Bruxelles gemmer på charme og berigende oplevelser

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Billund Lufthavn

 

Bruxelles er synonymt med den travle Grand-Place, men der er meget at udforske ud over en af ​​Europas største og mest maleriske pladser.

Uanset om du udforsker den eklektiske arkitektur, skæve attraktioner, der fanger den belgiske ånd, eller nyder et stort udvalg af traditionel mad og drikke, er du med en tur til Bruxelles garanteret en unik oplevelse, fyldt med charme og berigende oplevelser.

 

Europa-parlamentet og Grand Place i Bruxelles

Bruxelles
Grand Palace

 

Bruxelles bliver som regel forbundet med Europa-Parlamentet samt byens store palads ved det centrale torv. 

Grundlagt i 1952 er EU-parlamentet, der hvor alle 705 medlemmer (fra 27 lande) mødes for at debattere EU’s fremtid. Du kan se en parlamentarisk session i debatkammeret eller få en rundvisning i bygningen når parlamentet ikke er i møde. 

Bruxelles’ mest populære turistattraktion er Grand Place. Dette er hjertet af byen og inkluderer bl.a. rådhuset og det berømte brødhus. Grand Place er en travl del af Bruxelles og et populært mødested for lokalbefolkningen.

Bruxelles gemmer dog på meget mere end dette. Billund Lufthavn præsenterer 5 af deres favoritter i den belgiske storby. Læs videre for at opdage det hemmelige Bruxelles:

 

Parc Du Cinquantenarie

Denne femkantede park blev oprettet i 1880 under kong Leopold II for at fejre 50-året for den belgiske uafhængighed. Den omfatter et stort sæt af haver, som er populære blandt lokalbefolkningen til gåture, yogasessioner og afslappede eftermiddage i solen.

Det vigtigste vartegn i Parc du Cinquantenaire er triumfbuen med tre buer, bygget i 1905. Tre museer er desuden placeret rundt om disse buer: Det Kongelige Museum for Væbnede Styrker & Militærhistorie, Autoworld og Kunst- og Historiemuseet. 

 

Musee Royaux Beaux Arts

musee royaux beaux arts
Billede: bll.dk

 

Musee Royaux Beaux Arts rummer Belgiens mest tilfredsstillende, alsidige samling af kunst. En stor skat, der er udstillet i tre indbyrdes forbundne museer. 

Selvom det er stort, er det nemt at finde rundt med den engelsksprogede, farvekodede museumsplan. Museet er desuden vært for et prestigefyldt program med midlertidige udstillinger, for hvilke der normalt kræves et tillægsgebyr.

 

 

Old England

Dette tidligere stormagasin fra 1899 er et varhus med en sort facadespiral med smedejern og buede vinduer. Bygningen rummer det banebrydende MIM musikmuseum, en fejring af musik i alle dens former, og er et lager for mere end 2000 historiske instrumenter.

Her finder du auditive oplevelser rundt om hvert hjørne, fra sækkepiber og kinesiske klokkespil til cembalo. Gå ikke glip af rooftop-caféen for en fantastisk panoramaudsigt over byen.

 

The Belgian Comic Strip Centre

Billede: bll.dk

 

Det belgiske tegneseriecenter har til huse i en af ​​Bruxelles’ mest storslåede bygninger. Tegneseriecentret byder på en konstant roterende udstilling med omkring 200 originale tegninger af belgiske og franske tegneserietegnere. 

Belgian Comic Strip Center har hædret tegneserieskabere- og helte i over tredive år. Når du går rundt i museet, vil du finde talrige samlinger af originale tegninger og upublicerede dokumenter samlet for at glæde tegneseriefans. 

 

Smag på Bruxelles

Bruxelles øl

 

Belgien har en rig historie inden for ølproduktion, der går tilbage til romerne. Dengang blev øl produceret af munke i de lokale klostre. 

I dag er Bruxelles hjemsted for adskillige bryggerier og har en af Europas mest blomstrende ølscener. Byen er også hjemsted for skæve ølbarer, som du kan besøge på en ølsmagningstur i Bruxelles.

Bruxelles har flere operatører, der tilbyder guidede øl-ture rundt på byens værtshuse og restauranter og modsat så mange andre storbyer med den slags ture, så har Bruxelles gode fortællinger og øl at hælde i glasset!

 

Rejs til Bruxelles fra Billund Lufthavn

Brussels Airlines genoptager ruten. Fra den 26. marts 2023 kan du igen finde den prikkede flyhale i Billund Lufthavn. Den direkte rute til Bruxelles genoptages med 6 ugentlige afgange – alle dage undtagen lørdag.

Lær mere om Bruxelles og book din næste rejse her.

Rejsetilbud

Himmerland
hvis-vejret-er-med-os-stopper-vi-ved-det-smukke-udkigspunkt-i-san-gerado-de-dota-foto-josefine-aude-raas
Rejse til Rom

I samme kategori

Design uden navn-15
Hvalsafari
Sensommer i Europa
Korsika, Frankrig.

Mest læste

troldejagt i Danmark
f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Verdens mindste lande
Verdens største lande

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)