Sommeren er over os, og vi drømmer om lange eftermiddage på nogle af verdens allerbedste beach clubs, strandbarer og -hoteller.

Læs om de steder rundt omkring i verden, der har fanget vores opmærksomhed – lige fra Ibiza til Bali. Her kan du nyde livet med en drink i hånden og god musik – midt på stranden.

 

Atzaró Beach, Ibiza, Spanien

Det er den uimodståelige ånd fra 1970’erne, der er blevet vævet ind i renoveringen af ​​Atzaró Beach. Her vil du opleve en rustik, afslappet æstetik, der blandes med det omgivende miljø. Halmparasollerne skygger over træbordene, svingende bambussæder kontrasterer med påfuglestole, og en mint-duft fra den eukalyptusbeklædte pergola bredes af brisen.

Menuen står bl.a. på paellaer, rejer-carpaccio og Buddha-skåle – maden er lige så dejlig som udsigten, og supersize daybeds fører ned mod det gyldne sand. Atzaró Beach er ikke beliggende på øens smukkeste bugt, men du er garanteret en god oplevelse på stedet.

 

Gitano Strand, Tulum, Mexico

Beliggende i det beskyttede Maya-ruinbesatte Parque Nacional ligger Gitano på en privat bugt med en uberørt strand af hvidt sand, der bliver mødt med turkisblåt vand. På stranden finder du minimalistiske sort-hvide stribede tipis, der beskytter liggestolene fra den brændende eftermiddagssol.

Her kan du f.eks. nyde cocktails med brændt ananas og lime. Lokale fiskere afleverer dagens fangst, der skal bruges til tacos med kål og koriander – retter som citron quinoa tabbouleh og en forfriskende feta- og vandmelonsalat antyder kokkens fortid. Det er et overraskende afslappet skjulested, hvor du møder sigøjner-disco-ånden på stranden.

 

Beach clubs

La Reservere En La Plage

 

La Reservere En La Plage, Ramatuelle, Frankrig

Midt i et virvar af orange-hvide stribede hynder, lærredsstole, lange borde og en stråtækt hytte er stemningen uhøjtidelig. Endnu bedre er maden fra kokken på La Réserve Ramatuelle‘s restaurant med to Michelin-stjerner.

Menuen står bl.a. på fisketartar, stegt blæksprutte og fyldte courgetteblomster – maden er lige så legende elegant som de sort-hvide panda-marmorbadeværelser. Efter afslapning på solsengen finder de fleste besøgende tilbage til baren, hvor den sene eftermiddag bliver nydt med rosé i hånden mens lystbådene sejler forbi.

 

Yamba, Lissabon, Portugal

Selvom der kun er 20 minutters kørsel over Lissabons Golden Gate-lignende bro til dets mørke klitter og bløde bølgebrud, har Caparica-stranden været noget af en hemmelighed. Det parisisk drevne Yamba, der betyder ‘at begynde’ udløste en åbenbaring, da stedet åbnede sidste sommer.

Selvom det ikke er den første strandklub på Caparicas, er det klart den sjoveste. Oplev alt lige fra yoga en tidlig morgen til fester med barfodet borddans, DJs, Carioca Carnival bands og afrikanske trommeslagere.

 

Scorpios, Mykonos, Grækenland

Scorpios er stedet, hvor du kan nyde avocado tzatziki, røget auberginer og røgede rejer med chili og koriander. Det er stedet, hvis du vil opleve musik, mystik, dansere og DJs, der leder solnedgangsritualerne. Her skabes de euforiske sammenkomster og skal betragtes som de voksnes version af øens berygtede festscene.

 

Beach Clubs

Potato Head Beach Club

 

Potato Head Beach Club, Bali

Dette hotspot i Seminyak har været en publikumsmæssig glæde siden åbningen i 2010, men i 2020 skulle der alligevel ske forandringer. Klubben er nu udvidet som en del af Desa Potato Head, Sydøstasiens første kreative landsby, som åbnede sine døre i foråret og samler et hotel, restauranter og samarbejdsrum (et vinylbibliotek og et lydstudie) i en enorm brutalistisk gårdhave.

Selve strandklubben er næsten blevet dobbelt så stor med slanke sorte halmparaplyer og solsenge af teaktræ, der omkranser den perleblå pool. Balinesiske lydbilleder ledsager yoga-sessioner tidligt om morgenen eller traditionelle danseforestillinger i det tilstødende terrazzo-klædte amfiteater. Maden er god og hovedsagelig plantebaseret som f.eks. smoothie-bowls og veganske serveringer. På strandklubben finder du også en rooftop-bar på 4. sal.

 

Republiek Bloemendaal, Holland

Bloemendaal aan Zee er blevet ét af de mere eftertragtede hotspots. Mens den største by 6,5 kilometer væk er én af ​​de mest velhavende i Holland – med stråtækte villaer, børn der cykler til hockey, Volvo’er med golfkøller i bagagerummet osv. – er denne kystlinje en mere diskret af slagsen.

Den består af en sandstrækning og et par spisesteder. Republiek Bloemendaal har eksisteret her i årevis som en strandklub i sommersæsonen, men for nylig genåbnede stedet som en permanent pavillon efter en imponerende renovering – med store vinduer er der en enestående udsigt over Nordsøen.