Pusterum fra hverdagen: Her er 6 afslappende rejsemål

Ifølge en ny undersøgelse fra Booking.com siger over 41% af de danske rejsende, at de ikke var klar over, hvor vigtige rejser var for deres velvære, før det ikke længere var en mulighed under coronapandemien. Mere end 65% siger, at rejser hjælper mere på deres mentale og følelsesmæssige velbefindende end andre former for hvile og afslapning. Et getaway til et afslappende rejsemål er balsam for krop og sjæl.

Med dét i tankerne, præsenteres her 6 inspirerende rejsemål, der kan hjælpe rejsende med at genoplade batterierne.

 

Edinburgh, Storbritannien

Ifølge Booking.coms undersøgelse siger 58% af de danske rejsende, at dét at opleve andre omgivelser end dem, de er vant til, får dem ud af deres komfortzone og giver ny energi. Edinburgh er én af Europas mest maleriske hovedstæder med masser af flotte seværdigheder.

Så byen anbefales ikke overraskende for sine omgivelser af rejsende på Booking.com. Gå rundt på de brostensbelagte gader og nyd de middelalderlige bygninger og monumenter der ligger spredt ud over byen. Besøg ét af de mange slotte, inklusive det ikoniske Edinburgh Castle. Det ligger på Castle Rock og byder på en utrolig udsigt over hele byen. Du kan også lære, hvordan den skotske nationaldrik bliver fremstillet på en guidet whiskytur med smagsprøver.

 

Airlie Beach, Australien

afslappende rejsemål

I hjertet af Australiens Whitsundays-region og ved porten til det ikoniske Great Barrier Reef ligger Airlie Beach. Det er et perfekt sted, hvis du vil ned i gear.

Med mange muligheder for at sejle og mange fantastiske seværdigheder at udforske på vandet er det ikke overraskende, at denne kystby er ét af de mest anbefalede rejsemål til sejlads af rejsende på Booking.com.

De rejsende kan tage en bådtur ved Whitsunday Islands med frokost, en sejltur ved solnedgang med champagne eller tage en privat sejltur og udforske de 74 øer, der udgør Whitsunday-øerne. Eller udforske det krystalklare vand ved Great Barrier Reef fra en båd. Dette er den bedste måde at udforske revet på.

 

 

Mũi Né, Vietnam

Mũi Né er en destination, der kan passe rejsende, der ønsker at lade batterierne op ved at deltage i aktiviteter, de ikke kan lave derhjemme. Denne fiskerlandsby anbefales af rejsende på Booking.com til kitesurfing og er det perfekte sted at slå sig løs på bølgerne takket være det klippefrie vand og de perfekte vindforhold.

Der er to primære sæsoner til kitesurfing i Mũi Né: Sommersæsonen i sydvest (maj til oktober) og monsunsæsonen i nordøst (oktober til marts). Begge sæsoner har ret gode vindforhold. Med i gennemsnit 230 blæsevejrsdage om året. Der er flere kitesurfingsteder spredt ud over området. Samt mange kitesurfingskoler for dem der gerne vil lære at ride bølgerne på et bræt.

 

Búzios, Brasilien

Búzios

Búzios, en ferieby beliggende på en halvø øst for Rio de Janeiro, anbefales af rejsende på Booking.com for sin fred og ro. Med over 20 strande er der rigeligt med steder, hvor du kan bruge tiden på at slappe af i sandet, læse en bog og nyde solen. Búzios er også kendt som “Brasiliens Saint-Tropez”.

Der er smalle brostensbelagte gader, en malerisk havnefront og mange smarte restauranter og terrasser, modebutikker og villaer.

 

Bologna, Italien

47% af de danske rejsende siger, at dét at smage ny og anderledes mad hjælper dem med at komme ud af deres komfortzone og få ny energi. Ifølge rejsende på Booking.com er Bologna ét af de mest anbefalede rejsemål til traditionel mad.

Selvom det italienske køkken måske ikke er nyt for de fleste, er Bologna kendt for at være et kulinarisk paradis. Og nogle af Italiens bedst kendte pasta- og kødretter, oste og vine stammer herfra. Bl.a. den berømte tagliatelle al ragù alla bolognese (deraf navnet).

Oplev det traditionelle køkken på et madlavningskursus i et traditionelt hjem (inklusiv et måltid). Her møder du en kok i et typisk hjem i Bologna. Og i løbet af 3 timer lærer du af lave traditionelle retter fra bunden.

 

 

Nashville, USA

Nashville anbefales varmt af rejsende på Booking.com for den venlige lokalbefolkning. Det er et ideelt rejsemål for de 64% danske rejsende, der siger, at dét at møde nye mennesker fra andre kulturer hjælper dem med at komme ud af deres komfortzone. Og få ny energi.

Gennem årene er Nashville i flere undersøgelser blevet rangeret som ét af de mest imødekommende rejsemål i verden. Du skal ikke være bange for at spørge lokale Nashville-beboere efter anbefalinger. De elsker nemlig at vise besøgende rundt. Og kommer meget gerne med tips og råd til turen. Og med mange spillesteder spredt ud over hele byen, hvor man får en drink og hører livemusik, er det nemt at komme i kontakt med dem.

Deltag på en byvandring med pubcrawl og besøg Nashvilles mest populære barer med underholdning. Her kan du møde de lokale på deres yndlingssteder.

 

Rejsetilbud

Rejse til Israel
Skøn rejse til Israel
Se rejsetilbud
Rejse til Calpa
Langstidsrejse til Costa Blanca og Calpe
Se rejsetilbud
Luksusrejse til USA
Luksusrejse til USA: Boston, New York og Washington
Se rejsetilbud

I samme kategori

Togo, Pelle Hvenegaard
All-inclusive resorts
Lokale unge i landsbyen Kfar Kama, Israel
hotel dubai

Mest læste

Togo, Pelle Hvenegaard
troldejagt i Danmark
Ferie med børn
All-inclusive resorts

Forsiden netop nu

Togo, Pelle Hvenegaard
All-inclusive resorts
photographer-g4ab2a9fc9_640
Weekendophold i Randers
populære rejsemål i 2023
Lokale unge i landsbyen Kfar Kama, Israel
hotel dubai
Togrejser for 2023

Mest læste

Danmark

Weekendophold i Randers
Kroophold
Juleophold
julemarked i tivoli

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Zillertal
Solnedgang på Mallorca
Stranden i Tel Aviv
zakynthos-1281685_640
Vorarlberg
Australiens bedste rejseoplevelser
Ferie for Alle

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)