Vorarlberg: Alpine opdagelser i det østrigske landskab

Snoede bjerge, dugfriske springvand og mosbeklædte dale. Det østrigske område Vorarlberg er en alpin perle. 

Vorarlberg ligger i den vestlige del af Østrig. Området grænser op til Tyskland, Schweiz og Liechtenstein. Den lille stat imponerer på mange måder; blandt andet med sin storslåede natur, kulinariske madoplevelser og smukke arkitektur – alt sammen perfekt til en aktiv og anderledes sommerferie for hele familien. 

 

 

Et unikt og storslået landskab

Vorarlberg imponerer med sin usædvanligt smukke landskabssammensætning og den store mangfoldighed af landskaber. Fra Bodensøens middelhavslignende kyster tager køreturen til den anden ende af landet en god time. Naturen i Vorarlberg byder både på floddale, heder, skove, enge og små bjergsøer. 

I den sydlige og østlige del af landet ligger bjergkæder som Arlberg, Silvretta og Rätikon med bjerge og gletsjere, der er op til 3.000 meter høje. Nogle bjerge er der adgang til via svævebaner. 

Et andet kendetegn ved området er hvad de lokale landmænd kalder for ‘trefaset alpint landbrug’. Efter vinteren flytter landmændene deres køer fra dalens græsgange til de højere beliggende “Vorsäße”, i højsommeren til de høje alper, og om efteråret vender de tilbage til dalen med en mellemlanding på “Vorsäße”. Denne form for landbrug tager hensyn til og beskytter naturen. 

Vandrestierne og mountainbikeruterne er skiltet i henhold til et standardiseret system. De fleste steder i bjergområderne og også nogle hoteller tilbyder guidede vandreture. Initiativet “Respekter dine grænser” er rettet mod alle, der er ude i den følsomme bjergnatur. I natur- og dyrebeskyttelsens ånd minder den folk om, at de skal holde sig på de udpegede stier og behandle naturen med omtanke. Dette omfatter også at tage affald osv. med dig.

Herunder får du vores tips til mange alpine oplevelser i Vorarlberg. 

1. Klatring i Vorarlberg

Vorarlberg
Golm Silvretta Lünersee Tourismus GmbH / Stefan Kothner

 

Sveden drypper og hjertet banker, mens du step for step klatrer højere og højere op ad stenvæggen. 

I Vorarlberg finder du over 33 officielle parker, der er efterspurgt i det regionale Bregenzerwald, Bodensee-Vorarlberg, Montafon og Lech Zürs am Arlberg. Desuden er sikkerheden i top – og du klatrer altid med liner og andet testet sikkerhedsudstyr. 

 

2. Bjergbestigning

Vorarlberg
Tourismus GmbH, Schruns – Dietmar Walser

 

Forestil dig at stå på toppen af Piz Buin. Et 3312 meter højt bjerg, der tager omkring fire timer at bestige. Vorarlberg har gode faciliteter for bjergbestigning, og flere at bjergene i området har veletablerede, anlagte ruter. 

For mere information kan du blandt andet besøge Bergschule kleinwalsertal, Bergaufbergab, Bergführer Montafon Alpine School eller Bergführer Vorarlberg. 

Læs mere her

 

 

3. Stand up paddle

Vorarlberg-Tourismus_Rupert-Muehlbacher
Vorarlberg-Tourismus_Rupert-Muehlbacher

 

Bodensøen er et ideelt sted for begyndere at prøve Stand up paddle. Besøg “Ländle SUP”-skolen i Kaiserstrand i Lochau og lej det nødvendige udstyr. Her tilbydes også en bred vifte af kurser og ture med certificerede SUP-instruktører.

En bred vifte af aktiviteter tilbydes ved Bodensøen, herunder SUP solopgangs- eller solnedgangsture samt SUP fuldmåneture. Et højdepunkt er fx den guidede SUP-tur på Alter Rhein, som fører gennem den urskovsagtige vegetation i naturreservatet Rheindeltaet.

Surfmax surfeskolen i Hard ved Bodensøen tilbyder desuden SUP-Yoga, hvor yogaøvelser udføres både på land og på SUP-paddleboardet.

Læs mere her

 

4. Fisketure i Vorarlberg

Bregenzerwald-Tourismus_Michael-Namberger
Bregenzerwald-Tourismus_Michael-Namberger

 

Vorarlberg er et lystfiskerparadis! Og for passionerede lystfiskere er Bregenzerwalds smukke flodlandskaber og bæredygtige fiskeområder de ideelle steder at fluefiske. Det er muligt fx at tage på et hotelophold, hvor et halvdags introduktionskursus er inkluderet samt fiskekort til de smukkeste fiskeområder ved floderne Bregenzerache og Subersach og et Bregenzerwald-gæstekort.

I det fantastiske bjerglandskab ved Lech-flodens udspring kan du fiske (med fisketilladelse) ved søerne Spullersee og Formarinsee, Lechbach-åen og fiskedammen i Zug.

Du kan også lægge vejen forbi Ewald Meyer fra Bergkristall B&B i Brand i Brandnertal-dalen. Han er en entusiastisk fluefisker, og han og hans team tilbyder forskellige kurser lige fra en ‘testerdag’ til flerdagskurser.

Rejsetilbud

Rejse til Gardasøen
Langtidsrejse til Algarvekysten
Donau

I samme kategori

Hohe Salve
Hohe Salve
hohe salve
Salzburg

Mest læste

troldejagt i Danmark
Salzburg
Verdens største byer
De største lufthavne i verden

Forsiden netop nu

sommer harzen
Hohe Salve
ferie i Gøteborg
ø-ferier
Magiske destinationer i London
Hohe Salve
Weissenhaeuser Strand
byer uden tursiter

Mest læste

Danmark

Danmark
Aktiv ferie
Kirsebærtræer
Dansk gastronomi

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

Aktiv ferie
Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge

Rejsetilbud

Japan
strandresort
Sejltur i Grønland
Flyrejsen
Weissenhaeuser Strand
Flyvemaskine
Havila

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)