Finlands smukke hovedstad og landets største by byder på masser af shoppingmuligheder, design, kultur, 80 museeer og Michelin-restauranter der serverer mad i verdensklasse. Byens betagende centrum ligger indenfor gåafstand til dejlige grønne områder, hvor man som turist har god mulighed for afslapning.

Centrum i sig selv kan nemt udforskes til fods, da alt ligger indenfor gåafstand. I Finland går man meget op i kunst, opera og heavy metal, så der er ofte en festival, udstilling eller koncert i nærheden.

Finsk design og arkitektur

Læg vejen forbi de gamle arbejderkvarterer Punavuori og Kallio. Kallio. Her finder du mange genbrugsbutikker, caféer og barer. Punavuori er en del af Design District Hensinki med mange mange designerbutikker, gallerier og restauranter. Design District er et kreativt område midt i Helsinki. Det dækker 2 gader og 200 interessante destinationer og er bestemt et besøg værd.

Udover finsk design kan du beundre den smukke arkitektoniske inspiration fra flere tidsperioder. Helsinki banegård og Nationalmuseet er gode eksempler på den nationalromatiske stil. På en gåtur i Katajanokka, Kruununhaka og Eira kan du betragte mange Art Nouveau-bygninger. Suomenlinna-fæstningen, der er på UNESCO’s Verdensarvsliste, når man nemt med færge fra centrum – og den må du heller ikke misse!

De 1000 Søers Land

Finland kaldes for De 1000 Søers Land. Og du kan ikke tage til Finland uden at sætte tid af til en tur ud i det fantastiske finske landskab. Tag fx på sightseeing-cruise og nyd det betagende landskab i Helsinkis øhav og skærgård.

Om sommeren er det oplagt at nyde en picnic på én ad de mange strande, øer eller parker nær havet. Har du tid til at udforske mere af Finland, så lej en bil og udforsk den magiske natur og søer via de mange veje, der snor sig igennem landet.

Finland er en oplagt destination for dig, som er til naturoplevelser og adventure. Den finske natur er nemlig den mest storslåede attraktion i landet.

Finland er alt andet end charterferie og solrige badestrande, men der er stadig rig mulighed for selvforkælelse med masser af spa-steder, saunaer og badstuer over hele landet. I Finland elsker man nemlig Wellness, og det er også finnerne, der har opfundet saunaen. Du kan jo som prikken over i’et slutte din ferie af med en ægte finsk Wellness-oplevelse, der renser krop og sind.