Vind i håret og vand i sigte: 10 smukke bådferier fra hele verdenen

Én ting er at tage ud og udforske verdenen gående, en anden ting er at sidde på togrejsen og opleve udsigten gennem vinduet. Men forestil dig at nyde denne udsigt med lyden af havets brusende bølger i baggrunden, følelsen af frisk brise i håret og synet af smukke naturattraktioner og vilde dyr for næsen af dig. The Guardian har spurgt læserne efter deres favorit oplevelser med netop dette – vi har samlet de 10 bedste for dig, så læs med her for den ene smukke bådferie efter den anden, fra hele verdenen.

 

1. Vindertip: Aftenkrydstogt med aftensmad, Tokyo

Regnbuebroen i Tokyo

På lune sommeraftener i Tokyo kan det føles næsten ulideligt varmt. Et yakatabune-krydstogt om aftenen er perfekt til at fange brisen på vandet i Tokyo-bugten. Disse små, traditionelle både, omkranset af lanterner, har transporteret århundreder af turister til måne-kiggeri og fest.

Mens de flamboyante kokke smeder knive og hakker ingredienser til aftensmaden, svæver du forbi den oplyste Regnbuebro, Tokyo Tower og Sky-tree. Der spises ved lave borde og stemningen er munter og afslappet, hjulpet af blommevin og kølig aftenbrise.

 

2. På eventyr med højlandsbåden, Skotland

MV Sheerwater-turen fra Arisaig (11km syd for Mallaig på Skotlands vestkyst) til Small Isles er en rigtig godbid. Den kalder sig selv en færge, men det modsiger magien i den. Det er en lillebitte båd med en kyndig, venlig lokal skipper.

Selvom du afgår til tiden, ankommer du kun, når der ikke er mere interessant at se i havet. Hvaler, sæler, delfiner, fugleliv, der skal ikke mangle noget. Rejsen er eventyret på denne bådferie.

 

 

3. Bred viden om dyrelivet, Norfolk

Ross (guiden) ved så meget om dyrelivet og naturen, som han er ivrig efter at dele. Turen går fra Horsey Staithe og tager dig ud over Horsey Mere. Herfra går den ind i de smalle kanaler gennem rørene. Alt du kan se er siv, toppene af vindmøller og kirketårne.

Fuglelivet er varieret og frodigt. Ross får øje på dem, peger og gør det muligt for os at kigge i den rigtige retning, mens hejren kaster sig mod himlen. Eller kigge ind i sivene hvor de små fugle ligger i rede.

 

4. Bådferie til den Blå grotte, Malta

Bådferie til Maltas blå grotte

Fra den maleriske havn på Maltas sydkyst, sejler små både rundt om kysten på en 20-minutters tur til de syv huler, Maltas blå grotte består af. Klare solrige dage er hvor magien opstår – himlens blå reflekteres fra havbunden under hulerne og forvandler vandet til en strålende turkis.

På samme tid afspejles undervandsfloraens livlige farver i hulens vægge. Når du går fra borde, skal du gå op til landsbyen Iz-Zurrieq for en frokost med frisk fisk og havudsigt – Il Corsaro restaurant er anbefalingsværdig. 

 

 

5. San Juan-øerne, Washington, USA

San Juan-øerne i det nordvestlige Stillehav er en absolut fornøjelse og gjort endnu mere spektakulær af færgerejsen frem og tilbage mellem Anacortes og øerne, herunder den mest populære, Friday Harbor. På varme sommerdage, vil du se marsvin og ørne, mens færgen flyder mellem øerne. Måske vil du drømme om at bo i en af ​​de dejlige landsbyer spredt på hver ø, mens du glider forbi de smukke syn, hvilket alt sammen giver en virkelig mindeværdig bådtur. 

 

6. Træd i pedalerne, Amsterdam

Kanalen i Amsterdam

En læsers mest mindeværdige bådtur var en vandcykel i Amsterdam, lige efter han var blevet gift. Solen skinnede og udsigten over byen var utrolig, men den rigtige spænding kom, da de skulle under en bro med en tætpakket turbåd, der tudede bag dem, og en anden ventende på at komme igennem fra den anden side – læggene har aldrig haft sådan en træning! Ægteskabet overlevede og der er blevet grinet meget af det siden. Sidst men ikke mindst, var øllen, da de var tilbage på terra firma, en af ​​de bedste nogensinde.

 

7. Bådferie omringet af delfiner, Madeira

Se delfiner på bådferie i Madeira

Madeiras smukke hav gav en læser en af ​​de mest mindeværdige oplevelser i livet – omhyggelige med at vælge en etisk delfinoplevelse, gik de ombord på en traditionel madeiraansk båd og drog ud over det klare hav. Inden længe blev de omringet af en flok flaskenæsedelfiner, som begyndte at lege i bådens brænding og sprang ud foran. Båden stoppede og der var delfiner i alle retninger – kalve med deres mødre og unger der klovnede rundt. Du skulle have øjne i baghovedet for at kunne tage hele den fascinerende og rolige oplevelse ind. 

 

8. Svøm med stjernerne, Panama

Svømning med selvlysende plankton er det tætteste denne læser kommer på at være astronaut. Mens de rejste rundt i Mellemamerika på et snævert budget, besøgte de Bocas Del Toro, et område med strålende strande, holme og regnskov i Panama, efter at have hørt et rygte om, at du kunne ”svømme blandt stjernerne”. Efter mørkets frembrud satte de sejl væk fra ethvert kunstigt lys, ankom til en kulsort lagune og med snorkel hoppede de i, og vibrationerne lyste hele lagunen op som en galakse fuld af stjerner.

 

9. En ø i en sø på en ø i en sø, New Zealand

Wanaka på New Zealands sydø er et hipt lille feriested ved søen. Når du er der, kan du tage en 25-minutters bådtur til Mou Waho, en speciel lille rovdyrfri ø, et paradis for det indfødte dyreliv. Men det helt særlige er, at Mou Waho har sin egen sø – Arethusa Pool – med en holm indeni. Herfra kan du se tilbage til Wanaka og vestpå til sneklædte toppe – stående på en ø i en sø på en ø i en sø. En sejltur ind i et tankevækkende landskab. Der er ingen færger til dette værdifulde økoreservat; du skal med på en guidet tur.

 

10. Den perfekte bådferie i det nordøstlige Tyskland

Bådferie i Tyskland

I Schwerin ligger elegante, træbeklædte Pfaffenteich (padres dam) mellem togstationen og byens centrum. Her befinder Petermännchenfähre (lille Petermann-færge – opkaldt efter slottets husholdning) sig og byder på en fantastisk udsigt over katedralen for 2€. Herefter skal du tage over til det drømmeagtige slot (modelleret efter Château de Chambord), hvorfra færgens storebrødre afgår til ture til Schwerin-søen, Tysklands fjerdestørste sø.

Rejsetilbud

Rejsetilbud til Bornholm
Rejsetilbud til Bornholm
Se rejsetilbud
Himmerland
Oplev Himmerland & Limfjordens perler
Se rejsetilbud
960_Spanien_Andalusien_Guadix
På opdagelse i Andalusien
Se rejsetilbud

I samme kategori

Italien
Harzen
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Mest læste

troldejagt i Danmark
krydstogt rhinen
Italien
De største lufthavne i verden

Forsiden netop nu

Halloweenoplevelser
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Weekendophold
Hindsgavl slot
rejser efter baeredygtighed

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark

Rejsetilbud

porto-343487_640
Julemarkedsrejse
imgonline-com-ua-CompressToSize-DknBXQbqlP
imgonline-com-ua-convertv6H1m65qGtwx
Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)