Artiklen er skrevet i samarbejde med Store Verden.

Afrika har længe været kendt som det bedste kontinent i verden, når man vil se på vilde dyr. I Afrikas bedste safarilande kan du få fremragende fotografiske safari-oplevelser, hver med deres unikke fordele og forskelle. Det centrale, når du skal vælge et land til din safari, er at overveje dine specifikke dyrelivsinteresser og andre prioriteter for turen, fx hvilke andre aktiviteter eller seværdigheder ud over safari du gerne vil opleve.

Vi har her lavet en liste (i alfabetisk rækkefølge) over Afrikas bedste safarilande. Vi er vilde med Sydafrika som safaridestination. Nedenfor har vi derfor valgt at fortælle dig mere uddybende om, hvilken safarioplevelse, du kan forvente, hvis det er Sydafrika, du vælger som destination for din safarirejse.

De bedste afrikanske safarilande:

  • Botswana
  • Kenya
  • Mozambique
  • Namibia
  • Rwanda
  • Sydafrika
  • Tanzania
  • Uganda
  • Zambia
  • Zimbabwe

 

Afrikas bedste safarilande

 

Sydafrika

Sydafrika har lidt af det hele og er indbegrebet af udtrykket: “A World within a Nation.” Der er strande, bjerge, byer, vinmarker, kultur og selvfølgelig fantastiske safariområder. Det kan også føles meget som at være i USA eller i et europæisk land.

Det bedste sted for safari er i private reservater ved siden af ​​Kruger Nationalpark, såsom Sabi Sand og Timbavati reservaterne. Vi anbefaler typisk ikke Kruger Nationalpark, da den har en tendens til at være overfyldt med dagturister og campister. De private reservater tilbyder en mere eksklusiv oplevelse med kun guidede køreture og gæster, der bor på det begrænsede antal lodges.

Dette er uden tvivl det bedste område i Afrika, når du gerne vil se ”The Big 5” (løve, leopard, elefant, bøffel og næsehorn). Ofte kan du se alle fem arter på en enkelt dag. Det er også uden tvivl det førende sted at se leoparder.

 

 

Indkvarteringen har tendens til at være meget eksklusiv og består af permanente hytter – i modsætning til flere andre afrikanske safarilande. Teltlejre findes sjældent i Sydafrika. Det er almindeligt, at hytterne har internetforbindelse, fitnesscentre og kurbade, der kan bruges mellem udflugterne.

Faktisk svarer det til at være på et fint hotel eller resort, men det ligger i bushen med adgang til fantastisk dyreliv. Derfor er Sydafrika fremragende for dem, der har brug for at være i konstant kontakt med deres hjem eller forretning. Sydafrika er også et godt valg til kortere safarirejser eller for børnefamilien.

 

Afrikas bedste safarilande

 

Sydafrika er blandt Afrikas bedste safarilande

Sydafrika har også meget mere at tilbyde ud over safarier. Det er almindeligt, at folk, der tager på safari i andre lande i det sydlige Afrika, kombinerer ferien med noget ”ikke-safaritid” i Sydafrika. Cape Town-regionen er særlig attraktiv pga. sine naturskønne bjerge og de fantastiske vinmarker, der byder på udsøgte vine og gourmetrestauranter i verdensklasse.

Cape Town anses af mange for at være én af de 5 bedste byer i verden og sammenlignes ofte med San Francisco og Sydney i Australien. Der er fantastiske kyster, charmerende landsbyer og den berømte Garden Route. Der er endda bemærkelsesværdigt dyreliv med fremragende hval- og hajsafari.

Der er også flere andre betagende sydafrikanske regioner, der har spilparker, historiske kampområder, strande med varmt vand, bjerge, nogle af verdens mest luksuriøse tog og meget mere. På grund af en god infrastruktur er Sydafrika én af ​​de bedste destinationer for dem, der ønsker at køre selv. Det er dog et stort land, og der er et fremragende netværk af indenrigsflyvninger, der gør det let at komme rundt.