Natur er fantastisk! Lad dig inspirere af disse 5 smukke rejsemål.

Naturen kan noget særligt, og vi har samlet destinationer, som kan give dig helt ekstraordinære oplevelser.

Du kan tage en tur til Rusland og besøge Bajkal, som er et vidunder af en sø. Du kan besøge det nordlige Minnesota og opleve en smuk himmel eller besøge nationalparker i enten Namibia og Belize.

 

Natur i Rusland: Besøg Bajkalsøen

Vidste du, at Bajkal i Rusland er et kæmpestort vidunder af en sø? Med sine 12.200 kvadratkilometer og massive dybde kalder mange lokale søen for et hav.

Bajkal blev udnævnt til UNESCOs Verdensarvssted i 1996, men det har ikke sat en stopper for forurening af søen. Det betyder, at du som besøgende kan være med til at beskytte den og dens varierende landskaber – som tundra, steppe, boreal skov og smukke strande. Det kan du gøre ved at arbejde frivilligt med Great Bajkal Trail Association.

Du finder ved søen en fantastisk vandrerute, hvor du kan få øje på nogle af de 1.200 plante- og dyrearter, der ikke findes andre steder på jorden. Det er for eksempel nerpa, der er verdens eneste udelukkende ferskvandssæl.

 

Nationalparker i Namibia 

Namibia er kendt for de flotte scener af ørkener, enorme klitter og udtørrede bjerge. Men Paprivi-striben, der bevæger sig ud mod øst i den yderste nordlige del af landet, er et grønt og dyrerigt territorium.

Du kan i området finde floderne Okavango, Kwando, Chobe og Zambezi, der tilsammen skaber et ideelt levested for mange forskellige dyrearter.

I den østlige del af regionen finder du Nkasa Rupara National Park, der er en hemmelig juvel. Det er blevet mere tilgængeligt for turister at besøge området, men det er stadig sjældent besøgt. Juvelen er omgivet af Kwando-Linyanti-flodsystem, sumpe og laguner, hvilket gør det til det største beskyttede vådområde.

Den store park er hjemsted for den største bestand af bøfler i Namibia. Du finder i området også løver, leoparder og hyæner, imens du i floden finder krokodiller og flodheste.

Mahango Game Park i vest omfatter vådområder og mopanskove. Her strejfer store flokke af elefanter, flodheste, krokodiller og næsten alle antilopearter i Namibia.

Ønsker du at opleve de helt store dyr tæt på, er Namibia et perfekt sted at lade din rejse gå til.

 

natur i namibia

 

Vild natur i Victoria, Australien

Gemt væk fra Great Ocean Road finder du midt i en frodig gammel skov og smukt vandfald et fantastisk dyreliv. Wildlife Wonder har i Victorias Otways-region spillet en vigtig rolle efter Bushbrandende i 2019-2020.

Det har været et stort arbejde at skabe det fantastiske reservat, men med hjælp fra mange dygtige folk som botanikere, videnskabsmænd, zoologer og miljøspecialister, har landskabsdesigneren Brian Massey lavet en sti gennem landskabet. Den snor sig gennem tilflugtsstedet og blander sig problemfrit ind i landskabet.

Du kan som besøgende tage afsted på en 75-minutters guidet tur på det sylvanske område, vandre gennem krat af eukalyptustræer og beundre koalaerne, wallabies og bandicoots.

Hvis du er på jagt efter et fantastisk eventyr, hvor du kan slentre gennem et smukt område på en snoet sti i landskabet, er naturen i Victoria et godt sted.

 

Besøg den fantastiske natur i Belize

I april 2021 købte en gruppe af bevaringspartnere et stort område tropisk skov i det nordvestlige Belize. Det gjorde de for at bevare én af de største tropiske regnskove i Amerika. Her kan du besøge Belize Maya Forest Reserve, som virkelig er et besøg værd.

Det beskyttede område sikrer forhold, som er godt for biodiversiteten, hvilket også beskytter et vidunderligt dyreliv. Det kombinerede reservat, der næsten er en tiendedel af Belizes landareal, beskytter og forbinder essentielle levesteder for en fantastisk variation af endemiske og truede vilde arter.

Én af de dyrearter er Belizes nationaldyr tapiren, men også sorte brøleaber og mere end 400 fuglearter. Området beskytter også nogle af Mellemamerikas største overlevende populationer af jaguar.

Du finder rustikke lodges og guidede ture i Belize, hvor du kan opleve den tropiske natur – helt tæt på.

 

natur

 

Oplev den flotte nattehimmel i nordlige Minnesota 

Tusinder og atter tusinder af stjerner blænder over det nordlige Minnesota. Det gør den fjerntliggende region – der grænser op til den canadiske provins Ontario – til noget helt særligt. Der er nemlig i området kun lidt eller ingen lysforurening. Noget som, indbyggerne er fast besluttede på, skal forblive sådan.

Der er en indsats, der er sat i gang for at skabe én af de største mørke himmel-destinationer på planeten. To af de største stykker himmel finder vi i Minnesota: I nationalparken Boundary Waters Canoe Areal Wilderness og Voyageurs National Park. Begge utrolige steder, som har modtaget dark-sky-certificering i 2020.

Hvis du har lyst til at opleve den flotte nattehimmel så pak taskerne og tag afsted til det nordlige Minnesota.