Helsinki, Finlands smukke hovedstad, som samtidig er landets største by, byder på masser af shoppingmuligheder, design, kultur, 80 museer og Michelin-restauranter, der serverer mad i verdensklasse. Byens betagende centrum ligger indenfor gåafstand til dejlige grønne områder, hvor man som turist har god mulighed for afslapning.

Centrum i sig selv kan nemt udforskes til fods, da alt ligger indenfor gåafstand. I Finland går man meget op i kunst, opera og heavy metal, så der er ofte en festival, udstilling eller koncert i nærheden.

Vinter i Helsinki

Finsk design og arkitektur I Helsinki


Læg vejen forbi de gamle arbejderkvarterer Punavuori og Kallio. Her finder du mange genbrugsbutikker, caféer og barer. Punavuori er en del af Design District Hensinki med mange designerbutikker, gallerier og restauranter. Design District er et kreativt område midt i Helsinki. Det dækker 2 gader og 200 interessante destinationer og er bestemt et besøg værd.

Udover finsk design kan du beundre den smukke arkitektoniske inspiration fra flere tidsperioder. Helsinkis banegård og Nationalmuseet er gode eksempler på den nationalromatiske stil. På en gåtur i Katajanokka, Kruununhaka og Eira kan du betragte mange Art Nouveau-bygninger. Suomenlinna-fæstningen, der er på UNESCO’s Verdensarvsliste, når man nemt med færge fra centrum – og den må du heller ikke misse!

Art Nouveau-bygninger Helsinki

De 1000 Søers Land


Finland kaldes for De 1000 Søers Land. Og du kan ikke tage til Finland uden at sætte tid af til en tur ud i det fantastiske finske landskab. Tag f.eks. på sightseeing-cruise og nyd det betagende landskab i Helsinkis øhav og skærgård.

Om sommeren er det oplagt at nyde en picnic på én ad de mange strande, øer eller parker nær havet. Har du tid til at udforske mere af Finland, så lej en bil og udforsk den magiske natur og søer via de mange veje, der snor sig igennem landet.

Finland er en oplagt destination for dig, som er til naturoplevelser og adventure. Den finske natur er nemlig den mest storslåede attraktion i landet.

Finland er alt andet end charterferie og solrige badestrande, men der er stadig rig mulighed for selvforkælelse med masser af spa-steder, saunaer og badstuer over hele landet. I Finland elsker man nemlig wellness, og det er også finnerne, der har opfundet saunaen. Du kan jo som prikken over i’et slutte din ferie af med en ægte finsk wellness-oplevelse, der renser krop og sind.

1000 søers land

Mad i Helsinki


Den finske madscene er én af de mere undervurderede i Europa, men uden grund. Finsk madkultur bygger på lokale råvarer med et kulinarisk præg fra både Rusland og Sverige. Krebsegilde, lokalt røgede fisk, knækbrød og ikke mindst et virvar af lækre bær og svampe fra den finske natur, er nogle af hovedingredienserne indenfor finsk gastronomi. Selvom ingredienser og teknikker er inspireret af nogle af nabolandene, findes den helt store forskel, når de lokale råvarer i sæson bringes i centrum for måltidet.

Ora i Helsinki


Restaurant Ora er for nyligt blevet belønnet med en Michelin-stjerne, og den er i den grad på sin plads. Køkkenchef Sasu Laukkonen har formået at få friske og lokale råvarer, kreativitet og smagsoplevelse, til at gå op i en højere enhed.

Hos Ora bestiller man en 6-retters menu, som er sammensat af årstidens råvarer, og som med sikkerhed vil sende dig på en madrejse udover det sædvanlige.


Adresse:

 • Huvilakatu 28, Helsinki, 150, Finland


Åbningstider:

 • Man. – tirs.: Lukket
 • Ons. – tors.: 18.00 – 23.45
 • Fre. – lør.: 16.00 – 23.45
 • Søn.: Lukket

Besøg deres hjemmeside her.

Restaurant Ora
Photo credit: Restaurant Ora

Juuri


Måske har du prøvet den spanske specialitet tapas, men har du hørt om den finske udgave sapas? Ligesom den spanske version, består sapas af små, delikate anretninger, som er sammensat af skandinaviske ingredienser.

Hos Juuri kan du bl.a. lade dine tænder løbe i vand over baltisk sild m. hvidløg, fjeldørred m. creme fraiche, rødbede og blåskimmelost, kyllingelever, and m. svampe og meget mere.


Adresse:

 • Korkeavuorenkatu 27, Helsinki, 130, Finland


Åbningstider:

 • Man. – fre.: 11.30 – 23.00
 • Lør.: 12.00 – 23.00
 • Søn.: 16.00 – 23.00

OBS.: Køkkenet er lukket i hverdage mellem 14.30 – 17.00.

Besøg deres hjemmeside her.

Restaurant Juuri
Photo credit: Juuri

Café Regatta


I den lidt mere alternative ende finder du Café Regatta, som oprindeligt var en fiskerhytte. Denne spinkle café, som ligger vidunderligt placeret, lige ud til Østersøen, er nok Helsinkis hyggeligste café. Caféen ligger dog 30 min. fra centrum, men er lettilgængelig, hvis du tager den finske sporvogn til stoppet ved navn ”Töölön halli”.

På Café Regatta kan du nyde en lækker sandwich, et stykke kage, eller selvfølgelig deres famøse kanelsnegle. Til at skylle ned med, kan du købe en god kop kaffe eller varm kakao. Herefter er der vist ikke andet at gøre, end at nyde udsigten ud over Østersøen.


Adresse:

 • Merikannontie 8, 260, Helsinki, Finland


Åbningstider:

 • Man. – søn.: 08.00 – 21.00

Besøg deres hjemmeside her.

Café Regatta Helsinki

Café Vanille


Når du alligevel besøger Soumenlinna-fæstningen, så slå et smut forbi denne fine og gammeldags café. Her får du traditionel europæisk æstetik kombineret med, hvad der kunne være taget ud af en Jane Austin-roman.

Det er det ideelle break fra en længere vandretur rundt omkring Soumenlinna. Få en kop kaffe, te eller varmkakao, og en af caféens finske kagespecialiteter, og få ladet batterierne op til resten af dagen.


Adresse:

 • Soumenlinna C 18 III, 190, Helsinki, Finland


Åbningstider:

 • Åbningstiderne på Café Vanille er sæsonbestemte så hold øje med deres Facebook-side, som de opdaterer løbende.

Besøg deres hjemmeside her.

Læs mere om de fantastiske nordiske hoteller:

Cafe Vanille Helsinki
Photo credit: Leo-setä at https://www.flickr.com/photos/uncle-leo/