Alhambra (også kaldt Det Røde Slot) er en borg, som ligger på Sabikah-plateatuet sydøst for Granada i Andalusien, Spanien. Slottet er bygget af maurerne mellem 1248 og 1354. Siden 1948 har slottet været på UNESCOs Verdensarvsliste og er uden tvivl Spaniens største turistattraktion. Borganlægget af cirka 740 meter langt og 220 meter bredt.

I denne artikel vil vi komme med tips til dit dagsbesøg på Alhambra – og tro os når vi siger, at det ikke kan gøres kortere end på en dagstur.

 

Alhambras eventyrlige rammer

Alhambra, Granada, Andalusien – dette er stednavne i verden, som fremkalder en følelse af magi og eventyr. Præcis sådan et sted er Alhambra-paladset i Spanien med sikkerhed også. Alhambra-paladset er den mest besøgte turistattraktion i hele Spanien og tiltrækker millioner af besøgende om året.

På trods af den store stime af turister som strømmer til dette smukke palads, kan det godt være lidt kompliceret at besøge paladset. Fortvivl endelig ikke hvis det kan være lidt uoverskueligt, når du prøver at planlægge turen hjemmefra. Læs blot med her og få det fulde overblik så du er klar til en fantastisk dag ved Alhambra-paladset.

 

Alhambra

 

Sådan besøger du Alhambra

Alhambra er ikke en enkeltstående bygning. Det er snarere et kompleks af bygninger, som du vandrer rundt i gennem 3 eller 4 timer. Der er flere segmenter til komplekset: Nasrid-paladserne, som muligvis er den bedste del af et besøg i Alhambra. Og så er der Alcazaba, en fæstning, der tilbyder en spektakulær udsigt over Granada nedenfor. Der er også Generalife, som omfatter flotte haver og et mindre palads.

Du kan indtage Alhambra-komplekset ved enten hovedindgangen eller gennem Retfærdighedens Port. Hvis du vælger at komme ind gennem hovedindgangen, er det fornuftigt at besøge Generalife først og derefter Nasrid-paladserne og Alcazaba. Hvis du går ind gennem Retfærdighedens Port, giver den modsatte rute mest mening.

Hvert af de 3 sektioner kræves der billet til. Du skal vise din billet 3 forskellige gange under dit besøg. Dette sker, mens du bevæger dig mellem forskellige sektioner af Alhambra-paladskomplekset. Du kan besøge Alcazaba og Generalife, når som helst under dit besøg i komplekset, men du kan kun besøge Nasrid-paladset i din reserverede tid (hvordan du reserverer tid, kommer vi ind på senere). Derudover vil de anbefale, at du printer det officielle engelske kort over Alhambra ud, og at du har det med på rundturen.

 

Planlæg besøget i god tid

Der er et begrænset antal af gæster, som kan besøge stedet om dagen – præcist 6.000 personer. Det begrænser antallet af besøgende i Nasrid-paladset til cirka 300 pr. halve time. Selvom det kan lyde af meget, så bliver disse billetter booket meget hurtigt. Hvis du har til hensigt at besøge Alhambra i højsæsonen (sommeren!), er det ikke helt ualmindeligt at skulle booke billetter op til 90 dage i forvejen.

 

 

Sådan køber du dine billetter

Du har mulighed for at købe dine billetter via det officielle Alhambra-websted, selvom disse sælges meget hurtigt og kun er tilgængelige op til 90 dage før dit besøg. Hvis du har købt billetter via det officielle websted, kan du printe dem derhjemme.

Tips til dit besøg

  • Brug fornuftige sko. Du kommer til at skulle gå langt, nok mellem 3-4 timer.
  • Medbring solcreme. Sydspanien er varmt og solrigt, og det er uoverskueligt, hvis du bliver solbrændt, mens du udforsker Alhambra.
  • For at komme til Alhambra skal du enten tage én af minibusserne fra Plaza Nueva eller gå. Det er klogt at undersøge afgangene, inden du tager hjemmefra, hvis du ikke ønsker at gå.
  • Hvis det er muligt, anbefales det at besøge Nasrid-paladserne under dagens første reservation og derefter arbejde dig igennem resten af komplekset.
  • Det er muligt at købe mad og drikke på stedet, men der er ikke særlig mange madsteder. Derfor kan det anbefales at tage snacks og vand med hjemmefra.
  • Klapvogne kan medbringes på Alhambra-grunden men ikke ind i Nasrid-paladset og Generalife, så det kan være klogt at medbringe en bæresele til små børn.
  • Selfiesticks, kamerablink og stativer er forbudt i dele af Alhambra.

 

Alhambra

 

Hvilken tid på året er det bedst at besøge Alhambra?

Den bedste tid på året at besøge stedet er i det tidlige efterår og det sene forår på grund af mildere vejr, begrænset nedbør og mindre folkemængder i forhold til sommeren. Når det er sagt, er Granada ganske behageligt hele året, hvilket gør Alhambra til en fantastisk destination året rundt.

Klimamæssigt er sommeren varm og tør, og vintrene er kølige men sjældent kolde. April og november er de mest regnfulde måneder, i gennemsnit henholdsvis 12 dage og 10 dage med regn. Selv i de mest regnfulde måneder er Granada dog stadig relativt tør og får i gennemsnit 6 cm regn eller mindre.