Frihed og fantastiske oplevelser: Her er 10 af de smukkeste roadtrips i Europa

Intet slår et godt road trip. Vores udvalg af de bedste roadtrips i Europa dækker hvert hjørne. Den eneste begrænsning er, hvor lang tid du er villig til at bruge bag rattet. Kontinentets omfattende netværk af veje, byder på nogle af de bedste road trips på planeten. Så gør dig klar til bjerge, søer, floder og meget mere.

Fyld tanken op, mæt playlisten med alle dine yndlingssange og sæt dig bag rattet. De bedste roadtrips i Europa venter på dig.

 

1. Roadtrips på Island ring-ruten

Island optræder på enhver liste over rejseoplevelser med respekt for sig selv. Islands ringvej omkranser hele nationen og dækker 1.333 km vej. En afstand der kan tilbagelægges på 12 eller 13 timer, afhængig af hastighed.

Sandt at sige, bør du bruge en uge eller deromkring på at gøre det ordentligt, og stoppe op for at nyde det majestætiske landskab, som kun Island kan producere. 

 

2. Pula til Dubrovnik, Kroation 

Hvis nogen fortæller dig, at Kroatien stadig er en skjult perle, bør du lade være med at lytte til dem. Hrvatska får ravlt hele sommeren, men forår og efterår er stadig strålende tider at besøge, og hvilken bedre måde at udforske kysten på end ved at køre hele vejen ned af den?

Start ved Pula og kør langs kysten til Dubrovnik, og bryd de 709 km op med stop i Rijeka, Zadar, Split. Du kan endda nippe ind i landet for at udforske den magiske nationalpark Plitvice Lakes og forlænge det sidste stykke ved at tage ind i Bosnien-Hercegovina for at se Mostar, Kravice-vandfaldet og Blagaj.

 

3. Transfăgărășan motorvejen, Rumænien

Transfăgărășan i Rumænien

Du kan også kalde det DN7C, hvis du foretrækker det. Transfăgărășan er en fantastisk bjergvej, der krydser Rumæniens Karpater-bjerge, landets næsthøjeste, men uden tvivl de bedst kendte. Hvert spektakulært sekund af de 150 km byder på en fantastisk udsigt.

Hastighedsgrænsen er 40 km/t på grund af det relativt skrøbelige underlag, men at køre langsomt gør det lettere at nyde omgivelserne. Bâlea-søen ligger stort set på toppen og det bliver ikke meget smukkere end dette.

 

4. Atlantiske roadtrips, Norge

Ikke alle road trips behøver at være et flerdages maraton. Nogle gange er det alt, der skal til, et par timers pragtfuld kørsel blandet med udsigt og en picnic.

Norges Atlanterhavsvej snor sig rundt om landets vestkyst og dækker kun 8,3 km, men indkapsler den gamle “kvalitet frem for kvantitet”-kliche perfekt. Vejen er blevet beskrevet som verdens smukkeste bilrejse, og vi kan ikke være uenige.

 

5. Tallinn til Tirana 

På en eller anden måde forbliver Østeuropa kriminelt misforstået. Den vage geografiske forestilling fortæller ikke halvdelen af ​​historien, så hvorfor ikke køre fra nordøst til syd og se for dig selv? Fra Estland ved Østersøen til Albanien ved Middelhavet ligger et transportbånd af fascinerende nationer med skønhed rundt om hvert hjørne.

Det ville tage omkring 34 timer at køre de 2.945 km uden at stoppe. Tag gennem de baltiske stater, før du går centralt ind i Polen, Tjekkiet og videre.

 

 

6. Roadtrips på Autobahn, Tyskland

Roadtrips

Hvis du er interesseret i et utroligt europæisk roadtrip, er der stor sandsynlighed for, at du allerede kender til motorvejen Autobahn. At suse ned ad Autobahn er en af ​​Europas store oplevelser bag rattet.

Du kan faktisk ikke køre så hurtigt, som du vil på denne berømte vej, så vær opmærksom på de forskellige grænser, så du ikke ender i alvorlige problemer. Start i Köln og kør nordpå gennem Bremen og Hamborg, før du snor dig tilbage til Berlin, og tilbagelægger mere end 500 km i processen.

 

7. Epirus, Grækenland

At køre rundt på de snoede bjergveje i Zagori lyder som en drøm, ikke? Disse serpentineveje er ikke de nemmeste, men de er det værd; tænk på søer, klostre, fantastiske bjerglandsbyer og dyr, der i høj grad har ansvaret for stedet.

Der er flere mulige ruter, så du kan lige så godt bare få det kørekort ordnet og lade dine sanser klare resten.

 

8. Roadtrips gennem de nordlige søer, Italien

Como søen i Italien

Okay, nu går vi virkelig ind i drømmenes verden. De storslåede søer i det nordlige Italien har været fokus for opmærksomhed i lang tid, men hvad med et ekstravagant road trip med så mange af dem som muligt?

Du kan starte denne rejse stort set fra det øjeblik, du lander i Milano, henter en lejebil og tager til Maggiore-søen, før du går mod øst gennem Comosøen, Gardasøen og alt det andet. Tag så meget tid som det er menneskeligt muligt – du får lyst til at nyde disse steder.

 

9. Edinburgh til London, UK

Du kan tackle hele Storbritannien, starte ved John o’Groats og køre 1.407 km ned til Lands End, men den meget nordlige spids af Skotland er ikke det mest tilgængelige sted.

Tag i stedet en storslået rejse mellem hovedstæderne i Skotland og England. Start i Edinburgh og kør mod syd gennem Lake District, byerne i nord, de engelske Midlands og meget mere. Der er kun 647 km mellem de to hovedstader så sørg for at gøre denne rejseplan til en snoet en.

 

10. Vienna til Belgrade

Roadtrips

Europa har ingen mangel på store floder, men Donaus mangfoldighed gør den til kontinentets fineste. Den næstlængste i Europa, Donau løber gennem fire hovedstæder (Beograd, Budapest, Bratislava og Wien), så hvorfor ikke sætte sig bag rattet og slå alle fire fluer med ét smæk?

Start i sidstnævnte og bevæg dig mod det hoppende Beograd, og forkæl dig selv med en aften i en af ​​kontinentets mest spændende byer som en fornøjelse. Og endnu bedre, hvis du har tid, hvorfor så ikke følge hele flodens længde?

Rejsetilbud

Rejsetilbud Mallorca
Fjordgaard sommerophold
Ischia

I samme kategori

nationalparker i Europa
Design uden navn-15
Hvalsafari
Sensommer i Europa

Mest læste

Nimb Rooftop København
troldejagt i Danmark
Klippeøerne i Vietnam
Verdens største vulkaner

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)