Australiens bedste rejseoplevelser: Top 20 enestående oplevelser

Australien er et stort land, der spænder over otte klima- og tre tidszoner. Så hvor starter du i jagten på Australiens bedste rejseoplevelser? I skabelsen af deres nye bog, Lonely Planet’s Ultimate Australia Travel List, begyndte rejseguideudgiveren med at samle hvert højdepunkt i deres eksisterende bøger. Derfra indhentede de stemmer fra et panel af rejseeksperter og medlemmer af deres lokalsamfund.

Resultatet, “med hundredvis af afgivne stemmer og en smule matematisk alkymi, samt et skarpt øje med bæredygtighedspraksis”, er en ny bog med 500 oplevelser. De endte også med “én meget klar vinder”. Her er vinderen sammen med resten af ​​bogens Top 20-oplevelser.

 

1. Tab pusten i Ulurus majestæt og gravitet

Northern Territory/Anangu Country

Uluru

Den meget klare vinder af Australiens bedste rejseoplevelser er Uluru.

Landskabet i Uluru ændrer sig dramatisk med det skiftende lys og årstiderne. Om eftermiddagen fremstår Uluru som en okkerbrun farve, præget af mørke skygger. Når solen går ned, oplyser den klippen i poleret orange, derefter en række dybere og mørkere røde farver, før den forsvinder til kul. 

Uluru er et smukt, karismatisk sted. Dimensionerne er én ting: Den er 3,6km lang og rejser sig 348m fra det omgivende sand. Hvis det ikke er tilstrækkeligt imponerende, så husk dette: 2/3 af klippen ligger under sandet. Solnedgangsområderne er vidunderlige og formår virkelig at fange Ulurus enestående skønhed.

Du kan også komme tæt på ved at tage en af ​​de gåture, der omkranser basen. Der er mange muligheder, men de fleste kaster sig ud i i Uluru Base walk. Turen byder på huler, malerier, sandstensfolder og geologiske afskrabninger og indvier dig generelt i omfanget og detaljerne på dette bemærkelsesværdige sted.

 

2. Bliv konfronteret og inspireret af kunst på det ekstraordinære Mona

Tasmanien/Palawa Country

Unægteligt excentrisk har Museum of Old and New Art (næsten universelt kendt som Mona) ført Hobart videre til verdens kulturelle scene. Mona åbnede i 2011 og har til huse i en Nonda Katsalidis-designet tre-etagers bunker. Museet er gravet ned i trias-sandstenen på en halvø, der stikker ud i Derwent-floden. 

Mona er et udstillingsvindue for grundlæggeren og ejeren David Walshs bemærkelsesværdige samling af gammel, moderne og samtidskunst, som er løst kurateret under temaerne sex og død.

Alle kulturelle veje fører til Mona i januar (for Mona Fofa eller Mofo forkortet) og juni (for Dark Mofo) til Tasmaniens største moderne musikfestival.

 

 

3. Bliv fascineret af Great Barrier Reef

Queensland/Aboriginal og Torres Strait Islander havland

Great Barrier Reef er selvfølgelig at finde på listen over Australiens bedste rejseoplevelser. Ikke kun er det verdens største levende organisme – det er synligt fra det ydre rum, og det er også et af planetens mest dyrebare økosystemer. 

Hjem til mere end 600 hårde og bløde koralarter og en farverig række andre havdyr, fra små nøgensnegle (havsnegle) til enorme djævlerokker, har dette verdensarvslistede område også kulturel betydning for mere end 70 lokale indfødte grupper. Deres forbindelser til revet går omkring 60.000 år tilbage.

 

4. Find frihed på Great Ocean Road

Victoria/Gadubanud og Girai wurrung Country

Australiens bedste rejseoplevelser

Great Ocean Road er ikke blot blandt Australiens bedste rejseoplevelser, men en af ​​verdens bucket-list køreture. Ruten omfatter en 243km stor blockbuster af betagende kystudsigter, nostalgiske feriebyer og bølgende mejerigårde. 

Hele køreturen kan tackles som en lang dagstur fra Melbourne. Det anbefales dog at bruge mindst et par dage på at ride på bølger og heste på Fairhaven Beach, spise friske krebs på Apollo Bay Fishermen’s Co-op og snuse rundt på tidsforvrængede steder som Cape Otway Lightstation.

Hvis du har lyst til en flerdages vandring, skal du droppe hjulene helt og tage den 104 km lange gåtur i Great Ocean – den mest intime måde at opleve denne sagnomspundne strækning.

 

5. Gå langs Australiens højeste havklipper på Three Capes-banen

Tasmanien/Palawa Country

Enhver liste over Australiens bedste rejseoplevelser og episke australske bushwalks er bundet til at indeholde Three Capes-banen. Denne fire-dages 48km lange vandring går gennem en velholdt sti langs de høje havklipper i Tasman nationalpark.

Ruten forbinder bugten med Cape Raoul, Cape Pillar og Cape Hauy, før den slutter på Fortescue Bays sandede kyster. Landskabet omfatter eukalyptuskove, kysthede og havudsigt, så langt øjet rækker.

Indkvartering er i rangerovervågede lejre med arkitekttegnede hytter, der er næsten lige så flotte som det iøjnefaldende kystlandskab.

 

6. Udforsk de underlige og vidunderlige klippeformationer i Bungle Bungles

Vestaustralien/Jaru og Gidja Country

Bungle Bungles

De bizarre, gamle bikubekupler i Purnululu-nationalparken, der er opført på verdensarvslisten, vil tage pusten fra dig. Disse fjerntliggende klippeområder, der i daglig tale er kendt som Bungle Bungles, er det fineste eksempel på keglekarst-sandsten overalt i verden. 

De karakteristiske afrundede klippetårne ​​er lavet af sandsten og konglomerater støbt af nedbør gennem millioner af år. Parken er rig på fauna og flora, gåturene fører dig gennem skyggefulde palmekløfter og solnedgangene her er sublime. 

 

7. Nyd den ultimative regnskovsoplevelse i Daintree nationalpark

Queensland/Kuku Yalanji Country

Den ældste tropiske regnskov på planeten, Daintree Rainforest, som er opført på verdensarvslisten, er som en rigtig Jurassic Park. Komplet med levende dinosaurer, fra kasuarer til krokodiller.

Syd for Daintree-floden er den indfødte Mossman Gorge den mest tilgængelige af parkens to sektioner. Her forbindes en forhøjet strandpromenade til et naturskønt 2,4km regnskovskredsløb. 

Nogle siger, at du ikke har været i Daintree, før du har besøgt Cape Tribulation-delen af ​​parken nord for Daintree-floden, hvor regnskov møder Great Barrier Reef. Tillad flere dage at opsuge denne frodige vildmark, spækket med regnskovspromenader og idylliske svømmehuller.

 

8. Sæt sejl mod Kangaroo Islands vildmark og dyreliv

South Australia/Kartan Country

Australiens bedste rejseoplevelser

Kangaroo Island (KI) blev brændt i Australiens “Black Summer” 2019-20, men er stadig en veritabel zoologisk have af sæler, fugle, delfiner, echidnas og kænguruer. Ø-produkter (vin, skaldyr, gin, øl), surfstrande og de skøre klippeformationer i Flinders Chase nationalpark er også højdepunkter.

I disse dage er KI landligt tempofyldt med en spredning af afslappede byer. Det er den slags steder hvor børn cykler til skole, og landmænd annoncerer efter koner på opslagstavler. 

Den fremragende fem-dages, 64 km kystnære Kangaroo Island Wilderness-sti blev hærget af brandene, men genopbygning af stien er i gang!

 

9. Beundr Mælkevejen i Warrumbungle Dark Sky Park

New South Wales/Kamilaroi Country

Nattehimlen omfavner dig hver nat i Warrumbungle nationalpark, Australiens første og eneste Dark Sky Park. Den 233kvm store park er blevet internationalt anerkendt for sin fantastiske udsigt over stjernerne på grund af dens højde, lave luftfugtighed og nøje overvågede lysforurening.

Med fire observatorier at vælge imellem kan du stirre på stjerner langt ud på natten. Siding Springs Observatory er hjemsted for det største optiske teleskop i Australien. Med et spejl, der måler 3,9m, er Anglo Australia-teleskopet i stand til at se kvasarer op til 12 milliarder lysår væk.

Warrumbungles har stadig masser at byde på, når solen står op. Ivrige bushwalkers vil helt sikkert nyde det barske vulkanske landskab. Med over 190 fuglearter registreret i parken, bør fuglekiggere være sikre på at holde øje med emuer, kilehaleørne og den sydlige bogugle.

 

10. Lys din tid op i Sydney på Vivid-festivalen

New South Wales/Gadigal Country

Vivid festival

Under Vivid Sydney projiceres videokunst og massive billeder videre til Sydneys ikoniske arkitektur. Sejlene fra operahuset, buerne på Harbour Bridge og sandstensbygningerne i Rocks forvandles i lærreder til en glitrende collage af spotlights, laserstråler og elektrificeret skyhøj street art.

Rejs på havnen om natten på Manly Ferry for at få strålende udsigt, eller deltag på en chartret bådtur for at nyde det bedste fra det glødende skue. Ud over belysningen er musik også en fantastisk del af Vivid-oplevelsen. Fra store internationale kunstnere til mere intime optrædener, fra det bedste af Australiens nye talenter.

 

 

De resterende 10 af Australiens bedste rejseoplevelser på top-20 listen rangeres således:

  • 11. Far vild på fastlandet Australiens sydligste punkt, Wilsons Prom
  • 12. Oplev dyrelivet og de indfødtes historie i Kakadu
  • 13. Bliv betaget af hvidt sand og krystallinsk vand ved Wineglass Bay
  • 14. En episk vandretur i Victoria’s Garden of Eden
  • 15. Løft din Sydney-oplevelse på Bondi til Coogee klippetoppen
  • 16. Fordyb dig i Kata Tjutas bemærkelsesværdige ørkenklipper
  • 17. Bliv klogere på historien med Rever Port Campbell nationalparks apostle
  • 18. Foren den afslappede pragt på Rottnest Island med dens grufulde fortid
  • 19. Fang Manly Ferry over en af ​​verdens største havne
  • 20. Dyk ned i Queenslands Museum of Underwater Art

Rejsetilbud

Lifeguard hut in South Beach, Miami
Donau
Cykelkrydstogt på Donau
Se rejsetilbud
Langtidsrejse til Tenerife
Lækker langtidsrejse til Tenerife
Se rejsetilbud

I samme kategori

Togo, Pelle Hvenegaard
All-inclusive resorts
Lokale unge i landsbyen Kfar Kama, Israel
hotel dubai

Mest læste

Togo, Pelle Hvenegaard
troldejagt i Danmark
Ferie med børn
Togrejse

Forsiden netop nu

Togo, Pelle Hvenegaard
All-inclusive resorts
photographer-g4ab2a9fc9_640
Weekendophold i Randers
populære rejsemål i 2023
Lokale unge i landsbyen Kfar Kama, Israel
hotel dubai
Togrejser for 2023

Mest læste

Danmark

Weekendophold i Randers
Kroophold
Juleophold
julemarked i tivoli

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Zillertal
Solnedgang på Mallorca
Stranden i Tel Aviv
zakynthos-1281685_640
Vorarlberg
Australiens bedste rejseoplevelser
Ferie for Alle

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)