Kalenderen siger 2022, og vi har nu et helt år, hvor vi kan planlægge fantastiske rejser. Det kan dog være svært at tage hul på rejseåret. Skal det være med eventyr, udelukkende afslapning, kulturelle oplevelser eller møder med vilde dyr?

Vi har samlet en masse spændende destinationer for januar måned, som enten kan inspirere dig, eller som du kan tilføje til din rejseliste for 2022.

 

De bedste steder at besøge i januar: Kultur

 

Sydney, Australien

Er du til fest og farver så besøg Sydney Festival i Australiens største by Sydney. Du finder en 3 ugers kunstfestival, der er spækket med forskellige cirkus- og danseforestillinger, kunstinstallationer og familieaktiviteter.

 

Wien 

Selvom året kun lige er gået i gang, er der masser af tilbud, hvis du ønsker kultur og festligheder. Du kan fejre det nye år i flotte kjoler i det smukke Wien, hvor du kan nyde godt af den flotte kultur med store paladser og fantastiske museer.

 

De bedste steder at besøge i januar: Dyreliv og natur

de bedste steder at besøge i januar

 

Polen 

Hvis du er til vilde dyr og vild natur, skal din næste rejse gå til Polen. I Polens vinterlige vildmarker kan du udnytte din menneskelige intuition på en ekspedition, hvor I sporer ulve, bison- og elgefodspor i sneen.

 

Antarktis 

Ved verdens ende i Antarktis stiger temperaturen til frysepunktet – eller lidt over. Det betyder, at der er masser af dagslys, hvilket giver lange dage i solskinnet. Dem kan du udnytte til at få øje på de store og flotte pingvinkolonier med deres nyligt udklækkede unger. Derudover kan du se sælunger og hvaler, der svømmer mellem de gigantiske isbjerge.

 

Østafrika 

Østafrika er kendt for at repræsentere et fantastisk dyrerige, hvor der er mulighed for at se vilde dyr året rundt. Januar måned er dog noget helt særligt. Du kan nemlig få muligheden for at opleve landets truede bjerggorilla dybt inde i den ugandiske regnskov. Det kræver dog en tilladelse, og de er begrænsede, så det er med at planlægge din tur i god tid.

Du kan også besøge Østafrikas rige liv på de store sletter i Serengeti, hvor du finder tusindvis af græssende gnuer, der spiser og feder sig op, inden kælvningssæsonen starter i slutningen af januar.

 

 

De bedste steder at besøge i januar: Eventyr

De Kanariske Øer

Tag væk fra den nordlige halvkugles vinterklima og kom på en surfpause under den solrige himmel på De Kanariske Øer. Du finder kitesurfere og vindsurfere, der ridder på de store bølger.
Hvis du elsker flotte landskaber, kan du besøge de gyldne kyster, vandre eller cykle på overjordiske vulkanske landskaber.

 

British Columbia, Canada

Er du til fart og skiløb, er januar måned den helt rigtige tid at besøge British Columbia på. Her finder du det ultimative vintervidunderland for skiløbere. Der er masser af fantastiske resorts, varieret terræn og endda mulighed for at prøve skisafari.

 

Balkan 

Hvis du endnu ikke er den erfarne skiløber, kan du finde en billig skiferie i Balkan. Der er et skønt terræn, hvor du kan afprøve dine ski – og fantastiske steder at nyde en øl på afterski.

 

Sydøen, New Zealand

Hvis du er til roadtrip, er New Zealands sydø et vidunderligt sted at gøre det! Der er betagende scener med det ikoniske kystlandskab.

 

De bedste steder at besøge i januar: Afslapning

de bedste steder at besøge i januar for afslapning

 

Budapest, Ungarn 

Har du haft en lidt stressende december, eller mangler du lidt selvforkælelse? Så er Budapest et perfekt sted med sine termiske bade og varme kilder. Det er en vidunderlig måde at slappe af på og undslippe kulden, som stadig er at finde i luften.

 

St. Lucia 

Lækre spa-behandlinger finder du i Caribien med en række ayurvediske terapier, mudderbade og holistiske fitnessprogrammer på den fantastiske ø St. Lucia.

 

Kerala, Indien

Hvis du elsker yoga, og måske kalder dig selv for en yogi, bør du tage til Kerala i Indien. Et dejligt yogaophold med smukke skovklædte skråninger og frodige teplantager.

 

Florida 

Udover fantastiske strande og barliv kan de, der leder efter en stressfri tur, finde gode muligheder i Florida. Florida byder på rolig kajaksejlads på Everglades. Du kan også prøve manatee spotting i Crystal River.