Er du til smukke destinationer blandet med traditionelle og moderne behandlinger på lækre hoteller rundt omkring i Europa? Så læs med her, hvor vi giver dig en oversigt over de bedste spaophold i Europa, der både ligger placeret i landlige områder, storbyer, bjerg- og kystområder.

 

Alpentherme, det centrale Østrig

I Gasteindalen ligger det 36.000 m² store feriested Alpentherme. Det er moderne og farverigt med fire forskellige områder: Ét der er familievenligt, ét der indbyder til ren afslapning, ét med sauna og ét kun for kvinder. Der er damprum, kølige, svømmevenlige søer, termiske pools og naturligvis bjergudsigt.

 

Friedrichsbad, Baden-Baden, Tyskland

Byen Baden-Baden blev grundlagt af romerne, der anerkendte de termiske kilders helbredende kraft. Siden det 19. århundrede har det været et moderne wellness-feriested for mange besøgende. I byen ligger Friedrichsbad, et paladsligt offentligt badehus fra 1877, der er designet til at efterligne romerske bade med sine mosaikker og marmorhaller. Her finder du en sekvens af saunaer, mineralbade og kolde brusere.

 

Hotel Excelsior, Dubrovnik, Kroatien

Hotel Excelsior har udsigt over Adriaterhavet og den gamle bydel. Hotellet tilbyder ét af de bedste spaophold i Europa. Det er et hotel, der tidligere har fungeret som royal villa, med tilhørende haver og en privat strand. Spaen er indrettet i et beroligende design med sten og marmor. Her finder du en ferskvandsswimmingpool, boblebad, dampbad, en sauna og en afslapningszone med opvarmede senge.

 

 

Energy Eco Spa, Estland

Dette spa tilbyder organiske spabehandlinger ved hjælp af håndhøstede urter, ler og planteekstrakter. Der forefindes et spaområde med saunaer og jacuzzi. Produkterne, der anvendes til behandlingerne, tilsættes urter i både masker og olier. Der indbydes også til vandreture og bådture i området.

 

Health Spa Resort Hvězda Mariánské Lázně, Tjekkiet

Mariánské Lázně, én af ​​flere historiske kurbyer i Bøhmen, tilbyder autentiske kliniske behandlinger baseret på mineralrige varme kilder. Flere sammenkædede hoteller danner sammen rammen om faciliteter som pools, saltgrotter og saunaer med behandlinger, der spænder fra traditionel massage og termiske udblødningsbad. Det er i sandhed ét af de bedste spaophold i Europa, som du får her.

 

Wieliczka Salt Mine, Near Kraków, Polen

Dette underjordiske sundhedskompleks indbyder til afslapning og velvære. Man kan gå 40 meter under jorden og slappe af i saltkamre, deltage i vejrtrækningskurser samt prøve terapeutisk massage.

 

Hotel Heliopic, Chamonix, Frankrig

Dette hotel tilbyder en moderne spa i en alpehytte. Det blev åbnet i 2014 ved siden af ​​svævebanestationen Aiguille du Midi, der fører til Mont Blanc-udsigtskomplekset. I kælderens spaområde finder du en swimmingpool, isgrotte, jacuzzi med udsigt over bjergene, dampbad, sauna og afslapningsområde med hængende bælg og pejs.

 

De bedste spahoteller i Europa

 

Secret Lagoon, Flúðir, Island

Secret Lagoon består af en geometrisk pool, som har en bedre udsigt end Blue Lagoon. Der er kun en pool, men de vulkanske omgivelser og snedækkede plateauer udgør i stor grad manglen på faciliteter. Poolvandet forbliver 38 – 40 grader hele året rundt. Som en bonus kan du have mulighed for at se nordlyset.

 

Walliser Alpentherme, Leukerbad, Schweiz

I mere end 2.000 år har der eksisteret en varm kilde – Leukerbad – med termisk vand, der løber ned fra bjergene Majinghorn og Torrenthorn. Selvom der er 30 pools i byen, skiller Walliser Alpentherme Spa sig ud. Her kan du fx finde en sauna-“landsby”, dampbade med hydropool, jacuzzi og en termisk pool du kan tilgå både udefra og indenfor – med udsigt.

 

Molitg-les-Bains, De Franske Pyrenæer

Denne thalassoterapispa i Molitg-les-Bains tilbyder massevis af forskellige behandlinger, der er ordineret som en del af det franske sundhedssystem. Bygningen er som et stort drivhus og ligger ved siden af ​​en skovkløft, så du har følelsen af at svømme i trætoppene. Derudover tilbyder de også hydroterapibade, hvide lerbade, et dampbad – med mulighed for at vælge et mineralsk dampbad – og brusekabiner, hvor trykvand masserer de trætte muskler.

 

Arbatax Park, Sardinien

Med hotel, bungalows og spa ligger Arbatax Park-komplekset i Sardiniens Blue Zone, der hævder at være hjemsted for nogle af de mennesker, der lever i længst tid. Spaen inkluderer ferskvands- og saltvandspools, saunaer, dampbad og et stort vandbassin.

 

Bedste spahoteller i Europa

 

Voya Seaweed Baths nær Sligo, Irland

Voya Seaweed Baths kan give dig en spaoplevelse udover det sædvanlige. Tangbadene blev genoplivet i 1996 af en triatlet, der brugte dem til at komme sig efter et løb. Her starter hver session med en dampbehandling efterfulgt af et varmt bad i håndhøstede alger, der er fyldt med vitaminer, fedtsyrer og antioxidanter. Tangen siges at efterlade huden blød og fyldig.

 

Farnham Estate, Country Cavan, Irland

Farnham Esate ligger på 1.300 hektar landskab og har en indendørs- og udendørs pool. Fra poolen har man udsigt udover Water Mint Thermal Suite. På dette sted har man mulighed damp, sauna, saltrum, tør svedestue og en usædvanlig Kniepp-tur, hvor man går gennem først varmt og derefter koldt vand. Af behandlinger kan der tilbydes Espa og massage.

 

Parador de Corias, Asturias, Spanien

Med bjerge ovenfor og vinmarker nedenfor er historien om dette undervurderede parador-hotel integreret i denne romerske by. Kælenavnet El Escorial de Asturias, klosteret fra det 11. århundrede, har et overraskende moderne interiør. Spaen ligger i kældre med hvælvede lofter over poolen, dampbad, sauna, vandbad, isfontæne og brusere.

 

 

Löyly, Helsinki, Finland

Löyly er beliggende ved havnefronten i Helsinki. Der er to 20-personers saunaer, en traditionel røgsauna og en træbrændende sauna, begge med direkte adgang til Den Finske Bugt, hvor du har mulighed for at køle af mellem sessionerne. Terrasserne stikker ud over vandet og giver dig et indtryk af at være på dækket af et moderne krydstogtskib.

 

The Chedi, Montenegro

Dette nye hotel ved Lustica-bugten, med udsigt over Adriaterhavet, er bygget i en stil, der gør at, hotellet falder i med områdets lokale udseende. Der er en privat stenstrand, en infinity-pool og spa med indendørs pool, dampbad, sauna og yogakurser.

 

Szechenyi Baths, Budapest

Med mere end 100 termiske kilder kaldes Budapest ofte spahovedstaden i Europa. Szechenyi-badene er de største i byen med 15 indendørs pools og tre store udendørs. Sidstnævnte er placeret ved smukke gammeldags barokbygninger i hvide og gule nuancer.

 

De bedste spahoteller i Europa

 

Castilla Termal, El Burgo de Osma, Spanien

Dette spahotel er et ombygget kloster fra det 16. århundrede. Her kan du opleve en spa, der bruger naturligt kildevand fra undergrunden. Spaen tilbyder også wellnessprogrammer, der bruger mineralvand, som siges at være anti aging, afgiftende og godt til ledsmerter.

 

Eagles Palace, Halkidiki, Grækenland

Eagles Palace er et overdådigt feriested med en stille strand og haver fyldt med frangipani og oliventræer. Den lyse, moderne spa har en indendørs og udendørs pool, jacuzzi, sauna, dampbad, laconium, yoga og pilates. Behandlinger kan fx nydes i en cabana på stranden.

 

Minerva Grand Hotel Resort and Spa, Băile Herculane, Rumænien

Byen, Băile Herculane, der emmer af selvforkælelse og som har et væld af muligheder inden for spaoplevelser, har længe været kendt for sine helbredende mineralrige varme kilder. Minerva Grand Hotel Resort and Spa er ét af de mere luksuriøse steder at bo. Her findes en stor spa kun for hotellets gæster. Faciliteterne inkluderer infrarød og saltvandssauna, jacuzzi, tyrkisk bad og varme og kolde Kneipp-terapeutiske pools.