Harzen

Balkans højdepunkter: Et mosaik af 6 lande

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Viktors Farmor

 

Balkan er en halvø i den sydøstlige del af Europa, som i mange år var præget af konflikter og krig. Men nu hvor freden har lagt sig over den usædvanlige region, har flere og flere turister fået øjnene op for landendes smukke seværdigheder og interessante områder. Tag med Viktors Farmor til Balkans højdepunkter: 6 lande på 12 dage og oplev en storslået rejse, der konstant gemmer på nye skønne syn i varme middelhavsfarver. Vi har herunder fremhævet blot 3 af de 6 skønne lande som turen byder på.

 

Albanien: Opdag landets mange skjulte skatte, Tirana og Berat

Balkans højdepunkter: Berat

Albanien var engang et lukket land, men efter kommunismens fald strømmer turisterne til for at få et glimt af landets skønhed og befolkningens store gæstfrihed. Med Viktors Farmor kommer du et smut forbi to af Balkans højdepunkter: den livlige hovedstad Tirana og en af landets smukkeste byer, Berat.

 

Bliv klogere på historien i hovedstaden Tirana

Tirana er en spændende by med ægte sydlandsk stemning, der har ændret sig drastisk siden tiden under Enver Hoxhas kommunisme. Besøg det nye museum Bunk Art, som hurtigt har markeret sig som en af favoritterne på listen over seværdigheder i byen.

Bunk Art er indrettet i en enorm, underjordisk bunker fra 1970’erne, som det daværende kommunistiske parti brugte som gemmested fra fjendens angreb. Når du er kommet igennem den lange mørke tunnel, vil du opleve Enver Hoxhas gamle kontor, en udstilling af det hemmelige politi og meget, meget mere. 

 

 

Promener som en vaskeægte albaner langs floden i Berat

Berat er kendt for sin osmanniske byggestil i den gamle bydel. Dens meget smalle gader ligger på den maleriske bjergside op mod citedellet. Bydelen er sågar kommet på UNESCO’s verdensarvsliste. Dette er ikke til at tage fejl af. Når man står ved floden og kigger op mod den gamle by, forstå man virkelig, hvorfor Berat er kendt som ”byen med de 1000 vinduer”.

Udover de beundringsværdige osmanniske huse har Berat meget andet at byde på. Blandt andet fænomenet Giro. Giro, at promenere, er en tradition i Sydeuropa og er særligt udtalt i Berat. Man mødes på promenaden og slentrer langs floden, hilser og udveksler nyt. Tag din rejsemakker i hånden, absorber atmosfæren og oplev fænomenet på egen hånd. 

 

Nordmakedonien: Spændende kulturoplevelser i flot natur, Ohrid og Skojpe

Balkans højdepunkter: Statuer i Skojpe

Fra Berat går turen to timer videre og over en lille bjergkam. På den anden side venter dig Nordmakedonien og Ohrid-søen. Ohrid er en af de ældste byer på Balkan og er også på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Ohrid-søen er et fantisktisk syn, klar og ren og omringet af høje bjerge. Nogle steder kan man se over 20 meter ned og få et glimt af de 17 forskellige fiskearter søen huser.

Nordmakedonien er et lille land. Det tager derfor ikke mere end 3 timer at komme fra Ohrid-søen til hovedstaden, Skojpe. Byen blev ødelagt af et jordskælv i 1963 og bl.a. Danmark og USA var med til at hjælpe med genopbygningen. Den gamle tyrkiske bazar overlevede jordskælvet.

Rundvisningen tager udgangspunkt i netop dette interessante kvarter. Bevæger du dig over den gamle stenbro og hen til den nye del af Skojpe, bliver du mødt af utallige statuer og monumenter. Projektet, Skojpe 2014, har nemlig prydet byen mere end 40 monumenter. Herunder en af Balkans højdepunkter: en stor Triumfbue, der er med til at skabe national stemning.

 

 

Kroatien: Leg turist i Dubrovnik

Ved Adriaterhavet i Krotian ligger en af Balkans højdepunkter og mest besøgte: Dubrovnik. Også denne by har fået sin gamle bydel optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Byen, der var en selvstændig søfarts-by i middelalderen, er omkredset af en intakt bymur. Efter en rundvisning i den charmerende by, får du tid til at gå ud og udforske de spændende omgivelser på egen hånd. 

Den garvede Game Of Thrones-seer vil måske genkende nogle af stederne, da den populære tv-serie sæson efter sæson er vendt tilbage til byen, for at indspille scener, der skal forestille forskellige pladser i seriens fiktive hoevdstad ”King’s Landing”. 

Dubrovnik er som sagt et populært feriested for turister og der kan i højsæsonen godt være lidt trængt i gaderne. En god ide er derfor at kombinere by og strand, hvilket byen har gjort nemt for dig, da du kan finde mange strande i gåafstand.

Vil du ud og opleve et mekka af skøn natur, kultur og historie, herunder adskillige verdens kulturarv, alt sammen på 12 dage? Tag med Viktors Farmor til Balkan og sug den sydeuropæiske stemning til dig.

Læs mere om rejsen her

Harzen

Rejsetilbud

Spaophold på Kurhotel Skodsborg
Spaophold på Kurhotel Skodsborg
Se rejsetilbud
Langtidsrejse til Algarvekysten
Langtidsrejse til Algarvekysten
Se rejsetilbud
Oplev Amalfikysten
Rejse til Amalfikysten
Se rejsetilbud

I samme kategori

alicante
Italien
Harzen
Disneyland Paris

Mest læste

troldejagt i Danmark
alicante
Verdens mindste lande
Verdens største lande
USA

Forsiden netop nu

alicante
Halloweenoplevelser
Efterår i Danmark
Diskobugten
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Efterår i Danmark
Weekendophold
Hindsgavl slot

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark

Rejsetilbud

Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640
porto-343487_640
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)