger også det smukke Blåvandshuk fyr, som markerer Danmarks vestligste punkt.

Lige ved campingpladsen ligger Vesterhavet, hvor I kan få timevis til at gå med at soppe i vandkanten, flyve med drager på den brede sandstrand eller nyde en gammeldags isvaffel. I kunne også benytte lejligheden til at tage på tur til Blåvand Zoo, til Vikingecentret i Ribe eller en tur til Esbjerg og se statuen ”De 4 hvide mænd”.

Jesperhus, Danmarks bedste campingpladser

Jesperhus


Jesperhus er et familiedrevet feriecenter og en forlystelsespark. Og det er én af de mest farverige af slagsen med sin kæmpe blomsterpark i alverdens farver, hvor der er tusindvis af blomster, stauder, kaktusser og sukkulenter. 

I kan overnatte på mange forskellige måder hos Jesperhus. I kan komme i egen campingvogn (eller leje én på pladsen), autocamper og telt. I kan også bo i feriehus, feriehytte, Hugos legehytte, Hugos junglehytte, Pirathytte og Pirathus. Som navnene antyder, så er der sørget for alle detaljerne, så børnene med garanti får den bedste ferie. Og det er nemlig børnene, der er i særlig fokus hos Jesperhus.

Af aktiviteter for børnene (i forlystelsesparken) kan nævnes: Hugoland, legeland, Junglezoo, blomsterpark og underholdende shows.

I feriecentret finder I Zik og Zaks Abeland, Hugos Badeland, VR og masser af spændende og underholdende shows med Jungledyret Hugo og hans venner. Der er også fiskesø, mountainbike, bowling, Hugos kreative værksted, snobrød over bål og en tur med det gamle tog gennem feriecentret.

Jeres børn vil med sikkerhed være fyldt med en masse glade ferieminder efter et par dage hos Jesperhus.

Camping I Nordjylland – Oplevelser i nærheden af Jesperhus


Jesperhus ligger i Nykøbing Mors ved Limfjorden I Nordjylland. Et dejligt sted hvor der også er mulighed for andre oplevelser i nærområdet. Byen er kendt som en god handelsby med mange specialbutikker og spændende spisesteder. 

På øen Mors er der mange ting at udforske. Besøg fx Dansk Skaldyrcenter eller tag på sejlads og oplev øerne Mors, Fur og Livø. I kan også spænde vandrestøvlerne og tage de større børn med på vandretur langs kysten på Mors. Hvert år er der desuden Skaldyrsfestival i juni måned. 

Læs også om de 5 bedste campingpladser i Europa:

Hasmark Strand Camping, Danmarks bedste campingpladser

Hasmark Strand Camping


Hasmark Strand Camping er én af Danmarks bedste campingpladser. Her kan du, ligesom flere af de andre steder, overnatte både i egen campingvogn, egen autocamper eller eget telt.

Hvis du drømmer om at overnatte i campingvogn, men ikke selv er den heldige indehaver af sådan én, kan du overnatte i en udlejningsvogn. Derudover tilbyder Hasmark Strand Camping overnatning i 35 m2 store luksushytter med eget bad og toilet med plads til 6 personer. 

På pladsen findes et hav af aktiviteter. Børnene kan være kreative i det kreative værksted, bage snobrød, give den gas i børnedisco og selvfølgelig muntre sig i badelandet. De voksne bliver heller ikke snydt, for der er også sørget for underholdningen for dem. De kan fx slappe af i wellness-afdelingen, tage til livekoncert eller foredrag.

Camping på NordFyn – Oplevelser i nærheden af Hasmark Strand Camping


Campingpladsen ligger i Otterup på Nordfyn. Fyn er et dejligt sted med smuk natur. Så hvis I er glade for cykling og især holder af mountainbiking, så er I kommet til det rigtige sted i Danmark.

I Langesø, ca. 30 km. fra pladsen, findes Fyns bedste Mountainbikespor. Hvis I ikke selv har cykler med, kan I selvfølgelig leje nogle på pladsen. 

Feddet Strand Resort, Danmarks bedste campingpladser

Feddet Strand Resort


I Faxe på Sydsjælland finder du en perle af en luksuscampingplads. Nemlig Feddet Strand Resort. I kan både bo i egen campingvogn/autocamper/telt, hytter, mobilhomes, feriehuse eller forskellige store lejede telte.

Hos Feddet Strand Resort udbydes en masse fede oplevelser. Børnene kan få timevis til at gå i det store indendørs aktivitetshus Fun & Play. Der er også geder, som må fodres, gamehouse, fitness, gokartcykler, indendørs pool og wellness, islandske heste, junglebane, trampolinland, kreativt værksted og meget mere. Så I kommer helt sikkert ikke til at kede jer. 

Camping på Sydsjælland – Oplevelser i nærheden af Feddet Strand Resort


Pladsen ligger ved én af Sjællands bedste badestrande, så en strandtur er helt sikkert et must. I området er der kilometervis af vandre- og cykelstier, så hvis I er til friluftliv, er området hér lige noget for jer.

Pladsen ligger tæt ved den danske hovedstad, så I bør næsten også rive en dag ud af kalenderen og tage på shopping eller sight-seeing i København. 

Camping på Sydsjælland

CampOne Bøjden Strand


I Faaborg på Sydfyn finder I CampOne Bøjden Strand. En skøn fynsk perle lige ved vandet. Ligesom på de andre pladser kan I komme i egen vogn/telt, bo i pladsens egne campingvogne eller vælge mellem flere slags hytter eller mobilhomes.

På en campingferie hos CampOne Bøjden strand kan I fx bade i det indendørs og udendørs badeland, spille minigolf, tage i legeland eller i mini-klubben for børn.

Camping på Nordfyn – Oplevelser i nærheden af Bøjden Strand


CampOne Bøjden Strand ligger kun 45 minutter fra Odense, så hvis det er længe siden, at I har besøgt Fyns ”hovedstad”, så er det da med at tage en tur til storbyen én af dagene under jeres ferie og fx tage i Odense Zoo.

Fyn er et skønt sted at holde ferie, og der er desuden masser af skønne badestrande, der bestemt er et besøg værd. Fx Bøjden Strand, Havnebadet (i Faaborg), Klinten Strand og Løgismose Skov. Tag også en tur til den kendte attraktion Egeskov Slot eller Frydenlund Fuglepark.