10 enestående bucketlist-eventyr du SKAL opleve!

De mest sjældne rejseoplevelser. Den hårdeste. Den smukkeste. Den unikke. Er du eventyrlysten og elsker du at udforske verdenen? Så skynd dig at tilføje disse rejser til din bucketlist og oplev dem mens du kan!

 

1. River rafting i Grand Canyon Arizona, USA

Grand Canyon Bucketlist

Oplev den store kløft fra en helt anden – og sjælden – vinkel. Ser man ned på Colorado-flodens krumspring fra en kilometer oppe på klippekanten, virker det umuligt, at denne flod kunne har udskåret den gigantiske Grand Canyon.

Selvfølgelig har den haft omkring to milliarder år til at gøre det, og langsomt skærer den gennem de sort-rød-orange-lilla lag for at skabe et af verdens naturlige vidundere. Og det er derfor, at dét at se kløften fra oven er den bedste måde at opleve en på.

 

2. Se Det Sixtinske Kapel i Vatikanstaten, Italien

Det Sixtinske Kapel er kun 40 m langt og 13 m bredt og er “presset” ind i Vatikanets museumskompleks. Det er ikke særligt stort, når man tænker på de 25.000 mennesker, der nu trasker igennem her hver dag.

Det ikoniske loft, og især altervægge, er prydet med de mest imponerende malerier, du nogensinde vil se – men det er kun, hvis du kan se dem, over hovedet på resten af ​​alle de mange turister, der ønsker at opleve dette fantastiske og historiske sted.

 

 

3. Overnat på Everest Base Camp, Nepal

Fuldfør en episk vandring og snooze med befolkningen. Et sandt bucketlist-eventyr. Turen til Everest Base Camp – en betagende 14-dages tur til Sagarmatha NP til foden af ​​verdens højeste bjerg – er en klassiker.

Men mens Himalaya-udsigten undervejs er storslået, er det på de fleste vandreture faktisk ikke tilladt at bo på Everest Base Camp – det kræver specifik tilladelse. De fleste vandrere besøger deres mål på 5.340 m for at tage et “been there”-foto, og går derefter ned til det nærliggende Gorak Shep for at sove.

Nogle få specielle afgange giver dog mulighed for at overnatte i den ikoniske lejr. 

 

4. Trek til Machu Picchu, Peru

Bucketlist

Det er praktisk talt umuligt at lave en bucket-liste, der ikke inkluderer Machu Picchu. En hemmelig by, aldrig fundet af de irriterende erobrere, oppe i bjergene, hvirvlet af tåger og mysterier – det er en ting for rejselegenden.

Hvis du kan, bør du gå til fods. Byen fortjener den langsomme bygning, den akkumulerede spænding, som trekking giver.

Beslutningen om at snøre skoene betyder ikke, at du skal på den berømte Inka-sti. Der er masser af alternativer til klassikeren: du kan vandre via de meget mindre besøgte ruiner af Choquequirao; kør ad den dramatiske og mangfoldige Salkantay Trail (med fornemme hytter undervejs); eller tackle den hårde Vilcabamba Traverse.

 

5. Sov under stjernerne i NamibRand, Namibia

Forlad storbyen og du kan se stjerner næsten overalt. Men oplevelsen bliver ekstra himmelsk, hvis du rejser til et sted meget mørkt, meget klart og meget fjernt.

Namibias store NamibRand Natur Reservat er et af kun få guld-certificerede Dark Sky Reservater. Det har ganske enkelt nogle af verdens bedste mørke himmelstrøg. Der er ingen byer eller bosættelser inde i det, eller endda i nærheden – Namibia er et af klodens tyndest befolkede lande. Og det tørre klima betyder, at skyfri himmel er normen.

Om dagen kan du udforske NamibRands okkerfarvede vildmark af klitter, bjerge og sletter. Så, efter en brændende solnedgang, er det tid til at vende øjnene mod himlen.

 

5. Vandr på Milfordbanen, New Zealand

Milfordbanen bucket-liste

Gennemfør en af ​​New Zealands Great(est) Walks i fantastisk stil. New Zealand har ti officielle Great Walks, og Milfordbanen er uden tvivl den største af partiet. Så den skal naturligvis være en del af din bucket-liste.

Denne fire-dages, 53,5 km lange vandretur fra Lake Te Anau til Milford Sound skærer gennem Fiordland National Parks pragt og tager søer, vandfald, ismarker, skov og masser af pionerhistorie ind og topper ved det panoramiske Mackinnon Pass (1.154 m).

 

7. Svøm med skilpadderne i Ningaloo, Australien

Tag en dukkert med truede dyrearter. Western Oz’s Ningaloo Reef er ikke så stort som Great Barrier på den modsatte kyst.

Men det tiltrækker stadig omkring 500 fiskearter; det bedste af det hele er, at den delvist ligger kun 100m ud for kysten, hvilket gør dens rigdom under vandet ekstremt tilgængelig – snorklingen er også fantastisk.

 

 

8. Besøg en truet stamme i Amazonas, Ecuador

Få et glimt af en unik kultur, men på en følsom og ansvarlig måde. For nogle stammer er turismen en kulturel livline, og rejsende der bor på hytter eller booker ture, der ejes og drives af stammerne selv, hjælper med at holde truede traditioner i live. Mens de også giver besøgende et autentisk indblik i, hvordan folkene har eksisteret i århundreder: alle vinder.

Ture her inkluderer kanosejlads og piranha-fiskeri, at sove i traditionelle stråtækte hytter og vandre ind i den dyreliv-tætte regnskov med Cofán-guider – med valgfri overnatning på campingtur for de eventyrlystne. Skynd dig at tilføje denne til din bucket-liste!

 

9. Spot en sneleopard i Ladakh, Indien

Sneleopard bucket-liste

Få har set denne truede kat. Der menes kun at være 4.000 til 6.500 sneleoparder tilbage i naturen. Sammen med det faktum, at disse karismatiske store katte har en tendens til at leve i kolde, ugæstfrie, klippetoppe i højder over 3.000m, er de ikke så lette at få øje på.

I de senere år har Ladakhs Hemis Nationalpark fået et ry som verdens sneleopardhovedstad med hundredvis af leoparder, og som tiden går, får lokale guider en stadig bedre forståelse af deres vaner.

Besøg om vinteren, når sneen bringer kattene ned på jorden, og med hjælp fra lokalkendskab, trænede trackers og spotting scopes kan du være heldig

 

10. Gå ned i en vulkan, Island

Hvis en unik nedstigning i jordens mave ikke er på din bucket-liste, hvad er så? For at injicere noget Jules Verne-eventyr i din bucket liste, skal du tage til Island. Et enestående sted.

Klippet på, hvad der i bund og grund er en vinduespudserlift, sænkes du langsomt 120 m ned i en anden verden. Et magmakammer, der er entydigt drænet for sin magma. Lys afslører en hule med mange farver – blå mærker lilla, svovlgul, blodrød.

Thrihnukagigur er i dvale og brød sidst ud for over 4.000 år siden. Der er ingen tegn på, at det er ved at springe ud i livet. Men ture annonceres kun på årsbasis, fordi man ved jo aldrig…

Rejsetilbud

Jørgensen Hotel
Romantisk ophold på Jørgensens Hotel
Se rejsetilbud
Spaophold på hotel Vejlefjord
Spaophold på Hotel Vejlefjord
Se rejsetilbud
Stranden Hotel Gilleleje Strand
Romantisk ophold på Hotel Gilleleje Strand
Se rejsetilbud

I samme kategori

Italien
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw
imgonline-com-ua-CompressToSize-DknBXQbqlP
Skaermbillede-2022-09-08-kl.-17.31

Mest læste

troldejagt i Danmark
krydstogt rhinen
Italien
De største lufthavne i verden
vitus300x600rund

Forsiden netop nu

Halloweenoplevelser
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Weekendophold
Hindsgavl slot
rejser efter baeredygtighed

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark

Rejsetilbud

porto-343487_640
Julemarkedsrejse
imgonline-com-ua-CompressToSize-DknBXQbqlP
imgonline-com-ua-convertv6H1m65qGtwx
Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)