5 rejsemål med sjove navne

Der er mange steder i verden bliver der får os til at trække på smilebåndet. Booking.com har delt fem rejsemål med sjove navne for at give rejsende et smil på læben og måske et nyt sted at tilføje til listen over drømmerejser.

Uanset om du vil have lidt drama i Grækenland, besøge en japansk by med samme navn som den tidligere amerikanske præsident Obama eller du vil forsøge at stave til eller udtale Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch i Wales, så er der rejsemål, der både kan få os til at grine og give os en fantastisk ferie.

 

 

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch, Wales

Rejsemål med sjove navne
Foto: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch, Wales

 

Landsbyen med det lange navn, der kan oversættes til “St Mary’s Church in the Hollow of the White Hazel near a Rapid Whirlpool and the Church of St. Tysilio near the Red Cave”, er lidt af en mundfuld. Men lad dig ikke skræmme af byens navn (som er Europas længste).

Den rolige kystby ligger på den charmerende ø Anglesey i det nordvestlige Wales. Her kan du gå en tur langs de smukke strande og få en god portion frisk luft inden du sætter dig til rette med en drink på en hyggelig lokal pub. Du kan også tage på dagsudflugt til Bangor en kort køretur derfra. Her kan historieinteresserede tage på rundvisning i den lokale katedral, og man kan shoppe på den længste hovedgade i Wales.

Du kan også besøge den nærliggende by Llandudno for at komme lidt længere væk og måske tage en tur til Snowdonia, Portmeirion og Conwy for at opleve den smukke kystudsigt og Caernarfon Castle, der er opført på UNESCOs verdensarvsliste.

 

Drama, Grækenland

Byer med sjove navne
Foto: Drama, Grækenland

 

I det nordøstlige Grækenland er det eneste dramatiske ved byen Drama de spektakulære udsigter. I det smukke centrum af byen Drama finder man livlige caféer og restauranter, der serverer lækre lokale retter såsom gyros med svinekød og kylling eller rustikke bougatsa, en traditionel græsk tærte med sprød filodej fyldt med lækkert hakket kød, ost eller creme. Regionen, der også hedder Drama, har masser af skøn natur, blandt andet dale, bjerge og skisportssteder.

Næsten halvdelen (47%) af de danske rejsende ønsker eventyr der passer til en gruppe venner der rejser sammen, * og for dem er det et ideelt rejsemål, hvor man kan nyde udendørsaktiviteter i vintermånederne.

Du kan gå en tur og beundre de charmerende pladser med velbevarede neoklassiske palæer som eksempelvis det udsøgte Anastasiadis, der er bygget af marmor fra lokalområdet. Du kan beundre disse smukke bygninger uden det helt store drama…

 

 

Obama, Japan

Rejsemål med sjove navne
Foto: Obama, Japan

 

Denne smukke havneby, ej at forveksle med den tidligere amerikanske præsident (selvom det har været brugt til at fremme turismen på humoristisk vis), ligger i Fukui-præfekturet lige nord for Kyoto. Navnet Obama betyder “lille strand”, og byen er kendt for sine meget stejle og uregelmæssige kyststrækninger.

Nyd udsigten over Wakasa-bugten, og udforsk byens kultur ved at besøge et af de mange historiske templer, særligt Myotsu-ji-templet, der er omgivet af smukke damme og grønne planter.

Er du vild med mad, er Obama noget for dig. Byen er kendt for sine lækre fiske- og skaldyrsretter, og makrel er en delikatesse der ofte bliver serveret som sushi. Besøg Wakasa-fiskemarkedet i Obama ved daggry for at få en autentisk japansk oplevelse – perfekt for de 40% af danske rejsende der gerne vil have et kulturchok på deres rejser i 2023.

 

Sauce, Peru

Rejsedestinationer med sjove navne
Foto: Sauce, Peru

 

Byen Sauce i San Martín-regionen i Peru er et oplagt sted for rejsende, der ønsker en ferie med ren afslapning. Byens sø, der også hedder Sauce, er krystalklar og omgivet af et utroligt landskab, der gør det til et skønt sted at svømme og fiske.

Den peruvianske perle er ikke den typiske turistdestination, men den urørte natur og fantastiske udsigt er klart et besøg værd. Rejsende, der gerne vil udforske mere af regionen, bør leje en bil. Tarapoto, regionens største by, der er kendt som “palmernes by”, er kun en kort køretur væk. Du kan også besøge vingårdene i San Martín-regionen.

 

 

Krk, Kroatien

Rejsemål med sjove navne
Foto: Kroatien

 

Kroatiens største ø med de få bogstaver har meget at byde på. Øen ligger midt i Kvarnerbugten og bliver også kaldt “den gyldne ø”. Den er kendt for sit fantastiske, varme vejr, sandstrande og charmerende skove på den vestlige side.

Du kan udforske de mange autentiske fiskerbyer ved middelhavet og gamle byer med masser af historiske og kulturelle monumenter, fra katedralen til slottet Frankopanski Kaštel i centrum af byen på den sydvestlige kyst. Rejsende, der godt kan lide spænding og gerne vil se Krk oppefra, kan tage en svævebanetur på op til to kilometer. Herfra er der en fantastisk udsigt over øen.

Du kan også udforske Adriaterhavet og regionens vilde bugter på en sejltur til Plavnik, en smuk og ubefolket ø ud for Krk. Her kan du svømme og snorkle i det turkisblå vand.

Rejsetilbud

St. Martin
Strand på Feddet
Fjordgaard sommerophold

I samme kategori

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien

Mest læste

troldejagt i Danmark
f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Verdens mindste lande
Verdens største lande

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)