Harzen

5 skjulte skatte: Nyd ferien i ro og mag

Selvom ferien er associeret med fred og afslapning, kan det nemt blive stressende og uoverskueligt at finde den perfekte feriedestination. Drømmer du om en autentisk ferie i rolige omgivelser, langt væk fra alle turisterne, skal du læse med her. Ekstra Bladet har nemlig samlet 5 skjulte perler, der ligger helt isoleret og uforstyrret fra omverdenen. Her finder du 5 af verdens skjulte skatte:

 

1. Socotra

Den første af de skjulte skatte er ø-gruppen Socotra. En af ​​de mest isolerede landformer på Jorden af ​​kontinental oprindelse. Dette betyder, at den er ikke-vulkanisk, men et fragment af det gamle sydlige superkontinent Gondwana.

Socotra-øgruppen ligger i Det Indiske Ocean mellem Den Arabiske Halvø og Afrikas Horn. Dette er omkring 240 km øst for Cap Guardafui (Somalia) og omkring 380 km syd for Ras Fartak (Al Mahrah, Yemen).

Ø-gruppen er sammenlagt lidt større end Fyn og har omkring 60.000 indbyggere i alt. Øerne har en lang og mytisk historie, og ifølge folkesagn menes Socotra at være resterne fra det sagnomspundne Atlantis.

Hvis du vil opleve et helt særligt plante- og dyreliv på ferien, så er Socotra stedet. Cirka en tredjedel af øgruppens planter og dyr findes nemlig ikke andre steder i verden.

 

2. Kiribati

Skjulte skatte

Kiribati er et ø-land i det centrale Stillehav, der består af 33 øer. Kun 20 af disse er beboede. Selvom landarealet er lille, er øerne vidt spredt. Befolkningstallet er på knap 120.000 og befolkningen er delt ind i mindre grupper (øer), hvor de i overvejende grad er selvforsynende og isoleret fra den resterende del af befolkningen.

Øriget ligger cirka fem timers flyvetur fra Hawaii, og det ligger dermed langt ude på havet. Kiribati ligger faktisk så isoleret, at det længe lykkedes øriget at holde coronasmitten ude. Først i starten af 2022 kom smitten til Kiribati.

Detudover er Kiribati hjemsted for det sydlige Stillehavs største marinereservat.

 

3. Nauru

Nauru er en lille koralø i det sydvestlige Stillehav. Den ligger omkring 1.300 kilometer nordøst for Salomonøerne.  Øen er kendt for at være verdens mindst besøgte land og gik tidligere under navnet ”Pleasure Island”.

Kiribati, som er nævnt ovenfor, er øens tætteste nabo. Det er generelt en affolket østat, der kun besøges af omtrent 160 turister om året. Der er derfor rig mulighed for fred og ro.

Nauru er omgivet af koralrev. Du kan forberede dig på en smuk og primitiv ferieoplevelse her. Der er to hoteller på øen, men du kan dog stadig gå på restaurant og nyde traditionel polynesisk mad og kultur.

 

4. Påskeøen

Påskeøen

Påskeøen er måske den destination på listen, som er mest almenkendt.

Tidlige bosættere kaldte øen for ”verdens navle”. Det er et territorium i Chile, der ligger langt ude i Stillehavet, omtrent halvvejs til Tahiti. Øen er kendt som et af verdens hellige steder.

Den nærmeste befolkede nabo til øen er Pitcairns Islands, som ligger 2.075 kilometer derfra.

Og det nærmeste fastland er Chile, som ligger 3.512 kilometer væk. Samtidig er det en lille ø, hvor befolkningstallet er på godt 9.000 indbyggere i alt.

Rejser du hertil, er det et absolut must at se de storslåede moai-statuer. Der er omkring 900 store moaier, som blev rejst i omkring 1300-1600-tallet på mageløs vis. De overdimensionerede hoveder, udskåret for århundreder siden, afspejler historien om den mest isolerede polynesiske kulturs dramatiske opgang og fald.

 

 

5. Pitcairn Islands

Den sidste af Ekstra Bladets 5 skjulte skatte er Pitcairn Islands-gruppen. Et britisk oversøisk territorium. Det omfatter øerne Pitcairn, Henderson, Ducie og Oeno. Pitcairn, den eneste beboede ø, er et lille vulkansk udspring beliggende i det sydlige.

Øernes administrative hovedkvarter er beliggende i Auckland New Zealand, 5310 km væk.

Med en befolkning på kun omkring halvtreds nedstammer befolkningen i Pitcairn fra mytterierne fra HMAV Bounty og deres Tahitiske ledsagere. Pitcairn Island er cirka 3,2 km lang og 1,6 km bred.

Øen er i dag åben for turister, men det er svært at komme dertil. Første skridt er at ankomme til Tahiti. Herfra skal man på et fly til Magareva, som afgår en gang om ugen.

Dernæst skal man på en båd til Rikitea, herefter følger en tur på 32-timer med fragtbåd, og så er man fremme.

Rejsetilbud

Efterårsophold
Jørgensen Hotel
Romantisk ophold på Jørgensens Hotel
Se rejsetilbud
Julemarked i Berlin
Julemarked i Berlin
Se rejsetilbud

I samme kategori

alicante
Italien
Harzen
Oktoberfest

Mest læste

troldejagt i Danmark
alicante
Verdens mindste lande
Verdens største lande

Forsiden netop nu

alicante
Halloweenoplevelser
Efterår i Danmark
Diskobugten
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Efterår i Danmark
Weekendophold
Hindsgavl slot

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark

Rejsetilbud

Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640
porto-343487_640
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)