Denne artikel er skrevet i samarbejde med Store Verden.

 

I de senere år er der kommet en stigende tendens til, at familier tager 3 generationer afsted på ferie sammen. Ferier hvor både bedsteforældre, de voksne børn og børnebørnene er med. En sådan ferie har mange fordele. Bedsteforældrene kan få kvalitetstid med børnebørnene, der helt sikkert bliver forkælet lidt ekstra, og forældrene oplever glæden ved at se den ældre generation knytte stærkere bånd med de små.

Alle de fælles oplevelser og de fælles minder bringer glæde hos både store og små. En ferie, der vil give hele familien uforglemmelige ferieminder, er en safarirejse. Det er en ferieform, hvor alle kan være med – store som små. Det er en ferie, der forener og samler. ”En elefant går aldrig af mode” – så at sige. Læs med her hvor vi giver dig et indblik i de helt unikke oplevelser, som alle 3 generationer i jeres familie kan få sammen på en safarirejse.

 

I Sydafrika samles 3 generationer på uforglemmelig vis

Afrika har længe været kendt som det bedste kontinent i verden, når man vil se på vilde dyr. Specielt i Sydafrika får du fremragende safarioplevelser. Vi anbefaler derfor, at det er Sydafrika, I tager på safarirejse til, når I rejser 3 generationer sammen. Sydafrika har nogle rigtig gode private reservater, der tilbyder en eksklusiv oplevelse med kun guidede køreture for gæster, der bor på det begrænsede antal lodges.

Èt af de bedste reservater i Sydafrika, når I rejser 3 generationer sammen, er det danskejede Matswani Lion Lodge, hvor man kan rejse til med det danske rejseselskab Store Verden. Det er ét af Sydafrikas mest luksuriøse lodgeområder, og der er danske rejseledere, der bor fast på stedet. Der er 14 luksusbungalows, og det ligger som en lille oase midt i de smukke Waterberg bjerge.

Når I bor på Matswani Lion Lodge, så bliver det bare ikke mere komfortabelt for alle 3 generationer. I får oplevelser om dagen, hvor både børn og ældre kan være med.  Om aftenen har I ro til at fordøje dagens indtryk og nyde stunderne omkring bålet. Lodgeområdet er rendyrket luksus og danner rammen om den perfekte start og afslutning på de vidunderlige udflugter, rejsen byder på. I Lodgen spiser man og hygger sig sammen. Der er mulighed for en forfriskende dukkert i poolen eller afslapning i spa’en. Du kan hygge dig i baren, nyde solen på den store terrasse eller få et afbræk i den hyggelige indendørs lounge.

 

3 generationer afsted på ferie

 

Stjernestunder med familien: Se The Big 5

Matswani ligger i det absolut bedste område i Afrika, når du gerne vil se ”The Big 5” (løve, leopard, elefant, bøffel og næsehorn). Ofte kan du se alle fem arter på en enkelt dag. Det er også uden tvivl det førende sted at se leoparder.

Når du tager på safarirejse til Matswani Lion Lodge med rejseselskabet Store Verden vil du få mulighed for at iagttage både The Big 5 men også andre kendte og mindre kendte afrikanske dyr som fx brune hyæner, skældyr, jordulve, geparder og mere end 300 forskellige fuglearter.

Jeres guide på safarituren er trænet i at aflæse dyrene sprog og kan med snilde gennemskue og fortælle spændende historier omkring, hvad der foregår, hvis man møder en knækket gren, resterne af et ådsel, ekskrementer eller et fodspor, som afslører dyrenes færden i naturen. Derudover kan guiden også lære dig at spore dyrene. Et eksempel kan være, at elefanterne efterlader 50 centimeter store fodspor alt imens, at det bredsnuede næsehorn efterlader fodspor på 30 centimeter.

 

I trygge hænder på din safarirejse

Vi anbefaler, at I vælger en safarirejse, der er arrangeret af et rejseselskab. En rejse, hvor der er sørget for alt det praktiske, når man er 3 generationer, der rejser sammen, er det mest trygge. Det danske rejseselskab Store Verden tilbyder en 10 dages Big 5-safarirejse, hvor der er sørget for det hele. Den danske rejseleder byder jer velkommen i lufthavnen i Johannesburg, og herfra skal I ikke bekymre jer om ret meget mere end at nyde hinanden og livets skønne øjeblikke.