Artiklen er skrevet i samarbejde med Østrigs Turistbureau.

 

Der findes ikke noget bedre sted at tage på aktiv ferie end i Østrig. Der er storslået natur med utallige muligheder for eventyr indenfor både vandring, klatring og/eller cykling for både nybegynderen, den øvede eller familien på en aktiv ferie i Østrig.

Hvis du lagde Østrigs vandreruter op på en lang række, ville de nå hele jorden rundt. Og Østrigs vandreruter favner bredt fra det de højalpine ture i vest til hyggelige bakkelandskaber og sletter i øst. Også mountainbiking er en skøn måde at opleve landet på, hvor du får vind i håret og mærker suset, når du udfordrer dig selv eller familien. Så hvis du leder efter en god destination for din næste aktive ferie, så behøver du ikke at lede længere. Det er bare med at booke din drømmeferie – en aktiv ferie i Østrig.

Husk at når du booker din rejse igennem et rejsebureau, så er du sikret de bedste vilkår i forbindelse med ombookning og annullering. Skulle der ske noget uventet, så har du en kontaktperson, der både kender området og taler sproget. Det er derfor sikkert for dig at booke en rejse til oplevelsernes paradis allerede nu.

Vi har fundet de bedste bud på aktiviteter til din næste aktive ferie i Østrig – så hvad venter du på?

 

 

Aktiv ferie i Østrig på cykel

 

Landskabet i de østrigske regioner er meget varieret. En perfekt måde at opleve dem på er på cykel.

Sus afsted blandt vingårdene i Steiermark eller udfordr dig selv på vertikale mountainbike- eller downhill-ruter i Tirol. Mærk fartvinden i kinderne, når du suser forbi søer og smukke landskaber og nyd den friske luft i lungerne. Der er nok af cykelruter at vælge imellem. Nedenfor har vi fundet nogle eksempler på gode områder at cykle i.

 

Mountainbiking i Østrig

Østrig er en perfekt destination for mountainbinking. Uanset om du vil udfordres på mountainbiken, om du er øvet eller skal have fat i en rute, hvor hele familien kan følge med, så har Østrig landskaber, der passer til dit/jeres niveau.

Achensee er et område i Østrig, der tilbyder mere end 250 kilometer officielt godkendte mountainbikeruter. Det er én af de mest populære destinationer i delstaten Tirol, når det gælder mountainbiking. Man kan både cykle i flade områder ved søerne eller kaste sig ud i krævende bjergruter.

Også destinationerne Dachstein, Granitlandet i Mühlviertel, Weissensee og Stoneman Taurista i Salzburgerland tilbyder hver deres unikke landskaber og muligheder for mountainbikere.

 

Landevejscykling i Østrig

Landevejscykling er blevet meget populært. I Tirol findes etaper og ruter for alle, som indrammes af spektakulære naturlandlandskaber. Og at tage landevejsturene på en el-cykel er en komfortabel måde at gennemføre din aktive ferie i Østrig på. Den er jo også en god hjælp, når de stejle bjerge i Alperne skal forceres.

 

 

Aktiv ferie i Østrig

 

Aktiv ferie i Østrig: Vandring

 

Facinerende landskaber og et bredt netværk af ruter og stier med forskellige sværhedsgrader gør Østrig til den ideelle vandredestination. Hvad enten du ønsker at udforske nationalparker, opleve alpernes skønhed på en “lang-distance-vandring” eller tage familien med på én-dags hike, tilbyder Østrig mange muligheder.

Der er vandfald som fx Krimmler Vandfald, utallige floder og søer, gletsjere som Kitzsteinhorn i Zell am See-Kaprun, badesøer med drikkevand og isgrotter du kan besøge. Fx Eisriesenwelt Werfen – den største af sin slags i verden.

Her er 7 gode grunde til, hvorfor Østrig er den perfekte vandredestination:

  • 1. Utrolig smukt og varieret landskab
  • 2. Bredt netværk af markerede vandreruter og stier gør det muligt at være sin egen guide: Markeringen af vandreruter i de østrigske alper er tydelig og ens i alle områder af landet. Der er som regel rød-hvid-rød markering malet på træer eller sten og vejledninger ved kryds, der viser, hvilken vej din rute går, varigheden og sommetider også sværhedsgraden af ruten.
  • 3. Komfortable bjerghytter:  På næsten alle markerede vandreruter i Østrig er der bjerghytter, som serverer mad, og som ofte også tilbyder overnatning. Familieejede bjergrestarauranter og hyggelige hytter inviterer dig indenfor. Vi anbefalder fx Steinbockalm på Hochkönig i SalzburgerLand, eller Wedelhütte i Hochzillertalområdet i Tirol.
  • 4. Kulinariske forkælelser: I hytterne på bjerget tilbydes østrigske lækkerier og lokale specialiteter. Kolde tallerkner er populære (fx “Brettljause”) og brød med mange slags pålæg, men også traditionelle varme retter som wienerschnitzel, schweinsbraten, käsespätzle eller kaiserschmarren.
  • 5. Moderne sommergondoler- og lifte: De fleste delstater, regioner og ferieområder har gondoler og lifte – også om sommeren. Der er det muligt at komme op på toppen og få adgang til de flotteste ruter og udsigtsposter uden flere timers bjergbestigning.
  • 6. Familievenligt: Østrig tilbyder børnefamilier specielle muligheder som fx Kinderhotels eller bondegårdsferie.
  • 7. Kombination af natur og kultur: Der er flere østrigske byer hvor kultur og vandreferier går ud i et. Det bedste eksempel er nok Innsbruck – Alpernes hovedstad. Salzburg, musikkens by, er også en perfekt base til vandreferie i de omkringliggende bjerge.

 

Klatring og bjergbestigning

 

I Østrig kan man tage på bjergskole og lære at klatre. Og det er for både eventyrere og nybegyndere.

I Østrig findes masser af såkaldte fastelagte klatreruter. Det vil sige, at det er klatreruter, hvor man er sikret med stålwire hele vejen. Der er også trin på de stejleste strækninger, hvilket gør det lettere og mere enkelt at gennemføre end de frie klatreruter. Østrig har omkring 570 “vie ferrate” (fastlagte klatreruter) , som er kategoriseret efter sværhedsgrad A (begynder) til E (ekspert).

 

Klatreparker i Østrig

Der er garanteret sjov, når du tager i Østrigs klatreparker. Der er  alt fra mindre parkours og forhindringer til større udfordringer som at skulle cykle eller stå på ski og skateboard mellem trætoppene. I nogle parker kan du glide hen over trætoppene i liggende stilling – svævebanerne kan være op til 600 meter lange. I nogle klatreparker er der anlagt klatreruter på klippesiden eller sat en bouldersten op i midten af parken.

OBS: Nogle parker tillader børn helt ned til 110 cm højde, mens andre først tillader børn fra 130 cm højde.

Vi håber, at du med denne artikel har fået en masse inspiration til din næste aktive ferie i Østrig. Du kan booke allerede nu igennem et rejsebureau og på denne måde sørge for, at du har nogle eventyr at se frem til igennem denne kolde vinter. Dét trænger vi vist alle sammen til!

 

Aktiv ferie i Østrig