Alanya er en populær turist- og badeby på Tyrkiets sydkyst. Alanya er et oplagt charterferievalg for både unge, børnefamilier og par. Hos flere danske rejseselskaber kan man købe pakkerejser til Alanya, der inkluderer både fly og lækkert hotel tæt på strandene. Her er både sol, strand, god shopping, lækker mad og forlystelser.

Ægte charterferiestemning


I Alanya kan man om dagen slappe af ved poolen med en kølig drink fra hotellets bar eller på de dejlige velholdte strande. Der er rigelig strand med krystalklart vand at vælge imellem, både den populære Kleopatrastrand og den østlige strand.

Tag også på en charmerende sejltur ud for Alanyas kyst med én af de mange træbåde, sol dig på dækket og nyd en lækker frokost. Eller tag på bådtur til Manavgatfloden.

Gå en tur i den gamle bydel og ned omkring den lille havn med mange restauranter og caféer. Herfra kan du beundre den gamle borg, der er Alanyas vartegn og som ligger på en høj klippe, der deler byen i øst og vest. I dag fungerer den som museum. Så der er også mulighed for at komme indenfor, hvis du vil endnu tættere på. Fra borgen er der en helt fantastisk udsigt over byen og bjergene.

Du skal selvfølgelig også prøve at tage på marked og bazar og shoppe alt fra mad, tøj, tasker, tæpper, guld, læder- og skindvarer og så selvfølgelig kopivarer. Når mørket så falder på, er Alanya kendt for at være én af kystens bedste valg, hvis man vil slå sig løs på sin ferie. Nattelivet er sprudlende med mange diskoteker og barer.

Når sulten melder sig, er der et rigt udbud af gode restauranter at vælge imellem. Så prøv lidt forskelligt af den lokale traditionelle mad, og spørg tjeneren, hvad han kan anbefale.

Alanyas vartegn

Selvforkælelse eller aktiv ferie – Alanya har det hele


Din rejse til Tyrkiet er ikke fuldendt, før du er blevet forkælet med et ægte tyrkisk bad (hamam). Alanya har et stort udbud af hamam, og du træder ind i en verden af wellness og afslapning. For knap 200 kr. får du et dampbad, bliver skrubbet igennem fra top til tå, bliver peelet og til slut en lækker massage. Du finder også mange skønhedssaloner i byen, der tilbyder ansigtsbehandlinger, manicure og pedicure . Så der er rig mulighed for selvforkælelse.

Er du til aktiv ferie, er der også gode udfoldelsesmuligheder. Der er mange steder, der tilbyder arrangerede udflugter, hvor du fx kan tage med på besøg i små landsbyer i nærheden og hilse på lokalbefolkningen. Nogle ture tager dig også med op i Taurusbjergenes smukke natur. Du kan jo også bare vælge at leje en bil og selv tage på opdagelse, hvis du vil lade tilfældighederne råde over, hvor din udflugt går hen.

På strandene udbydes der også både vandski, vandcykler, paraglidning og dykning, og der arrangeres rafting-udflugter. Så det er i hvert fald din egen skyld, hvis du kommer til at kede dig i Alanya. Her er nemlig noget for både unge, gamle, store som små. 

Læs også om seværdigheder i Istanbul her:

Aktiv ferie Alanya