Riga er det billige alternativ til den klassiske storbyferie! Letlands hovedstad er den største by i de baltiske lande. Det er en smuk by med floden Daugava, der går gennem byen og på charmerende vis medvirker til at dele byen i tre områder: Den gamle bydel, centrum på østbredden og Pardaugava på Vestbredden.

I Riga får du generelt rigtig meget for pengene.

Rigas historiske charme

Den gamle bydel er på UNESCO’s Verdensarvsliste og er helt lukket af for trafik. Her finder du utallige gamle og charmerende bygningsværker, brostensbelagte gader og smalle stræder. Over alt stikker gamle katedraler og kirker op over hustagene, og byen har desuden mange smukke bygninger i Art Nouveau-stil. Derudover er det 368,5 meter høje tv-tårn byens højeste konstruktion og samtidig det tredjehøjeste tårn i hele Europa.

En gåtur i Riga, hvor du suger alle disse smukke historiske indtryk til dig og også kommer omkring Riga Slot, St. Peterskirken og Kristi Fødsel-katedralen, er helt sikkert et must.

Læs også alt om Bangkok her:

historiske indtryk Riga

Lavt prisniveau i Riga

Sammen med de mange hyggelige caféer og restauranter og det lave prisniveau er Riga et rigtigt godt valg til en forlænget weekend. Du får meget mere for pengene i Riga, end i de fleste andre Europæiske hovedstæder.

Prisniveauet på maden er særligt attraktivt. Lettisk mad er russisk inspireret, og hvis du vil smage på nogle traditionelle retter, så bestil fx pelmini, der er en form for ravioli eller blini, der er krydrede, fyldte pandekager. Og HUSK: Du må ikke gå glip af lettisk chokolade, der er kendt i den gastronomiske verden.

Vil du slutte din aften af med en tur i byen på bar eller natklub, så er det den gamle by, du skal tage til. Hvis du ikke vælger de smarteste klubber, kan du i Riga gå i byen uden at bruge mange penge.

Besøg også nogle af de mange madmarkeder, hvor der er masser af spændende mad til næsten igen penge. Ved centralstationen ligger centralmarkedet, som er Europas største marked. Ud over den store fiskeafdeling og friske fødevarer, sælges der også bl.a. sko, tøj og elektronik.

Mange vælger at kombinere deres Riga-eventyr med et spaophold. Riga har nemlig et stort udvalg af spaoplevelser til billige penge, og spakulturen strækker sig helt tilbage til 1500-tallet. Et godt sted at tage hen er til den nærliggende by Jurmala, som har mange spafaciliteter.

Riga er altså for dig, som er til traditionel storbyferie med et historisk islæt, men som også gerne vil spare penge. For i Riga får du ”det hele for det halve”.

Bro i Riga