Venedig er verdenskendt. Byen er med sine 118 øer noget helt særligt, og noget du næppe vil finde andre steder i verden. Der er en helt særlig romantisk, autentisk og charmerende stemning i Venedig.

Du kan udforske byens kanaler på en gondoltur, der dog koster i omegnen af 700-800 kr., eller du kan nøjes med en slentetur i de labyrintiske brostensbelagte gyder. Her finder du spøjse souvenirbutikker og små charmerende vogne, der sælger tiltrængte drikkevarer i de hede sommermåneder.

Byen er samtidig fuld af majestætiske bygningsværker samt kulturelle og historiske skatte.

Seværdigheder Venedig


Med omkring 10 millioner besøgende om året er Markuspladsen nok én af verdens mest kendte pladser. Vi husker nok alle sammen billederne af de mange duer, der flokkes på pladsen.

Markuspladsen er med sin smukke og æstetiske arkitektur en attraktion i sig selv. Her kan du nyde en kop kaffe på én af de mange caféer og bagefter se nærmere på pladsens øvrige seværdigheder som Markuskirken, Markuskirkens klokketårn og Dogepaladset.

Markuspladsen Venedig


Canal Grande er byens hovedåre med offentlige vandbusser, private taxaer og gondoler. Den er 3800 meter lang og 30-90 meter bred. Her finder du den kendte bro, Rialtobroen, der er den ældste af de fire broer over Canal Grande. Den regnes for et af renæssancens ingeniørmæssige mesterværker.

Læs også alt om Rom her:

Canal Grande

Sukkenes Bro er endnu en verdenskendt bro, der skal ses. Den går over kanalen Rio di Palazzo, der er en sidekanal til Canal Grande. Den har den mest eksemplariske broarkitektur i verden.

Broen forbinder Dogepaladset (med et tidligere afhøringsrum og gammelt fængsel) med et nyere fængsel, der heller ikke længere er i brug. Det siges, at hvis et par kysser, når de sejler under broen, holder deres kærlighed for evigt.

Venedigs gader

 Sejltur til Burano og Murano


Hvis du er på ferie andetsteds i Italien, men ønsker at kombinere din ferie med en dagstur til Venedig, er der mange muligheder for at booke dagsture med båd – også nogle hvor man samtidig besøger de charmerende øer Burano og Murano, der ligger henholdsvis 40 minutter og 5 minutters sejlads fra Venedig.

Turen slutter i Venedig, hvor man har et par timer på egen hånd. Burano og Murano har ligesom Venedig gader af vand, og hvor Murano er berømt for sin glasproduktion, er Burano kendt for sine kraftige farver på husene, der imponerer i alle regnbuens farver.

Venedig er en oplagt destination til en forlænget weekend eller til en dagstur under din ferie i Italien. Vi kender alle sammen udtrykket ”Se Venedig og dø” – og det er ikke helt forkert at sige, at Venedig SKAL opleves mindst én gang i livet.

Både venedig