Billund Lufthavn slår markedet: Nomineret til Routes Europe

Billund Lufthavn er igen nomineret som det bedste ruteudviklings- og marketingteam for lufthavne i Europa. De har tidligere taget sejren i både 2018 og 2019. Nu er adm. direktør Jan Hessellund og direktør for ruteudvikling, kommunikation og marketing Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn rejst til Polen for at forsvare titlen ved Routes Europe.

 

Routes Europe: Den største europæiske ruteudviklingsmesse

I 2022 nåede Billund Lufthavn det samme passagertal som i 2019, som hidtil har været rekordåret. Lufthavnen er igen nomineret til en Route Award i kategorien “Lufthavne med under fire millioner årlige passagerer”.

Flyselskaberne afgør, hvem der er nomineret til prisen. BLL konkurrerer mod Graz Airport, Tallinn Airport, Vilnius International Airport og Zagreb Airport. Konkurrencen er stærk, og alle er gode kandidater til at vinde årets pris.

 

 

Billund Lufthavn har allerede vundet titlen i både 2018 og 2019. Men siden har Routes Europe ikke været afholdt på grund af coronapandemien.

Jesper Klausholm udtaler, 

“Det er en ære at være nomineret til Routes Award igen. Siden Covid-19 har vi i den grad knoklet for at vende stærkt tilbage. Og i 2022 var Billund Lufthavn den eneste skandinaviske lufthavn, der endte på top 20-listen over lufthavne i Europa, der hurtigst fik terminalen fyldt med passagerer igen. Nomineringen er derfor en stor anerkendelse at få fra flyselskaberne, og det er vi meget stolte af.”

 

Fart på ruteudviklingen

Billund Lufthavn
Billede: bll.dk

Lufthavne og luftfartsselskaber samarbejder på baggrund af analyser om, hvorvidt der er potentiale for en rute til et bestemt sted. Hvis flyselskabets analyse stemmer overens med lufthavnens, er der god grund til at starte ruten. 

De sidste par år er Billund Lufthavn blevet bekræftet i, at lufthavnen er omgivet af et stærkt marked, og der er kommet omkring 40 nye ruter og destinationer. 

Sommerfartplanen for 2023 vidner også om fart på ruteudviklingen i Billund Lufthavn. I løbet af foråret er der nemlig blevet tilføjet flere flyselskaber til lufthavnens portefølje: Brussels Airlines Air Greenland samt Austrian Airlines.

Derudover tilslutter PLAY sig i midten af juni. Den 20. marts åbnede Maersk Air Cargo deres europæiske luftfragtshub på luftfragtssiden – en blåstempling af de helt store.

 

Analyserne holder stik

Lufthavn

”Billund Lufthavn har en strategi om at komme stærkt tilbage i luften og slå markedet undervejs, og det har vi i den grad gjort. Vi oplever en stor tiltro fra de allerede eksisterende flyselskaber, som udvider antallet af destinationer og afgange. På luftfragtssiden er den syvtakkede stjerne at finde på fragtflyene, og vi er stolte af igen at repræsentere Maersk i Billund Lufthavn”, fastslår Jan Hessellund og fortsætter:

”Vores arbejde er data- og analysebaseret. Og vores analyser har stemt overens med flyselskabernes, og det mærker vi naturligt på tilførslen af flyselskaber. Uanset udfaldet til Routes Awarden i aften, så er det en kæmpe anerkendelse, og vi fortsætter de gode dialoger med flyselskaberne, så Vestdanmark får endnu mere international tilgængelighed.

 

 

Lufthavne og flyselskaber sammen om ruteudvikling til konference

Lufthavne og flyselskaber mødes til konferencen Routes Europe for at diskutere ruteudvikling. Konferencen tiltrækker aktører fra hele Europa, og det er en unik mulighed for at opbygge og vedligeholde relationer med forskellige flyselskaber.

Deltagerne kan se frem til spændende møder, hvor der vil blive præsenteret analyser og data, og det kan føre til nye samarbejder mellem lufthavne og flyselskaber.

”At deltage til Routes Europe giver os rigtig meget. Det er altid godt at mødes personligt og få snakket analyserne igennem, og vi kan få og give svar på de spørgsmål,” afslutter Jan Hessellund.

 

Faktaboks: Nye ruter/genåbninger i 2022 og 2023

2022 2023
Finnair: Helsinki – 4 ugentlige

Lufthansa: München – 2 daglige

Vueling: Tenerife – ugentlig

Wizzair: Craiova – 2 ugentlige

Corendon: Ny base med 8 ruter

Ryanair:

–        Madrid – 2 ugentlige

–        Ibiza – 2 ugentlige

–        Bari – 2 ugentlige

–        Torino – 2 ugentlige

–        Trapani – 2 ugentlige

–        Porto – 2 ugentlige

–        Birmingham – 2 ugentlige

British Airways:

–        London City – 6 ugentlige

–        Manchester: 6 ugentlige

SkyAlps: Bolzano – ugentlig

Ryanair:

–        Berlin – 3 ugentlige

–        Valencia – 2 ugentlige

–        Alghero – 2 ugentlige

PLAY: Keflavik – 2 ugentlige

Brussels Airlines: Bruxelles – dagligt

Austrian Airlines: Wien – 3 ugentlige

Air Greenland: Kangerlussuaq – ugentlig

Rejsetilbud

Sandstrand på Algarvekysten
Jørgensen Hotel
Donau

I samme kategori

sommer harzen
ferie i Gøteborg
Hohe Salve
Hohe Salve

Mest læste

troldejagt i Danmark
Salzburg
Verdens største byer
De største lufthavne i verden

Forsiden netop nu

sommer harzen
Hohe Salve
ferie i Gøteborg
ø-ferier
Magiske destinationer i London
Hohe Salve
Weissenhaeuser Strand
byer uden tursiter

Mest læste

Danmark

Danmark
Aktiv ferie
Kirsebærtræer
Dansk gastronomi

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

Aktiv ferie
Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge

Rejsetilbud

Japan
strandresort
Sejltur i Grønland
Flyrejsen
Weissenhaeuser Strand
Flyvemaskine
Havila

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)