Bari: En uforstyrret og autentisk by i Syditalien

Artiklen er skrevet i samarbejde med Billund Lufthavn.

 

Den syditalienske havneby Bari byder på smalle, stenbelagte gader og lyskalkede huse i blå, hvide og gule nuancer. Bari er alt det man leder efter, hvis det man ønsker, er det autentiske Syditalien uden en overflod af turister.

Syditalien er en populær feriedestination, som lokker med varmen, strandene og de gamle, historiske byer. Det betyder dog, at der i højsæsonen ofte er mange turister, som af god grund besøger nogle af Syditaliens mest populære byer.

Bari er dog helt som de kendte byer i Syditalien. Det er en gammel by med smalle gader, klassiske syditalienske huse, strande og høj gastronomi. Alligevel er havnebyen med sine ca. 300.000 indbyggere stadig et ubeskrevet blad for de fleste, når ferien til Italien skal bookes. Dét vil med al sandsynlighed undre dig, når du besøger byen – og med direkte flyafgange fra Billund Lufthavn, er det bare at komme afsted.

 

 

Bari – Porten til de syditalienske strande

Strand ved Bari i Syditalien
Foto: Billund Lufthavn

 

Efter en flyvetur på cirka to timer og 50 minutter lander du i Baris lufthavn – kun 8 kilometer fra byens centrum. Havnebyen går under navnet Porten til de syditalienske strande og det forstår man godt. Kyststrækningen fra Bari og videre sydpå ligger ud til Atlanterhavet og anses af mange for at være Italiens flotteste.

Måske var det en kombination af Baris smukke kyster og frodige landskab, som gjorde at antikkens grækere som de første, menes at have etableret sig i området. Byens lange historier viser sig i hvert fald i bybilledet. Arkitekturen byder på bygninger med mere end 1000 år på bagen og de smalle, stenbelagte gader gør en slentretur gennem byen, til den oplagte måde at starte ferien på i Bari.

 

Baris seværdigheder

Havnen i Bari
Foto: Billund Lufthavn

 

Når du er på byvandring i Baris smukke gader, kan du gå forbi byens 1000 år gamle katedral San Nicola. Du kan også tage ind og besøge nogle af byens museer, som ligger i kort gåafstand fra katedralen.

Hvis du er operaelsker, har Bari desuden et af Italiens toneangivende operascener. Teatret Petruzzelli opfører hvert år flere operaer, så chancen for at du kan få dig en ærkeitaliensk operaoplevelse er ret stor.

 

Bari byder på gastronomiske oplevelser

Udover varmen og de smukke, historiske byer, er landets mad og vin en af hovedårsagerne til at flere millioner mennesker hvert år besøger Italien.

Det er ingen undtagelse i Bari. Her kan man sætte tænderne i syditalienske retter og gastronomi, imens tjeneren hælder lokal vin i glasset. Havnebyens signaturretter spænder fra fisk og skaldyr til klassiske, syditalienske pastaretter.

Bari har et væld af restauranter og caféer, men man kan også vælge at gå efter en bordreservation ved restauranterne La Bul og Biancofiore, som begge nævnes i Michelin-guiden.

 

 

Brug Bari som stop i den videre rejse

Billede af den syditalienske by Bari
Foto: Billund Lufthavn

 

Bari er også oplagt at bruge som stop på en rejse rundt i Italien, eller som stop på en rundrejse i Sydeuropa.

Byen har færgeforbindelser til Albanien, Grækenland og Montenegro. Og fra Baris togstation kan man tage lyntoget til Rom. Derved kan man på kun fire timer være i Italiens hovedstad og fortsætte sin ferie her.

Lige meget om man rejser til Bari som feriedestination, eller som stop på en videre rejse, har Bari rigtig meget at byde på. Og det er næsten sikkert, at man kan nyde byen uden at blive forstyrret af for mange turister.

 

Læs mere om Bari og bestil direkte flybilletter tur/retur fra Billund Lufthavn lige her.

 

Fakta om Bari

Sprog: Italiensk

Valuta: Euro

Flyvetid fra BLL: 2 t. 50 min.

Lufthavn til centrum: 8 km.

Prisniveau: Middel

Rejsetilbud

I samme kategori

Kirsebærtræerne
Forår i Europa
interrail
Romantiske hoteller i verden

Mest læste

troldejagt i Danmark
Ferie med børn
Verdens største byer
Togrejse

Forsiden netop nu

Kirsebærtræerne
Forår i Europa
Dansk gastronomi
interrail
Romantiske hoteller i verden
Caribien
Grønland
Solorejsens opvågning

Mest læste

Danmark

Dansk gastronomi
Naturoplevelser i Danmark
Outdoorshow
Dansk Golfshow

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus

Rejsetilbud

belgium-3590656_640
Naturoplevelser i Danmark
Skotlands højdepunkter
Backpackerdestinationer
khiva-198684_640
dykke med hajer
Påskerejser

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)