Fra geotermiske kurbade til berømte vin- og madregioner. Tag en pause fra hverdagen på én af disse afslappende feriedestinationer i Europa.

At tage på ferie behøver ikke at handle om at have travlt med sightseeing. Nogle gange kan et besøg på en ny destination blot indebære at forkæle sig selv med lidt tiltrængt hvile og afslapning, mens man absorberer den lokale kultur. Europa er sådan en region, hvor fritid og rejser virkelig går hånd i hånd. Uanset om du vil tilbringe dine dage med at besøge hyggelige italienske kystbyer eller opløses i terapeutiske termiske bade på Island, så læs med her. Med inspiration fra Enchating Travels har vi lavet en opsamling af de 10 mest afslappende feriedestinationer i Europa.

 

Isle of Skye, Skotland

Flygt fra virkeligheden ved at tage til ét af Skotlands isolerede øer. Isle of Skye er ét af landets smukkeste steder på vestkysten og er perfekt til nogle, som ønsker at bruge tiden udendørs. Tag et ophold i charmerende Portree og nyd daglige udflugter for at se Skye’s smukke landskaber i dit helt eget tempo. Herudover kan du svømme i vandfald, opleve skønne whiskysmagninger, udforske slotte og se fantastiske solnedgange. Dette er blot et lille udvalg af de ting, som du kan opleve her.

 

Goriska Brda Wine Region, Slovenien  

Hvis din idé om en afslappende ferie er én, som er fyldt med masser af gourmet og gastronomi, så skal du tage til Slovenien. Landets frodige vinregion Goriska Brda ligger mellem det skinnende Adriaterhav og de høje sydlige alper. Dette er ikke kun et sted, hvor du er velsignet med en sublim udsigt over landdistrikterne. Goriska Brda er nemlig også fyldt med vinmarker, hvor det er muligt at nyde lækre vine. Så hvorfor ikke parre vinen med lækre retter lavet af lokalt dyrkede råvarer?

 

afslappende feriedestinationer i Europa

 

Trans-Siberian Train, Rusland

Har du altid ønsket at se de snedækkede landskaber i Sibirien tæt på? Så book et ophold på det transsibiriske tog i Rusland og udforsk de barske vildmarker og fascinerede byer i ’Moderlandet’. Du kan rejse hele vejen fra Moskva til Vladivostok nær Stillehavskysten. Ellers kan du også vælge en kortere transsibirisk togrejse, hvor du vover dig gennem Mongoliet og Kina. Du oplever disse utrolige seværdigheder gennem vinduet i din vogn, og her kan der blandt andet nævnes Baikal-Søen, Gobi-ørkenen og endda den kinesiske mur, afhængigt af hvilken tur du tager.

 

Lindau, Tyskland

Hvis den høje musik og de store skarer af Münchens oktoberfest ikke helt er dit rette element, så planlæg i stedet at tage til Bayerns Lindau. Beliggende ved bredden af Bodensøen i Tysklands sydlige Bayern er det en ægte skjult perle med et væld af smukke udendørs attraktioner.

Du kan slentre rundt i udsøgte botaniske haver, tage på tur og opleve elegante villaer eller bevæge dig rundt i fortryllende skove. Du kan også booke en eller to runder golf i dejlig natur. Lindau byder også på smag af lokal tysk kultur i en mindre skala. Du kan slå dig ned på en café på middelalderens Maximillians terrasse for at prøve velsmagende regionale delikatesser eller besøge det lokale museum for at lære mere om byens historie.

 

Madeira Island, Portugal

Hvis du synes Portugals populære Algarve-region er et område med for meget travlhed, så skal du i stedet rejse til øen Madeira. Det er en skjult skat, som er perfekt til dem, som ønsker solskin, hav og endeløs udsigt til himmelen. Fyld dine dage med ture på stranden på Madeira, cykelture gennem de uberørte landskaber og smag øens lækre vin. Madeiras vulkanske landskab er også en magnet for amatørfotografer. Her kan du tage billeder af sorte sandbugter, kratere og høje udsigtspunkter med uforstyrret havudsigt.

 

afslappende feriedestinationer i Europa

 

Hveragerði, Island

Lyder en spa-ferie som din idé om et paradis? Så tag en tur til hjertet af Island – et land, som er kendt for sine naturlige varme kilder. Hveragerði har tilnavnet ”Hot Spring Town”, hvilket er med god grund.

Det ligger på lavamarker, hvis naturlige varme bruges af mange virksomheder og ikke kun af kurbade. Imens du opholder dig her, vil du have mulighed for at forkæle dig selv med termiske bade og lermuddermasker. Du kan også drikke øl og spise friskbagt brød, som er lavet ved hjælp af geotermisk energi. Hveragerði er også kendt for sin fænomenale restaurantscene, som du kan drage fordel af under din afslappende ferie på Island.

 

Milos, Grækenland

Grækenlands øer er absolut blandt de 10 bedste afslappende feriedestinationer i Europa. I stedet for at tage til en af de større øer som Santorini i en uges tid – hvorfor så ikke booke en ferie til mindre kendte Milos?

Denne spektakulære ø har det bedste fra begge verdener, når det kommer til idyllisk natur og fascinerende gamle varetegn. Herudover kan du også opleve hvide sandbugter, der er sprunget ud af det turkisblå hav og se Venus de Milo-statuen, som blev fundet tilbage i 1820. Svømning, solbadning og udflugter til kurbade er blot nogle af de beroligende og afslappende aktiviteter, du kan foretage dig på Milos.

 

Champagne, Frankrig

Navnet siger det hele! Én af de bedste luksusferiedestinationer i Europa er Champagne i Frankrig. Det er et glimrende sted at slappe af. Selvom byen kun er beliggende med en kort afstand fra Paris, får en tur til Champagne dig til at føle, at du er rigtig langt væk takket være det fredfyldte landskab. Og ej at forglemme den ultimative metode til afslapning – vinsmagning! Regionen fik UNESCOs officielle anerkendelse i 2015.

En afslappende rundvisning i Champagnes rullende vinmarker og historiske vinkældre vil let fortælle dig, hvorfor det er byen, du skal besøge.

 

afslappende feriedestinationer i Europa

 

Positano, Italien

Hvis du ønsker en smag af la dolce vita, er der intet bedre sted end Italiens fantastiske Amalfikyst. Idylliske middelhavsbugter, hyggelige fiskelandsbyer og et afslappet tempo i livet er, hvad du kan forvente at opleve.

Til en afslappende ferie ved Amalfikysten er én af de bedste luksusferiedestinationer i Europa, helt sikkert Positano. Her kan du også nyde dagsture i regionens 13 bjergbyger. Højdepunkter i byen inkluderer Ravello med sine fantastiske udsigter og udsmykkede villaer, hvidkalkede bygninger og museer. 

 

Malaga, Spanien

Spækket med kurbade, kunstvandringer og uberørte strande er Spaniens Costa del Sol uden tvivl også én af de 10 bedste afslappende feriedestinationer i Europa.

Malaga ligger lige i hjertet af regionen Andalusien og kunne ikke være en bedre by at holde en rolig strandferie i. R&R-entusiaster vil elske at besøge kunstgallerier i verdensklasse og gå rundt i de flotte kasteller. Byen er tillige også populær for sin mad: Omfavn den lokale spanske kultur ved at spise snacks og nippe til sangria sent på aftenen på den lokale tapasbar.