Er du til ferie med gang i benene? Så tag på aktiv ferie i Danmark med Vitus Rejser

Artiklen er skrevet i samarbejde med Vitus Rejser.

 

Er du ikke så meget til badeferie, eller trænger du bare til at prøve en ny ferieform? Aktiv ferie med Vitus Rejser i Danmark er for dig, der ikke er så meget til at ligge på en strandseng en hel dag. Det er til dig, der nyder den flotte natur og som gerne vil forkæle dig selv med besøg på fine og hyggelige hoteller, hvor du kan få hvilket benene inden næste dag.

Vi har samlet nogle af de fantastiske aktiviteter, som du kan opleve sammen med en gruppe af andre eventyrlystne mennesker og Vitus Rejser.

Uanset hvilken ferie, du vælger, garanterer Vitus Rejser, at du kommer tættere på den danske natur, den danske kultur og historie – og det hele sker i godt selskab.

 

Cykelferie som aktiv ferie i Danmark

aktiv ferie i Danmark

Der findes mange forskellige måder at opleve den danske natur på, og én af de bedste måder er på en cykel. Vitus Rejser inviterer dig med på en tur, hvor du kan komme til det smukke Sydfyn og det fantastiske Søhøjland.

 

Smukke cykelruter på Sydfyn og øerne 

I 2022 kan du komme med til Sydfyn, hvor du kan cykle dig igennem det smukke landskab, som du finder på Tåsinge, Thurø, Ærø, Drejø, Skarø og Langeland. De er alle noget helt særligt om sommeren. På turen bliver der sørget for de fleste frokoster, så du kan bare slappe af og nyde din tur.

Benene kan du hvile på den faste feriebase i Svendborg, hvor der er sørget for et hyggeligt hotel. Der er her også mulighed for at nyde byen, når du ikke triller på de smukke landeveje.

Alle turene starter i Svendborg, hvor bussen har cykeltrailer – og rejselederen står for alt det praktiske.

 

Cykeltur i Søhøjlandet omkring Silkeborg

Søhøjlandet omkring Silkeborg byder på et væld af smuk natur med store grønne bøge-, løv- og nåleskove og meget andet. Du kommer igennem hyggelige landsbyer, hvor du kan mærke den jyske stemning, og du kommer igennem skovveje, hvor du kan opleve naturen på helt tæt hold.

Du kommer til at opleve den fantastiske historie, som hører til egnen, når du cykler langs Gudenåens gamle Træksti. Du møder Sejs hede, der ligner et guldaldermaleri, som er sprunget ud af sin ramme.

Udover en smuk cykeltur får du med Vitus Rejser også andre spændende oplevelser. Du kan bl.a. få en sejltur på Silkeborgsøerne, besøge det spændende Asger Jorn-museum – og hvis du lyster – tage en tur til Kattegats fredfyldte ø Endelave, hvor du kan cykle øen rundt.

Din base finder du i det hyggelige Scandic Silkeborg, som ligger i smukke grønne omgivelser blot få kilometer fra Silkeborg centrum. Hotellet tilbyder en bred vifte af både indendørs og udendørs faciliteter, som fx indendørs pool.

I rejsens pris er de fleste måltider inkluderet. Hotellet sørger for en stor morgenbuffet og lækre 3-retters middage. På cykelturene får I madpakker med fra hotellet, som I nyder i det grønne på særligt udvalgte steder på dagens etape.

 

Vandreture i den danske natur

Gendarmstien

Hvis du ikke er så meget til netop at sidde i sadlen og træde i pedalerne, kan du få pulsen op på én af de smukke vandreferier med Vitus Rejser.

 

Hærvejen perfekt for dig, der vil på aktiv ferie i Danmark

I sommeren 2022 kan du sammen med Vitus Rejser komme på vandretur langs Hærvejen. Hærvejen er en rute på 550 kilometer til fods, hvor I starter i Viborg, og målet er Flensborg. Dog skal dine fødder ikke tage hele turen – det bliver til 30 kilometer over 3 dage. Det giver nemlig tid til, at I kan få noget af Danmarks kultur med på vejen. Her kan du opleve Viborg Domkirke, Jellingestenen og Istedløven.

Der er sørget for dejlige hoteller på hele turen. Og de danske rejseledere sørger for god stemning og højt humør. Du kan altid selv fortsætte turen lands Hærvejen, hvis de 30 kilometer ikke er nok for dig!

Kulturel vandretur til domkirkebyen Viborg 

Viborg er et godt sted, hvis du gerne vil nyde både natur- og smagsoplevelser. Du kommer på turen til domkirkebyen Viborg til at opleve toppen af Danmark på Himmelbjerget, flotte vandreture og lækre smagsoplevelser i blandt andet et lokalt frugtvineri og hos en lokal vinbonde.

Derudover er der en spændende tur til de store kalkminer ved Mønsted Kalkgruber og et besøg i den smukt dekorerede Domkirke, som er en del af byvandringen.

Opholdet er på Golf Hotel Viborg, hvor forplejningen er i top, og hvor du kan koble helt af i krop og sjæl i hotellets spaområde med pool, sauna og udendørs spa. Hotellets placering gør, at du kan nyde den omkringliggende natur langs Søndersø.

 

Gendarmstien giver dig indsigt i gammel tid 

Er du mere til det sydlige Danmark, så er en vandreferie på Gendarmstien anbefalelsesværdig.

Gendarmstien ligger langs Flensborg Fjord og strækker sig helt fra den dansk-tyske grænse Padborg til Als. Den smukke vandrerute er 84 kilometer, og den er inddelt i fem etaper.

I samme stil som med Hærvejen, skal du kun tilbagelægge cirka 30 kilometer på 3 dage. Basen er på det hyggelige Hotel Sønderborg Strand, der ligger smukt ned til vandet. Du kan efter en lang dag med vandring læne dig tilbage og nyde udsigten over Flensborg Fjord eller snuppe en tur i vandet efter aftensmaden. På vandreturene medbringer vi madpakker fra hotellet, som vi hygger os med i det fri.

Rejsetilbud

Stranden Hotel Gilleleje Strand
Romantisk ophold på Hotel Gilleleje Strand
Se rejsetilbud
Spaophold på hotel Vejlefjord
Spaophold på Hotel Vejlefjord
Se rejsetilbud
960_Spanien_Andalusien_Guadix
På opdagelse i Andalusien
Se rejsetilbud

I samme kategori

Halloweenoplevelser
Italien
Harzen
Oktoberfest

Mest læste

troldejagt i Danmark
krydstogt rhinen
Italien
De største lufthavne i verden

Forsiden netop nu

Halloweenoplevelser
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Weekendophold
Hindsgavl slot
rejser efter baeredygtighed

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark

Rejsetilbud

porto-343487_640
Julemarkedsrejse
imgonline-com-ua-CompressToSize-DknBXQbqlP
imgonline-com-ua-convertv6H1m65qGtwx
Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)