Med omkring 1,5 millioner indbyggere er Bayerns ”hovedstad” München den 3. største by i Tyskland og den 12. største by i EU. Over en distance på 13,7 kilometer snoer floden Isar sig gennem byen.

Byen byder på flere parker, bl.a. den smukke English Garden. München har venskabsbyer over hele verden, lige fra Edinburgh til Kiev. Ca. 115.000 studerende er indskrevet på de 17 universiteter og colleges. Byen byder derfor på et fantastisk udvalg af fritidsaktiviteter for de mange unge studerende.

Der er en stor variation i de kulturelle indtryk og oplevelser som du kan få på byens 47 teatre og 46 museer. Byen har en særlig kombination af traditionel tysk kultur, charme og stemning og det pulserende byliv.

Efter en imponerende shoppetur med alt hvad hjertet begærer på Kaufingerstrasse, Neuhauserstrasse og Maximilianstrasse. Münchens tætte beliggenhed på Alperne en oplagt mulighed for at kombinere storbyferien med vandre- eller cykelture i Alperne for hele familien.

Oktoberberfest i München


Man kan ikke sige München uden også at sige Oktoberfest. Oktoberfest er byens helt store kulturelle fænomen, attraktion og folkefest, der stammer helt tilbage fra 1810, og som årligt tiltrækker mere end 6 millioner besøgende. Der er ingen anden folkefestival, der kan prale af at tiltrække så mange turister fra hele verden.

Pladsen Theresienwiese er centrum for begivenhederne, og skal du gå all-in på festlighederne, så ifør dig det traditionelle bayerske kostume med Lederhosen. Du vil opleve en unik stemning med festivaltelte, boder, karruseller og traditionel tysk øl i lange baner. Hele 6 bryggerier fra byen leverer øl til festivalen, og det er varianter, som er specielt fremstillet til anledningen.

Oktoberfest er også en familiefest med aktiviteter for børn og barnlige sjæle, og hver tirsdag under festivalen er der ”familiedag” fra kl. 10-19. Der er også særlige områder på pladsen for børn. Kig efter ”Oide Wiesn”.

München byder altså både på shopping, tysk kultur, skønne naturoplevelser og familietid. Så vil du opleve lidt af det hele på din ferie, så er München den helt rigtige destination.

Oktoberfest München