Harzen

Skiferie i Europa: Her er de billigste skisportssteder

Europas billigste skisportssteder er en guide til dig, som har prøvet at betale en svimlende sum for en skitur.

Enhver, der har stået på ski, ved, at det kan være rigtig hårdt for pengepungen at betale for en skirejse. Mange steder hos større europæiske feriesteder koster et liftkort for 1 uge omkring 2000 kr. Prisen kan dog blive presset endnu højere op.

Så kommer der selvfølgelig overnatning, varm kakao og øl til afterski. Det kan blive en svimlende fornøjelse, men sådan behøver det ikke at være!

Vi har samlet de bedste skisportssteder i Europa til dig, som ikke ønsker at bruge hele opsparingen på din skiferie.

 

Skisportsstedet der egner sig bedst til festen: Borovets, Bulgarien

På listen over Europas billigste skisportssteder finder du selvfølgelig Borovets. Det har været en vinterlegeplads siden slutningen af ​​det 19. århundrede. Under Bulgariens mægtigste top Musala, der når en højde på 2.560 meter, finder du blå og røde pister.

Det kan både være godt og skidt, men Borovets er især en favorit blandt de sneklædte polterabendgæster. De lader sig kaste ned af de lange pister, inden de sætter skistøvlerne i barer og kælderklubber, som du finder i området. Der bliver serveret billige øl, og du vil sikkert også blive spurgt, om du ikke har lyst til at smage ”rakia”, som er en meget potent frugtbaseret form for brandy.

 

Otte af Europas mest overkommelige skisportssteder
Stå på ski og nyd den flotte udsigt i Slovenien hos skisportsstedet Vogel. Foto: Vogel.si

 

Et skisportssted med smuk udsigt: Vogel, Slovenien

Under Sloveniens mytiske bjerg Triglav, som menes at være hjemsted for guddom, ligger det afslappede Vogel Ski Resort. Med 22 kilometer af blå og røde pister er det næppe ét af Europas største feriesteder. Vogel er dog et kup med en uforglemmelig udsigt over de julianske alper.

Når I først er ankommet, koster transporten ingenting, hvis I har tilmeldt jer busordningen på tværs af Bohinj-dalen. I finder også smukke naturoplevelser inden for kort køreafstand, som Bohinj-søen og den æteriske Bled-sø, der ser endnu smukkere ud under hvid sne.

 

Skisportssted til den lettere erfarne skiløber: Sauze d’Oulx, Italien

Mælkevejen, som skiområdet kaldes, strækker sig over 440 kilometer. Det breder sig ud over grænsen mellem Frankrig og Italien og har træbeklædte pister i massevis.

Størstedelen af skiområdet finder I på den italienske side – let tilgængelig fra Sauze d’Oulx. Med 2/3 af pistområderne, der er klassificeret som røde, er dette det bedste terræn for øvede skiløbere. I et feriested af denne størrelse er der altid et sted, hvor I kan blive fri for folkemængderne.

På trods af at det er en velsmurt turistmaskine i vintersportsindustrien, har kernen af ​​landsbyen Sauze d’Oulx bevaret sin charme. Byen er brostensbelagt, og du finder smagfulde norditalienske retter, som polenta med kanin, friturestegte grøntsager og mange andre.

 

Skisportssted til alle natteravnene: Jasná Nízke Tatry, Slovakiet

Slovakiets største skisportssted har høje toppe og lave priser. Jasná er et 49 kilometer langt edderkoppespind af pister, der strækker sig på tværs af Chopok. Der er omkring 20 hurtiglifter samt en free ride-zone og natskiløb.

Jasná er også i hjertet af den slovakiske højlandskultur. Hvis du ikke kan få nok af bjergmagien, så ligger Vlkolínec kun 45 minutter væk. Det er en eventyrlig landsby fra det 14. århundrede, der ligger på en bjergskråning.

 

Skisportsstedet til de største afterski-fans: Boí–Taüll, Spanien

Du finder nogle af Pyrenæernes højeste pister her, som er smukt placeret over det fantastiske skisportssted. Det er menneskefrit, familievenligt og nordvendt – hvilket er afgørende for langvarig sne. Når du først er inde, er dette et sødt skiområde med 45 kilometer, hvor du mest finder røde og sorte pister.

Hvis sulten trænger sig på, kan du nyde tiden uden for pisterne. Her finder du catalanske lækkerier, som chokoladefyldte crepes, krydrede snegle og klassikeren trinaxt, som er en kartoffel/kål-ret. Den fantastiske region byder på arkitektoniske rigdomme, der inviterer til mere tid udenfor pisterne. Du kan tilbringe kulturelle eftermiddage med at se Vall de Boís 9 verdensberømte Unesco-listede romanske kirker.

 

Europas mest overkommelige skisportsstederSlip din vilde side løs i de Tyske bjerge ved Sudelfeld-Bayrischzell

Skisportsstedet for de erfarne skiløbere: Sudelfeld–Bayrischzell, Tyskland

Sammenligner man feriesteder i nabolandet Østrig er 31 kilometer Sudelfeld-Bayrischzell måske beskedent – men det er priserne også. Sudelfeld-Bayrischzell finder du på oversigten over Europas mest overkommelige skisportssteder. I hele sæsonen finder du snekanoner, hvilket giver dig som skiløber adgang til en række spændende røde pister og et freeride-område, der er ideelt for erfarne ryttere.

 

Skisportsstedet for dig, der først skal lære det: Białka Tatrzańska, Polen

Polens største vintersportssted, Białka Tatrzańska, er et sammenkog af begynderterræn, landlig gæstfrihed og udsigt over Karpaterne.

Kotelnica, Bania og Kaniówka danner et sammenhængende skiområde på 18 kilometer i alt, der er ideelt for skiløbere, der stadig er i gang med at finde fødderne. Når du er sikker på skiene, giver dit liftkort adgang til nærliggende feriesteder, hvor sværere udfordringer venter. Hvis du har brug for at komme lidt væk fra pisten, kan du tage til Terma Bania og få et dejligt varmt udendørs dyp med udsigt over Tatraerne.

 

Skisportsstedet for dig der elsker lange blå pister: Val Cenis, Frankrig

Hvem har brug for Val d’Isères glamourøse skiscene, når du kan besøge de Frankrigs alper til billigere penge? De 5 landsbyer i Val Cenis har adgang til 125 kilometer fløjlsbløde stier. Begyndere kan strejfe langt med blå pister, der strækker sig fra landsbyniveau til toppen af ​​resortet, hvor du næsten når himlen med en højde på 2.800 meter. Du finder også rigelige røde pister og en håndfuld sorte.

Rejsetilbud

Bandholm Badehotel
Bandholm Badehotel
Se rejsetilbud
Best Travel
Krydstogt på Donau
Se rejsetilbud
Krydstogt på Rhinen
Krydstogt på Rhinen
Se rejsetilbud

I samme kategori

alicante
Italien
Harzen
Oktoberfest

Mest læste

troldejagt i Danmark
alicante
Verdens mindste lande
Verdens største lande
Harzen

Forsiden netop nu

alicante
Halloweenoplevelser
Efterår i Danmark
Diskobugten
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Efterår i Danmark
Weekendophold
Hindsgavl slot

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark

Rejsetilbud

Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640
porto-343487_640
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)