Dublin er Republikken Irlands hovedstad. Byen har masser at byde på for folk i alle andre, og der er oplevelser for hele familien, hvad enten du er barn eller bedsteforælder. Om du er til sport, natur, shopping eller natteliv, så er der noget for enhver smag.

Shopping i Dublin

Tag fx på shopping på Henry Street med sine kendte shoppingcentre Jarvis Street Shopping Centre og Arnott department store. Derefter kan du begive dig mod Moore Street, hvor du finder et stort udendørs fødevaremarked, hvorefter du kan slappe af på en lækker café fx Butlers Chocolate Café.

Sport i Irland

Byen er kendt for sine mange sportslige hovedsæder. Stort set alle Irlands nationale sportsorganisationer har hovedsæde i byen. Især fodbold og rugby er populært i Irland.

Dublin huser ét af Europas største stadions, nemlig Croke Park med plads til 83.700 tilskuere. Det er dog stadionet Dublin Arena, med plads til 50.000 tilskuere, der er hjemmebane for det irske fodboldlandshold og det irske rugby union team.

Irske pubber i Dublin

Også sit vilde natteliv er byen kendt for. Centrum for festlighederne er området Temple Bar, der efter mørkets frembrud lokker med sine mange restauranter, pubber og natklubber. Området er dog ud over sit natteliv også betegnet som byens kulturelle centrum, og med sin middelalderlige, hyggelige fremtoning og brostensbelagte små stræder, er området helt klart også et besøg værd i dagslys.

Pubber i Dublin

Den irske natur

Du må bestemt heller ikke snyde dig selv for at opleve den smukke irske natur under din storbyferie i Dublin. Det oplagte sted at tage hen er Wicklow Country. Det er et område med bjerge, skove og søer og flere småbyer. Tag fx på vandretur i Wicklow Mountains og oplev bl.a. Sally og Wicklow Gaps og Lough Tay.

Dublin er en charmerende by, hvor det hele ligger inden for gåafstand, og der er masser at give sig til. Så hvad venter du på?

Læs top 5 storbyer I efterårsferien:

Natur Dublin