Så snart vi begynder at bevæge os og være aktive sammen, sker der noget i hjernen – vi bliver glade. Og på en aktiv ferie, hvor træningen ikke skal passes ind i hverdagens travlhed. Der pludselig ro og tid til at fordybe sig i fysiske aktiviteter. Krop og sind vil med sikkerhed takke dig, når du har brugt en uge på at fodre dem med fysiske udfoldelser.

Aktiv ferie på Lanzarote


Club La Santa ligger på Lanzarote, der er én af de kanariske øer. Siden 1983 har La Santa Sport (som var områdets første navn) tiltrukket sportsglade turister der elsker en aktiv ferie. I dag er ca. 50% af gæsterne danske, 30% er britiske og 10% er tyskere. Stedet har plads til hele 1600 gæster, og der er noget for alle. Lige fra de unge, der er på idrætsskole til pensionisterne. Der er også børnefamilierne, singlerne og elitesportsfolkene.

Club La Santa kan bare noget helt særligt, der tiltrækker mange grupper af aktive mennesker. Et udsnit af de mange aktiviteter er golf, triatlon, dykning og snorkling, gymnastik, løb, cykling, fitness, kajak, badminton, tennis, wellness og MEGET mere. Så vil du kombinere din solrige charterferie med masser af forskellige sportsaktiviteter, så er Club La Santa det helt rigtige valg.

Aktiv ferie, Club La Santa

Sydøstasiens største sportshotel


Thanyapura Health and Sports Resort, der ligger på øen Phuket i Thailand, er i absolut verdensklasse, både når det gælder faciliteter til motionister og atleter. Hvad enten du er til wellness eller træning, er dette stedet for dig. Det er delt i to, hvor det ene har fokus på stressbehandling og livsstilsændring med yoga, meditation, vægttabsrådgivning og egen læge, og det andet har fokus på fysisk udfoldelse.

Resortet rummer bl.a. en 50 meters olympisk pool, 6 tennisbaner (både inden- og udendørs), løbebane, veludstyret fitnesscenter og fodboldbane. Området indbyder desuden til både løb og cykling. Selvfølgelig finder du også mange gode restauranter og en pool til afslapning, når dagen går på hæld. Kombinér evt. din aktive ferie på Thanyapura Health and Sports Resort med efterfølgende badeferie ved kysten 20 minutters kørsel væk eller et par dage i Thailands hovedstad Bangkok.

Aktiv ferie

El Camino –  og andre gode europæiske vandredestinationer


Hvis du er til frisk luft og at vandre i naturen, så er det helt sikkert en vandreferie, som du bør kigge nærmere på. Der er så mange smukke steder i verden, hvor du kan vandre og have en aktiv ferie i fantastiske områder. Og du behøver ikke at begive dig særlig langt væk fra Danmarks grænser for at finde gode vandreruter.

Hvis vi holder os inden for Europa, så er der gode vandreområder i Norge, Gran Canaria, Kreta, Kroatien, Madeira, Mallorca, Korsika og Tenerife. Man kan finde vandreferier til både begynderen og den øvede. Overvej om du/I vil gå alene, men hvor rammerne er på plads, eller om I vil tilslutte jer en gruppevandring.

El Camino

Hvis du vil gøre noget ekstra ud af din aktiv ferie, kan du også overveje at gå selveste El Camino. El Camino er oprindeligt et netværk af pilgrimsruter, der alle slutter i det nordlige Spanien i Santiago de Compostela. Hvis du inden rejsen har anskaffet dig et pilgrimspas, kan du undervejs få stempler, der dokumenterer din rute, og ved fremvisning af passet i Santiago de Compostela få lavet ”La Compostela”, der er et bevis for, at du har gennemført Caminoen.

For at få beviset skal du minimum have gennemført en rute på 100 km. Bestil passet på santiagopilgrimme.dk. Camino Francés er den mest populære rute, og den starter i den franske by St. Jean Pied de Port, der er beliggende ved foden af Pyrenæerne. Herfra er ruten på 775 kilometer, før du står i Santiago de Compostela. Denne rute består af ca. 32 etaper, der tager omkring 30-35 dage.

Men man kan gå større eller mindre strækninger på Caminoen, præcis som man vil, afhængig af hvor øvet en vandrer man er, og hvor meget tid, man har til rådighed. Lige meget hvor og hvordan, du vælger at sammensætte din vandreferie, er der 4 ting, som er alfa og omega at have styr på, inden ferien

4 gode råd inden din vandreferie

  • Træne op, inden du tager afsted. Når du har fysisk overskud, bliver oplevelsen ganske enkelt bedre.
  • Sørg for at have ordentligt fodtøj med. Dine fødder er dem, der skal bære dig hele vejen igennem.
  • Vandrestave. Vandrestave aflaster dine led og knæ, og du kan minimere risikoen for overbelastningsskader.
  • Sørg for at have flere lag tøj på, så du i løbet af dagen, og som vejret skifter, kan holde den rette temperatur.

Cykelferie


Er du bidt af cykling, så er der også rig mulighed for at finde en aktiv cykelferie, der passer lige til dig. Man kan købe cykelferier til smukke destinationer som fx Grækenland, Østrig, Portugal, Madeira, Azorerne, Frankrig og også til El Camino. Fx er Ecovia do Algarve en cykelrute langs Algarvekysten i Portugal, der er 237 kilometer lang. Den løber både igennem små charmerende kystbyer, fantastiske badestrande og unikke vådområder med vadefugle, fx flamingoer.

cykelferie

Bjergbestigning i Tanzania


Den ultimative aktive ferie! Kan du forestille dig at stå på toppen af Afrika, 5895 meter over havoverfladen, og kigge ud over det storslåede landskab, så langt øjet rækker? Det er lige netop, hvad du gør, når du har besteget verdens højeste fritstående bjerg Kilimajaro i Tanzania.

Man kan finde flere gode og sikre rejser, der inkluderer bestigning af Kilimanjaro. Det gode er, at man ikke behøver at være bjergbestiger for at trekke til toppen af bjerget. Machame-ruten anses af mange for at være den smukkeste, og når du nu alligevel er i Afrika, er det da oplagt også at kombinere dit bjergbestigningsventyr med en badeferie på Zanzibar eller safari i Tanzania. 

Aktiv ferie