6 ud af de 25 bedste hoteller i det nordlige Europa er placeret i Danmark, og det kan vi godt være stolte af. Condé Nast Traveler har lavet en liste over de 25 bedste hoteller i Nordeuropa. Så hvis du mangler inspiration til din næste miniferie, eller hvis du har en særlig interesse for de mere eksklusive hoteller, så tag et kig med her. Vi beskriver de 10 hoteller, der har fået bedst rangering.

 

1:  Skt. Petri i København – Det bedste Nordeuropæiske hotel

 

Afslappet luksus er ordene, der ofte beskriver hotellet Skt. Petri i København, som er beliggende i latinerkvarteret. I 2017 gennemgik hotellet et designeftersyn af det norske studie Anemone Wille Våge, og nu har interiøret en blød, glamourøs dybde, der bringer nyt liv til den historiske arkitektur.

 

2:  Hotel Astoria i St. Petersborg – A Rocco Forte Hotel

 

Hotel Astoria, som er beliggende i St. Petersborg i Rusland, fik tildelt en flot 2. plads med en særlig god grund. Det er til dags dato det hotel, som stemmer bedst overens med den gamle verdens charme, der er at finde i St. Petersborg. På dette hotel vil du opleve en fejlfri service, og den lækre mad vil tage dig med storm.

 

3:  The Dylan i Amsterdam

 

På 3. pladsen ligger The Dylan Hotel i Amsterdam og er dermed ét af de bedste hoteller i det nordlige Europa. Dette hotel er ideelt for den mere diskrete rejsende, der stadig ønsker at opholde sig i centrum af byen. Hotellet byder på en Michelinrestaurant med navnet Vinkeles, der tilbyder gastronomiske franske retter.

 

4:  Kimpton De Witt Hotel i Amsterdam

 

Amsterdam lægger navn til mange af de bedste hoteller, og det er ikke uden undtagelse, at Kimpton De Witt Hotel også ligger i byen. Det er det første Kimpton hotel i Europa, og lokationen er én af de bedste i Amsterdam – kun en lille gåtur fra Central Station.

 

Hotel Astoria i St. Petersborg

 

5:  Hotel de Rome i Berlin – A Rocco Forte Hotel

 

Hvis du skal besøge hotellet, der rangerer nr. 5, skal du en tur til Berlin. Det er en nyklassicistisk bank fra det 19. århundrede, der huser den 5-stjernede ejendom i Østberlin. Hvis du trænger til at blive forkælet, kan du booke en high-end suite, som inkluderer limousinekørsel, personlig concierge service, bagageudpakning og nedpakning, presning af beklædningsgenstande og in-house film.

 

6:  NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky i Amsterdam

 

Det 5-stjernede NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky ligger på Amsterdams centrale torv med udsigt over det kongelige palads. Hvis du har interesse i at besøge nogle af byens fineste butikker med kun en kort gåtur til byens mange turistattraktioner, så er det, hotellet du skal overveje at opholde dig på.

 

7:  Conservatorium Hotellet i Amsterdam

 

Dette hotel skiller sig ud, fordi det er det første hollandske hotel, der er tildelt en Green Globe-certificering, og hvis du besøger hotellet, vil du opleve, at de går meget op i bæredygtighed. De har alt lige fra økologisk certificerede spaprodukter til en restaurant, der udelukkende serverer mad lavet på økologiske råvarer.

 

8:  Hotel Amigo i Bruxelles – A Rocco Forte Hotel

 

Du kan også tage en tur til Bruxelles og opleve en rejse tilbage i tiden. Rundt om hjørnet fra Grand Place, finder du en bygning, der er mere end 500 år gammel. Den gamle bygning huser Hotel Amigo, og lobbyen er belagt med brosten tilbage fra år 620. Dog vil du også kunne opleve et mere moderne design på værelserne, og du vil opleve et gennemgående belgisk udtryk på hele hotellet.

 

9:  At Six i Stockholm

 

Længere nord på, i Sverige, finder du At Six. Her mødes moderne kunst, gastronomi og design for at skabe et moderne luksushotel i det centrale Stockholm. På hotellet er der mulighed for nogle kulinariske oplevelser på restauranten, bistroen og de to barer.

 

10:  Hotel SP34 i København

 

Vi slutter af med at tage til København igen, hvor du finder det 10. bedste hotel på listen. Dette sted er perfekt til aktive rejsende, der ønsker lækre nordiske omgivelser med et afsæt af smitsom energi. Fordelene er mange ved hotellet, heriblandt en tagterrasse, en privat biograf, gratis koncerter og DJs fredag aften.

Læs også om top 10 oplevelser i København her:

 

Bedste hoteller i det nordlige Europa

 

Her er de 15 resterende hoteller på listen fra Condé Nast Traveler:

 

 • 11: Sofitel Legend The Grand Amsterdam (Amsterdam)
 • 12: Britannia Hotel (Trondheim)
 • 13: The Charles Hotel, A Rocco Forte Hotel (München)
 • 14: Raffles Europejski  (Warsawa)
 • 15: NH Amsterdam Barbizon Palace (Amsterdam)
 • 16: Hotel Diplomat (Stockholm)
 • 17: Hotel Bristol, a Luxury Collection Hotel (Warsawa)
 • 18: Hotel Herman K (København)
 • 19: 62°NORD – Hotel Brosundet and Storfjord Hotel (Ålesund)
 • 20: Hotel Rangá (Hella på Island)
 • 21: Hotel Danmark (København)
 • 22: Pulitzer Amsterdam (Amsterdam)
 • 23: Hotel Ottilia (København)
 • 24: Andaz Amsterdam Prinsengracht (Amsterdam)
 • 25: Hotel Okura Amsterdam (Amsterdam)