Shanghai er Kinas folkerigeste by med mere end 24 millioner indbyggere. Den kan siges at være Kinas økonomiske centrum, mens Kinas hovedstad Beijing er landets kulturelle og politiske hovedsæde.

Shanghai er delt i to af Huangpu-floden, hvor det historiske centrum Puxi ligger på den vestlige side, og det nye finansdistrikt Pudong ligger på den østlige side.

Byen er en moderne storby med gigantiske og himmelhøje lysende skyskrabere og enorme shoppingcentre. Men under overfladen i den pulserende storby gemmer sig masser af historie og levn fra det gamle Kina og kolonitiden. Tag på opdagelse i Shanghai og oplev en kinesisk kæmpeby!

Pulserende storbyoplevelser


Hjertet for det pulserende byliv er på Kinas største shoppegade Nanjing Road, hvor der er spækket med restauranter, natklubber, specialbutikker og eksklusive designerbutikker. Gaden og havnefronten The Bund med den smukke promenade er Shanghais kinesiske svar på Wall Street. Den smukke gade ligger ved floden, og om morgenen kan du her se store grupper af kinesere dyrke morgengymnastik.

Fra området kan du hoppe på et cocktailcruise på Huangpu River, for det er et must at se Shanghai fra vandsiden under din ferie. Når byen betragtes på afstand i ro og mag fra vandsiden. Lægger du endnu mere mærke til det særlige miks af arkitektoniske stilarter, som byen byder på. Slut din sejltur af med efterfølgende at lægge vejen forbi The Glamour Bar til en cocktail eller aftensmad med skøn udsigt over vandet.

skyskrabere Shanghai

Tilbage i tiden i Shanghai


Når du har fået nok af storbylivet og shopping, er det tid til at skifte fokus for, hvad du skal give dig til i Shanghai. Dyk i stedet ned i den kinesiske historie. Træd ind i fortiden i Shanghais gamle kinesiske kvarter The Old City. Her finder du små stræder med boder, street food, håndlavede varer, kinesisk slik og souvenirs.

I The Old City finder du også City God Temple, og du kan ikke tage til Shanghai uden også at opleve stemningen ved et ægte kinesisk tempel. Tag også til byens franske kvarter, French Concession, med store avenuer, palæer, masser af caféer og den store shoppegade Huaihai Road.

City God Temple Shanghai

God mad og spaoplevelser i Shanghai


En ferie bliver først rigtig fuldendt, når du har fået god mad og en lækker spabehandling. Er du enig? Så lyt til følgende råd: Spis middag på restauranten Lost Heaven! Den hyggelige restaurant med den afslappende atmosfære serverer nyfortolkninger af retter fra Kinas Yunnan-provins. Man taler normalt om 4 hovedområder inden for den kinesiske gastronomi.

Maden i Shanghai-køkkenet er mindre krydret end i de øvrige, og der anvendes soya eller risvin i madlavningen. Retterne er til gengæld også tilberedt med mere olie end i de andre køkkener og er ofte dybstegt eller friturestegt. Ikke desto mindre er maden på Lost Heaven virkelig fantastisk.

Sidst men ikke mindst bør du fuldende din ferie med en spabehandling på den prisvindende Chi Spa. Der anvendes duftterapi, særlige massageteknikker, og hvor din ”Chi-balance” bliver undersøgt, så du kan komme i perfekt balance. Alt sammen baseret på gammel kinesisk visdom. Nogle af de bedste spaer findes i Shanghai, så det er bare med at få hul i kalenderen til denne selvforkælelse.