Denne artikel er skrevet i samarbejde med Escapeaway.

 

Har du også svært ved at vælge, præcis hvor rejsen skal gå hen i Italien? Så læs med her, hvor vi har samlet vores bedste anbefalinger til Italien.

 

Italienske småbyer: Top 3

Lige meget hvor man tager hen i Italien, så finder man noget særligt. Men vi har alligevel nogle favoritter blandt alle de små italienske småbyer. Det er steder, hvor du kan tage dig selv i at trisse rundt og lege indfødt, selvom du bare er turist. Dét kan du gøre i disse nedenstående 3 byer, som tager imod velkendte som fremmede med åbne arme.

 

Agnone, Molise

Værtsskabet i Agnone er så oprigtigt og ægte, at det næsten gør ondt at forlade dem. Byen er desuden så ærkeitaliensk, at den burde være med i en film. Den er i hvert fald scenen i vores italienske dagsdrøm, hvor vi som gamle bosætter os dér på toppen af en bjergryg midt i Molises grønne frodige hjerte.

 

Atrani, Amalfikysten

Amalfikysten er velkendt, overrendt og elsket af så mange, men der findes faktisk en helt utrolig og lokal perle kaldet Atrani. Her hilser de lokale på dig, som var du indfødt – også selvom du blot bor her en uge. Det kalder vi åbenhjertigt. Og at den så samtidig er utrolig skøn og charmerende, det fordobler bare lysten til at leje en lejlighed og bosætte sig i Atrani.

 

Pitigliano og Sorano, Toscana

Her i det sydlige Toscana får du så feriehatten passer. PitiglianoSorano og minibyen Sovana er perler på en skovklædt, tufstensvævet snor, hvor alt spiller sammen og skaber merværdi. En ferie til dette område kan umuligt slå fejl, og vi skal herned igen og igen og igen og igen! Bare læs Escapeaways beskrivelse af Pitigliano – der er alt, hvad du kan begære og mere til.

 

anbefalinger til Italien

Sardinien

 

Underjordiske opdagelser: Grotternes Top 3

Vi er så fascinerede af de fantastiske naturskabte grotter, som du finder i Sydeuropa – herunder i Italien. Hvis du drømmer om at opleve disse naturfænomener, så er det én af disse 3 nedenstående steder, som du ikke må gå glip af.

 

Grotte di Frasassi i Marche

Grotterne er bestemt besøget værd, hvis man bor enten her i regionen Marche eller i naboregionerne Emilia-Romagna, Toscana og Umbrien.
De er dejligt svalende på en varm sommerdag – og utroligt smukke.

 

La Grotta di Ispinigoli på Sardinien

Grotten ligger i Dorgali kommune. Man kommer frem i bil nemmest ved at køre ad SS125, eller gennem Littu Passet. GPS koordinater: 40°19’6.89″ N – 09°36’20.74″ E
Her er umådeligt smukt, men man skal være lidt trænet og i rimelig fysisk form for at komme ind og opleve den 38 m. høje stalaktit, der er grottens højdepunkt.

 

Predappio i Emilia-Romagna

Predappio er Mussolinis fødeby og her finder du også hans underjordiske mausoleum. I Predappio findes en kuriositet, som vil bestå for vores indre øje som en stor oplevelse på en meeeget varm juli eftermiddag: I byens ringmur kan man se havfossiler fra dengang havet nåede helt ind til Predappio. Og det er et stykke vej trods alt. Vi er her lige på kanten til bjergene midt i Italien i regionen Emilia-Romagna, og ca. 1,5 time i bil fra hvor Adriaterhavskysten er i dag!

Brug gerne dagen og udflugten til også at besøge regionen Romagnas smukke bagland med middelalderborge og små hyggelige landsbyer med udsøgt madkultur.

 

anbefalinger til Italien

Cinque Terre

 

Naturlandskaber i Italien: Top 3

Cinque Terre

Der skal blot 3 elementer til at skabe Italiens smukkeste landskab: Middelhavet, dramatiske bakkedrag beklædt med skov og vin, og endelig 5 små indbydende fiskerlejer, der klynger sig til bjergskråningerne.

Prosecco vindistrikt

Af alle vinlandskaber må de famøse boblers hjemland i Veneto være det smukkeste. Keglelandskabet her midt mellem Venedig og Dolomitterne er enestående.

De Æoliske Øer

7 eksotiske småøer af vulkansk oprindelse rejser sig op fra Middelhavet lige nord for Sicilien. Kan det virkelig passe, at vi har noget så særpræget i Europa? Det er et helt unikt sted, som du bør lægge vejen forbi på din rejse til Italien.